Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

THE BELKO EXPERIMENT (2016)


Γραμμένο με Δαρβινιστικό Battle Royal δάνειο κοινωνικού πειραματισμού από τον σκηνοθέτη/σεναριογράφο/ηθοποιό James Gunn ( THE TROMAVILLE CAFE , CITIZEN TOXIE: THE TOXIC AVENGER IV , DAWN OF THE DEAD , LOLLIPOP CHAINSAW , SLITHER , GUARDIANS OF THE GALAXY SAGA ) ο οποίος αποσύρθηκε από το πρότζεκτ μην θέλοντας να σκηνοθετήσει κάτι τόσο βίαιο .
Σκηνοθετημένο από τον Greg McLean ( ROGUE , WOLF CREEK 1&2 , THE DARKNESS ) .
Η πολυεθνική εταιρία Belko Industries έχει ένα από τα πολλά τις κτήρια και στην Μπογκοτά της Κολομβίας . Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στεγάζει Αμερικανικές εταιρίες στην Λατινική Αμερική (και όχι μόνο) . Στη συγκεκριμένη μέρα που διαδραματίζεται η ιστορία οι ντόπιοι υπάλληλοι στέλνονται σπίτια τους από άγνωστους οπλισμένους σεκιουριτάδες . Οι 80 υπάλληλοι που παραμένουν μέσα στο κτήριο είναι όλοι τους Αμερικάνοι . Το κτήριο κλειδώνει με συρόμενες πλάκες να αποκλείουν τους πάντες από το να φύγουν και τα τηλέφωνα νεκρώνουν . Μια άγνωστη φωνή ακούγεται από το σύστημα ανακοινώσεων να τους λέει πως έχουν άλλες 8 ώρες να ζήσουν και πως μέσα στην επόμενη μια ώρα θα πρέπει να σκοτώσουν 2 συναδέλφους τους με όποιο τρόπο μπορούν . Οι υπάλληλοι παίρνουν την ανακοίνωση στην πλάκα αλλά όταν περνάει η διορία της μιας ώρας και 4 από αυτούς χάσουν το κεφάλι τους από το εκρηκτικό τσιπάκι εντοπισμού που έχουν μέσα τους αλλάζει δραματικά η ατμόσφαιρα και η δυναμικές των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ τους . Ο αλτρουισμός και η σύνεση θα πρυτανεύσουν ανάμεσά τους όταν η επόμενη διαταγή που θα ακουστεί από τα μεγάφωνα είναι πως θα πρέπει να πεθάνουν 30 μέσα στις επόμενες 2 ώρες αλλιώς θα εκτελεστούν 60 με το πάτημα ενός κουμπιού ...
Ο θεατής παρακολουθεί την ιστορία ακολουθώντας αρχικά την καθημερινότητα του καλού παιδιού Mike Milch ( John Gallagher Jr. - JONAH HEX , 10 CLOVERFIELD LANE , HUSH ) , πριν ένα σύντομο πέρασμα στους υπόλοιπους χαρακτήρες . Ο Mike έχει μια καλή δουλειά αλλά παραμένει αγύμναστος ιδεαλιστής , χαρακτηριστικός μαλθακός της διπλανής πόρτας που έχει ερωτευτεί μέσα στον χώρο εργασίας του .
Το αντίπαλο δέος του Mike και "τελικός κακός" της ιστορίας είναι ο οικογενειάρχης προϊστάμενος του ορόφου Barry Norris ( Tony "Rick Grimes" Goldwyn - JASON LIVES: FRIDAY THE 13th PART VI , THE 6TH DAY , THE LAST HOUSE ON THE LEFT , INSURGENT ) , πρώην Ειδικές Δυνάμεις , εκπαιδευμένος να σκοτώνει και να ηγείται .
Το πιο δύσκολο σε αυτά τα ασφαλή θεάματα ακραίων καταστάσεων επιβίωσης και αέναων ψυχολογικών δίπολων είναι να μην ταυτιστείς με οποιονδήποτε εντός της οθόνης γιατί μάλλον το πείραμα τελικά συμβαίνει εκτός της .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.