Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

ALPINE LAKE (2020)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Wayne Johnson ( βοηθός παραγωγής στα THE WIRE , FAST & FURIOUS 1&2 , THE GREEN LANTERN , εδώ ζει το απατηλό όνειρο του ανεξάρτητου παραγωγού/σκηνοθέτη ταινιών χαμηλού κόστους - με άλλες τρεις "ταινίες" ήδη στο pre-production στάδιο ) .

Πέντε άσπονδοι φίλοι από το κολέγιο ετοιμάζονται για ένα σαββατοκύριακο ακραίας διασκέδασης σε μια καμπίνα μέσα σε δάσος αλλά καταλήγουν σφαχτάρια για μασκοφόρο παρανοϊκό με ολόσωμη φόρμα . Πολλά χρόνια νωρίτερα υποτίθεται πως κάποιος παλαβός και πατέρας δύο παιδιών ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο και τον κανιβαλισμό αρκετών ανθρώπων (γιατί έπρεπε να ταϊσει τα παιδιά του με αυτούς που σκότωνε) , γεγονός που τρομοκράτησε την μικρή κωμόπολη . Το ανθρωποκυνηγητό που βλέπουμε σε ασπρόμαυρες φλασιές στα τελευταία λεπτά της ταινίας ΔΕΝ μας αφήνει να καταλάβουμε πως μάλλον κατέληξε έγκλειστος σε κάποιο ψυχιατρείο και τα παιδιά του μεγάλωσαν σε ίδρυμα (η σύνοψη του imdb κάνει αυτή την δουλειά) . 

Στο τώρα : Με κανένα στοιχείο για το αν ο ίδιος ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του επιστρέφει στην ενεργώ δράση η παραπάνω παράγραφος είναι πολύ πιο αγωνιώδης από τα 79 λεπτά ξενέρωτης καταγραφής με κάμερα (και πλάνα από drone τα οποία ξεχωρίζουν στην ποιότητα) ανθρώπων που κάνουν τους ηθοποιούς και χτίζουν έναν χαρακτήρα που θα ήθελες να αποφύγεις στην πραγματική ζωή . Μηδενική , ή/και άνευρη ατμόσφαιρα τρόμου με τσιρίδες μέσα στα μικρόφωνα και με το gore/ψεύτικο αίμα να επιβεβαιώνει τον γενικότερο ερασιτεχνισμό στις όποιες σκηνές κυνηγητού μέσα στο δάσος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.