Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

2012 ZOMBIE APOCALYPSE (2011)

Αγαπημένο είδος , αγαπημένες καταστάσεις .
Το Syfy παρουσιάζει , μιάς και έχει πάρει πλέον παραμάσχαλα τις παραγωγές της Asylum , και η αγαπημένη εταιρία παράγει τίμια !
Η ιστορία γνωστή :
Παρέα αγνώστων που γίνονται γνωστοί περιπλανιέται στην ενδοχώρα της Αμερικάνικης ηπείρου !
Όλος ο πλανήτης έχει επιτέλους πάει στον διάολο απο τον υπερ-ιό MV2 που έχει αποδεκατίσει σχεδόν όλη την ηφήλιο ! Μήνες μετά την αποκάλυψη , αυτή η ομάδα των περιπλανόμενων προσπαθεί να βρεί νόημα σε αυτόν τον νέο , επικίνδυνο , καταραμένο κόσμο ...
Ναί ,
είναι κάτι που το έχεις δεί πλέον , εκατοντάδες φορές . Ενοχλητικά , τις περισσότερες φορές , αλλά το'χεις δεί . Για πολλοστή φορά ο Ving Rhames είναι ο σκληροτράχηλος , πρώην ένστολος . Αυτή τη φορά , είναι πρώην στρατιωτικός . Όπως και στο ριμέηκ του DAY OF THE DEAD (2008) . Στο DAWN OF THE DEAD (2004) , ηταν ο μάτσο μπάτσος . Τον τύπο , όπως και να'χει , τον ακολουθείς στην κόλαση , κάτι που στην προκειμένη περίπτωση ισχύει , μιάς που κάθε βήμα της παρέας συνοδεύεται απο ένα ατελείωτο άγχος επιβίωσης . Τους υπόλοιπους της παρέας δεν τους έχω ξαναπαρατηρήσει σε ταινία . Ούτε κρύο , ούτε ζέστη . Απλά υπάρχουν για να τρέχουν μακριά απ' τους σαπισμένους καννίβαλους . Οι γνωστές αναφορές στον Romero , αλλά και στον σύγχρονο γκουρού του είδους , Robert Kirkman . Οι σκηνές μάχης είναι αντιπροσωπευτικές του είδους , μα δυστυχώς γίνεται υπερχρήση του υπολογιστή στα σφαξίδια . Δεν πρέπει να χρησιμοποιήθηκε ούτε ένα μπουκαλάκι ψεύτικου αίματος !
Η ομάδα είναι οπλισμένη κυρίως με σφυριά , ρόπαλα του μπέηζμπολ και κατάνες , αλλά και μερικά πιστόλια . Κάποια στιγμή βρίσκουν άλλη μια μικρή ομάδα με τόξα και βαλίστρες .... Οι συζητήσεις του και-καλά-γνωριζόμαστε-και ερχόμαστε-πιό-κοντά , είναι του κόλου , και θα μπορούσαν να είχαν αφαιρεθεί ανετώτατα ! Όλοι μαζί οδεύουν πρός το λιμάνι .... Περιμένοντας το πλοίο της μεγάλης φυγής !
Κατεστραμένη πόλη , φωτιές στον ορίζοντα , απουσία ανθρώπων . Ορδές απο αιματοβαμμένους κομπάρσους (αξιοπρεπέστατο το μέηκ-απ , όπως πρέπει) . Με την βοήθεια του υπολογιστή πάντα (κάποιους τους βλέπεις περισσότερες απο μια φορές) .
Στο λιμάνι βέβαια , γίνεται η μεγάλη έκπληξη , μιάς και οι επιζησαντές μας έρχονται αντιμέτωποι με ΔΥΟ τεράστιες ΤΙΓΡΕΙΣ-ΖΟΜΠΙ (ας είναι καλά ο υπολογιστής για άλλη μια φορά) ! Αύτα είναι τα καλά της Asylum . Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει ! Μα πάντα ξέρεις πώς θα γίνει μάχη με μεταλλαγμένα ζώα !
Κάποια στιγμή έρχεται και το πλοίο απο μακριά , και το βλέπεις απο ψηλά να μπαίνει στο λιμάνι .
Τίτλοι τέλος .
Άλλη μια ταινία στην αρχειοθήκη ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.