Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

BLED (2009)

Η μετάφραση του τίτλου είναι ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΣΤΑΖΕΙ . Που να γράφεις τώρα ΜΑΤΩΣΕ στο εξώφυλλο , παραείναι γενικό . Βάλε λίγη σάλτσα να γουστάρουμε . Φυσικά η ταινία αναφέρεται σε βρικόλακες (άσε που ένας απ'τους παραγωγούς έκανε και το ρεμέηκ του TEXAS CHAINSAW MASSACRE - το γράφει και αυτό στο εξώφυλλο , για να ψηθείς περισσότερο) ....
Η ανερχόμενη καλλιτέχνης Sai και οι χίπστερς φίλοι της , ζούνε σε ένα καλλιτεχνικό υπόγειο . Κοινόβιο φάση .
Η τύχη της νεαρής γυναίκας σύντομα θα αλλάξει , αφού θα γνωρίσει τον εκκεντρικό συλλέκτη τέχνης , Renfield (πιάσατε το υπονοούμενο έ ; ο τρελός βοηθός του Δράκουλα που έτρωγε κατσαρίδες ;) στο άνοιγμα της νέας της έκθεσης .
Η Sarah Farooqui είναι η Sai . Ευαίσθητη κοπέλα με σφριγηλά στήθη , που φτιάχνει πίνακες με τίτλους όπως "Εγκατάλειψη" και "Φοίνικας" .
Ο Chris Ivan Cevic είναι ο Royce , ο "καλός" φίλος της Sai , που έχει βαρεθεί να είναι μόνο φίλος της . Θέλω να την σκίσω , αλλά την σέβομαι , κτλ. Περνιέται για φωτογράφος .
Ο Alex Petrovitch είναι ο Eric . Φίλος των παραπάνω . Γουστάρει την Kerra . Γουστάρει να χρωστάει λεφτά επίσης . Ζεί με τους δικούς του κανόνες , γι'αυτό και είναι αξύριστος .
Η Michelle Morrow είναι η Kerra . Κυριλέ τύπισσα που κρυφο-γουστάρει τον Eric . Είναι η πρώτη που θα πάει περίπατο χωρίς επιστροφή .
Ο Jonathan Oldham είναι ο Renfield Lib , o εκκεντρικός σέξι μυστήριος απ'το Αμβούργο (μεταξύ άλλων περιοχών) . Ο Ευρωπαϊκός του αέρας του δίνει δυναμική εραστή , αλλά στο μυαλό έρχεται δαντελωτός γλειώδης πέφτουλας γκοθάδικου με σικέ προφορά . Ατάκες του τύπου "Η χρήση σκοτεινής αισθαντικής εικόνας είναι χάρμα οφθαλμών" , "Η πραγματική ανθρώπινη φύση είναι στη σήψη της κοινωνίας και όχι στους θριαμβευτές της" , και "Σου αξίζει να εντρυφήσεις στο σκότος του αληθινού πάθους" , σε κάνουν και ξερνάς εσύ αίμα , αφού δεν είσαι 15 χρονών γκομενάκι και δεν ακούς EVANESCENCE , πατώντας το κοντρόλ στο γρήγορο . Ο αρπάχτρας είναι στην αναζήτηση νεαρών θυμάτων , αφού έχει κατορθώσει να παραμένει φρέσκος πίνωντάς τους το αίμα . Δίνει στην Sai ένα μικρό κομμάτι από το βρυκολακοδέντρο της μυστικιστικής διάστασης απ'όπου και έρχεται (απ'το διπλανό σέτ δηλαδή) , και οι οργιαστικές παραισθήσεις που προκαλούν οι εκρίσεις του , οδηγούν , πέρα απ'την παραγωγή περισσότερων βλακωδών πινάκων , στην αιματοβαμμένη μεταμόρφωση ! Όλοι γουστάρουν να κοιμηθούν με όλους και τελικά καταλήγουν να τρώνε ο ένας τον άλλο , αφού το βρυκολακόχορτο αλλάζει χέρια ! Τό κλού της ταινίας είναι πώς οι φρίκουλες , λόγο εκτεταμένης πιρανχα-οδοντοστοιχίας , αφήνουν 8 τρύπες στο λαιμό , αντί για δύο ... Παρόλα αυτά κάποιοι παραμένουμε απαθείς απ'την στιλιζαρισμένη καφρίλα , του δαγκώνω λαιμούς-αφού-πρώτα-κοιτάξω-αγριεμένα-τον-ουρανο ...
Η ιστορία λαμβάνει μέρος σε δύο σέτ όλα κι όλα (μη χαλάμε και πολλά , γιατί τα λεφτά τα δώσαμε για την ολόσωμη λάτεξ στολή του γυμνού φρίκουλα και στο ριμέηκ του TEXAS CHAINSAW MASSACRE) . Α) Στην πραγματικότητα , δηλαδή στην υπόγα-γκαλερί-διαμμέρισμα της Sai , και Β) στην φρικουλο-διάσταση , δηλαδή στο σπαραξικάρδιο , μα ατμοσφαιρικό 10 τετραγωνικά φεσο-δάσος του βρικόλακα  . Εκεί , όπου καταλήγουν οι γουσταρλίδες που παίρνουν τζούρα απ'τον καπνό που βγάζει ο κορμός του βρικολακο-δέντρου (αφού πρώτα γίνουν ασπρόμαυροι απ'το κλάσιμο) .
Είναι απο τις περιπτώσεις ταινίας , που λές "γαμώ" , αν τύχει και την πάρεις 1 ευρώ απο DVD-Club που κλείνει , και "γαμώτο" , αμά την αγοράσεις 20 δολάρια απ'το Amazon Αμερικής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.