Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΤΜ (2012)

Η ταινία εμβαθύνει στο πως μπορεί μια κατά τα άλλα ενδιαφέρουσα βραδιά να καταλήξει εντελώς άσχημα .
Τρεις συνάδελφοι μιας χρηματιστηριακής εταιρίας , βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα σε έναν θάλαμο ανάληψης μετρητών , με έναν μανιακό να μην τους αφήνει να φύγουν . Ξέρω , η ειρωνία είναι προφανής , αλλά ας μην είμαστε χαιρέκακοι με τέτοιου είδους θεάματα . Ο εν λόγω μανιακός με την χειμωνιάτικη γούνινη κουκούλα που του κρύβει το πρόσωπο , σκοτώνει οποιονδήποτε αλλον πλησιάσει στον χώρο όπου είναι τοποθετημένος ο θάλαμος και έχει σαμποτάρει την θέρμανση του . Είναι μετά τα μεσάνυχτα και το άδειο πάρκινγκ τονίζει ακόμη περισσότερο την απελπιστική απομόνωση των τριών ανθρώπων που πλέον ενώ δεν κινδυνεύουν άμεσα από τον μανιακό που κυκλοφορεί μέσα στο σκοτάδι , υπάρχει περίπτωση να μην βγάλουν την νύχτα λόγω κρύου .
Ο Brian Geraghty ( THE HURT LOCKER , TRUE BLOOD ) είναι ο David Hargrove . Ο γνωστός ταλαίπωρος χωρίς αυτοπεποίθηση υπάλληλος που κοιτάζει την δουλειά του προσέχοντας να μη ξεχωρίζει ιδιαίτερα . Του αρέσει μια κοπέλα απ΄την δουλειά και μετά από παρότρυνση του "φίλου" του Corey , αποφασίζει να κάνει την κινησή του .
O Josh Peck ( RED DAWN ) είναι ο Corey Thompson . Ο αντιπαθητικός φίλος του David . Ο εξυπνάκιας τρακαδώρος πέφτουλας που λειτουργεί ως παράσιτο στον David , που απορώ γιατί συναναστρέφεται μαζί του . Μάλλον είναι παιδικοί φίλοι , αλλά δεν είχε ποτέ τα κότσια να τον στείλει στον διάολο .
Η Alice Eve ( THE RAVEN , MIB 3 , αυτή με τα εσώρουχα στο trailer του STAR TREK: INTO THE DARKNESS ) είναι η Emily Brandt . Γλυκειά και ευγενική κοπέλα με εμφάνιση μοντέλου και αντικείμενο του πόθου για τον David . Η Emily δέχεται την πρόταση του David να την πάει στο σπίτι με το αμάξι του και μάλλον πρέπει να ψήνεται και αυτή .
---------------------------------------------------
Είναι να μην σου τύχει .
Όταν δεν ελέγχεις το περιβάλλον σου , αυτά συμβαίνουν . Κάποιος έχει σχεδιάσει τα πάντα στην εντέλεια και απλά πέφτεις θύμα του απροετοίμαστου εαυτού σου .
Δεν έχεις και πολλές επιλογές όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα κουτί χωρίς τρόπο διαφυγής .
O Corey και η Emily πεθαίνουν , ενώ ο David βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία των θανάτων τους , αφού οι κάμερες του θαλάμου τον έχουν καταγράψει σε στιγμιότυπα που δεν εξηγούνται εύκολα στις αρχές . Συν το γεγονός πως οι δύο άντρες σκότωσαν κατά λάθος και κάποιον ο οποίος μπήκε ξάφνικά στον θάλαμο άλλα είχε την ατυχία να είναι ντυμένος σαν τον μανιακό ....
του οποίου δεν μαθαίνουμε ποτέ την ταυτότητα , ή το γιατί έκανε ότι έκανε . Απλά τον παρακολουθούμε να σχεδιάζει το επόμενο χτύπημα πάνω στην κάτοψη ενός μινι μάρκετ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.