Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

THE UNINVITED (2009)

Δυτική διασκευή του (ΝότιοΚορεάτικου A TALE OF TWO SISTERS (2003) από τους παραγωγούς των επίσης Αμερικανοποιημένων ασιατικών ταινιών THE RING (2002) , THE GRUDGE (2004) , DARK WATER (2005) και THE EYE (2008) (σύντομα και των DEATH NOTE , BATTLE ROYAL και OLD BOY - ζω για να δω τον Samuel Jackson να καταπίνει ζωντανό χταπόδι) .
Μετά τον θάνατο της μητέρας της , η νεαρή Anna επιχειρεί να αυτοκτονήσει με αποτέλεσμα να την κλείσουν σε ψυχιατρείο . 10 μήνες μετά , η Anna επιστρέφει στο σπίτι της (ένα απομονωμένο παραλιακό μέγαρο) για να έρθει αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα . Ο πατέρας της έχει αρραβωνιαστεί την - κατά πολύ νεωτερή του - νοσοκόμα της νεκρής γυναίκας του , Rachel . Ευτυχώς που βρίσκει καταφύγιο στην σχέση με την αγαπημένη της αδελφή , Alex ....
Η Emily Browning ( SUCKER PUNCH , THE HOST ) , είναι η Anna . Ευαίσθητη κοπέλα . Παρόλο που έχει πάρει εξιτήριο απ'το τρελάδικο , η Anna συνεχίζει να βλέπει την νεκρή μητέρα της . Δεν συμπαθεί την μητριά της , αλλά κάνει προσπάθειες . Η Anna βλέπει γενικότερα νεκρούς ανθρώπους , πράγμα που θα την θέσει υποψήφια στο να επιστρέψει στο ψυχιατρείο αν δεν σταματήσει να φρικάρει .
H Arielle Kebbel ( REEKER , THE GRUDGE 2 , RED MIST , BEVERLY HILLS 90210 , THE VAMPIRE DIARIES ) είναι η αδελφή της Anna , Alex . Λίγο μεγαλύτερη και πολύ πιο κυνική . Έχει νεύρα με τον πατέρα της που δεν έστελνε τα γράμματά της στην έγκλειστη αδελφή της , όσο καιρό ήταν στο ψυχιατρείο . Ούτε αυτή συμπαθεί την μητριά της .
O David Strathairn ( Dr. Lee Rosen στο ALPHAS ) είναι ο πατέρας των κοριτσιών και επιτυχημένος συγγραφέας , Steven Rydell . Σπιταρόνα , νεότερο γκομενάκι και αραλίκι περιμένοντας την έμπνευση ενώ τον χτυπάει το αεράκι της λίμνης . Αυτή είναι ζωή .
Η Elizabeth Banks ( SPIDER-MAN 1 , 2 & 3 , SLITHER , THE HUNGER GAMES ) είναι η Rachel . Προσπαθεί να κάνει την Anna να την συμπαθήσει , αλλά δεν τα καταφέρνει ιδιαίτερα . Είναι τελειομανής και ελέγχει απόλυτα την ζωή του άντρα της . Δεν είναι αυτή που φαίνεται όμως .
H Maya Massar ( SUPERNATURAL , CAPRICA , THE CABIN IN THE WOODS ) είναι η μαμά Φάντασμα . Είχε ανίατη ασθένεια και κάηκε ζωντανή πάνω στο κρεβάτι της . Επισκέπτεται την κόρη της στην τελική της κατάσταση και της "δείχνει" διάφορα στοιχεία που θα την βοηθήσουν στο να ανακαλύψει την αλήθεια σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου της ...
Ένας από τους παραπάνω χαρακτήρες είναι "απρόσκλητος" ....
Και βέβαια όλα ανατρέπονται στο τελευταίο τέταρτο , με την τραγική αλήθεια για το ποιός είναι νεκρός και ποιός είναι ο τρελός να βγαίνει στην επιφάνεια .
-------------------------------------------------------------------------------
Στους ίδιους ρυθμούς με το Κορεάτικο , αλλά εκεί που με το πρώτο ανατρίχιαζες , με αυτό απλά πεταγώσουν απ'την θέση σου . Υπάρχει διαφορετική αισθητική του μακάβριου και του εξωπραγματικού , η οποία δεν αναπαράγεται όσο πιστή κι αν είναι η μεταφορά της ιστορίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.