Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

LIGHTS OUT (2016)


Γραμμένο από τον Eric Heisserer ( A NIGHTMARE ON ELM STREET , FINAL DESTINATION 5 , THE THING ) και σκηνοθετημένο από τον David F. Sandberg ( αυτή είναι η πρώτη μεγάλη μήκους ταινία του - μετά από αυτό ανέλαβε να σκηνοθετήσει το ANNABELLE 2 ) .
O James Wan ( SAW , THE CONJURING ) συμμετέχει ως παραγωγός .
Η ταινία έβγαλε τα λέφτα της παραγωγής της (σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια) μόλις στο πρώτο σαββατοκύριακο προβολής με αποτέλεσμα η επόμενη ταινία της σειράς να πάρει το πράσινο φως .
Οι δύο εταιρίες παραγωγής που συνέβαλαν στην δημιουργία της είχαν συνεργαστεί ξανά στο ANABELLE (2014) .
Οι Sophie , Rebecca και Martin είναι μια οικογένεια στα πρόθυρα της διάλυσης , τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά - ιδιαίτερα μετά τον ανεξήγητο θάνατο του συζύγου/πατέρα Paul ( Billy Burke - THE TWILIGHT SAGA , ZOO ) στα πρώτα λεπτά της ταινίας . Η προσωπική τους επιβίωση βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς η μητέρα των δύο παιδιών , Sophie ( Maria Bello - PAYBACK , A HISTORY OF VIOLENCE , THE DARK , SECRET WINDOW ) είναι ψυχασθενής με φανταστική φίλη η οποία πήρε σάρκα και ωστά μετά από παραφυσικό πείραμα επιστημόνων πάνω της κατά την διάρκεια των εφηβικών της χρόνων - πάντα οι καλές ιδέες των επιστημόνων εκτροχιάζονται .
Η Rebecca ( Teresa Palmer - WARM BODIES ) όταν ήταν ανήλικη υπήρξε μάρτυρας της ύπαρξης της Diana , η οποία θέλει να είναι με το ζόρι μέλος της οικογένειας αλλά το μοναδικό της πρόβλημα είναι πως υπάρχει μόνο σε μέρη με απόλυτο σκοτάδι , ενώ το φώς είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να την βλάψει . Η Rebecca είχε απομακρυνθεί από το σπίτι και δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με την μητέρα της , την οποία και κατηγορεί , μέχρι που μετά από παρέμβαση κοινωνικής λειτουργού αναλαμβάνει πρωτοβουλία να πάρει τον μικρό της αδελφό υπό την προστασία της .
Η σκιά Diana κάνει την εμφάνιση της στα σκοτάδια αναγκάζοντας τα αδέλφια να επιστρέψουν στην εστία τους ( χρησιμοποιήθηκε το ίδιο σπίτι όπου γυρίστηκαν τα δύο OUIJA για έξτρα σκηνές πετάγματος του θεατή από ξαφνικά πλάνα ) και τα φώτα μένουν ανοιχτά - την ώρα που τα πράγματα παίρνουν την δραματική τροπή που χρειάζεται μέχρι το αυτόχειρο τέλος του μοναδικού χαρακτήρα ο οποίος θα μπορούσε να εξοντώσει την ψυχοσωματική οντότητα μια και καλή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.