Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

RAMAN RAGHAV 2.0 (2016)

"Πες του να κατεβάσει το όπλο , αλλιώς η ομάδα μου θα τον δείρει τόσο πολύ που θα μάθει και τις 480 διαλέκτους της Ινδίας !"
Γραμμένο και σκηνοθετημένο μέσα στην βρώμα των παραγκουπόλεων (ο πρωταγωνιστής που κάνει τον δολοφόνο μπήκε στο νοσοκομείο τρεις φορές λόγω του ευχάριστου περιβάλλοντος χώρου που έγιναν τα γυρίσματα) της όχι και τόσο χορευτικής Βομβάης από τον ηθοποιό/παραγωγό/σκηνοθέτη Anurag Kashyap ( GANGS OF WASSEYPUR ) .
Γνωστό και ως PSYCHO RAMAN .
Ο Raman Raghav , γνωστός και ως "Παλαβός Raghav" έδρασε κατά την δεκαετία του '60 και είχε σκοτώσει 41 ανθρώπους . Συνελήφθει το 1969 και καταδικάστηκε σε θάνατο . Η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια με μαγικό τρόπο και τελικά πέθανε από φυσικά αίτια μέσα στην φυλακή το 1995 .
Οι δύο χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν στα γεγονότα της ταινίας που διαδραματίζεται στην σημερινή εποχή (λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού της παραγωγής) έχουν το όνομά του εγκληματία . Ο ένας είναι ο δολοφόνος άστεγος ο Ramanna , ο άλλος είναι ο κοκαϊνομανής μπάτσος που ακροβατεί μεταξύ νόμου και αυθαιρεσίας (επίσης δολοφόνος) , ο Raghavan . Τους ενώνει μια περίεργη μοίρα και λειτουργούν ως "αδελφές ψυχές" τύπου τηλεοπτικού HANNIBAL - με τον έναν να ολοκληρώνει το ματωμένο έργο του άλλου μέσα σε ένα περίεργο παιχνίδι ποντικού-γάτας (όπου και οι δύο τους είναι οι θηρευτές) .
Ο Raman είναι ο άστεγος εδώ και 7 χρόνια άντρας ο οποίος ακούει τον Θεό του Θανάτου μέσα στο κεφάλι του ο οποίος τον παροτρύνει να σκοτώνει ανθρώπους με πέτρες και σίδερα όταν δεν αναλύει τα κείμενα του έπους της Ramayana . Παραδίδεται ο ίδιος στην αστυνομία αλλά δεν πείθει , οπότε μετά από ένα ξεγυρισμένο session συμμόρφωσης επιστρέφει πίσω στους δρόμους για να συνεχίσει με περισσότερο μένος το θεάρεστο έργο του . Οι φόνοι τον κάνουν νούμερο ένα καταζητούμενο .
Ο Raghav είναι μούτρο ντετέκτιβ με αυτοκτονικές τάσεις που δεν μπορεί να κοιμηθεί από τις τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης που σνιφάρει καθημερινά . Ζει έξαλα την νυχτερινή ζωή της πόλης και κάθε βράδυ χοροπηδάει στα μπαρ . Οι σχέσεις του με τον υπόκοσμο τον οδηγούν σταδιακά στο κοινωνικό όλεθρο φέρνοντάς τον στην άλλη πλευρά του νόμου . Αναλαμβάνει να συλλάβει με κάθε μέσο τον τρέλο που σπέρνει τον τρόμο στην περιοχή .
Όποιος περιμένει αυθόρμητα χορευτικά στην μέση του δρόμου καλύτερα να ψάξει αλλού ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.