Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

HAPPY DEATH DAY (2017)

Γραμμένο από τον Scott Lobdell ( X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST ) και σκηνοθετημένο από τον Christopher Landon ( PARANORMAL ACTIVITY: THE MARKED ONES , SCOUTS GUIDE TO THE ZOMBIE APOCALYPSE ) .
Ένα ανάλατο teen-slasher διάλλειμα από τους ανθρώπους πίσω από ταινίες όπως τα PARANORMAL ACTIVITY , THE PURGE και GET OUT .
H Jessica Rothe ( THE TRIBE , LA LA LAND ) είναι η Tree Gelbman . Ζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση ως κακομαθημένο μέλος κυριλέ αδελφότητας θηλέων και παρτάρει σαν να μην υπάρχει αύριο μέσα στις ωοθήκες της . Διατηρεί σχέση με παντρεμένο καθηγητή της αδιαφορώντας για τα πάντα από τότε που έχασε την μητέρα της . Την ημέρα των γενεθλίων της βρίσκει φριχτό θάνατο στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου από μανιακό με hoodie και αποκριάτικη μάσκα μωρού . Ξυπνάει την επόμενη μέρα έχοντας πλήρη συνείδηση του τι συνέβη και βρίσκεται παγιδευμένη μέσα σε μια χρονική λούπα μέχρι να ανακαλύψει ποιος είναι ο δράστης του εγκλήματος . Κάθε καινούργια μέρα οι καταστάσεις που οδηγούν στο αιχμηρό αντικείμενο μέσα στο πρόσωπο της Tree - ή στον οποιοδήποτε άλλο βίαιο τερματισμό της ζωής της - αλλάζουν , αλλά πάντα η κατάληξη είναι η ίδια .
Από ένα σημείο και μετά η επανάληψη της καθημερινότητας ως ανέμελη νεανική κωμωδία υπό τους ήχους ανάλογης up-tempo ελαφράδας αλλάζει εντελώς τον τόνο (κάτι το οποίο πρόσθεσε ο σκηνοθέτης για να μην γίνει εντελώς καταθλιπτική η horror ατμόσφαιρα και τα 4,8 εκατομμύρια που κόστισε η παραγωγή να γίνουν 43 εκατομμύρια εισπράξεις στα σινεμά) .
Με την συνεχόμενη απώλεια της ζωής και την προσπάθεια να καταφέρει να ξεφύγει από την περίεργη μοίρα της η Tree γίνεται σταδιακά άλλος άνθρωπος : υπογράφει για να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη (με μαγικό τρόπο) , λέει καλημέρα στην ασιάτισσα πρωτοετή που πάντα σνόμπαρε , χωρίζει από τον καθηγητή και σταματάει να παρακολουθεί το μάθημα του , μιλάει επιτέλους για τα συναισθήματά της με τον χήρο πλούσιο μπαμπά στο στερεοτυπικά υποχρεωτικό γεύμα εργασίας/γενεθλίων .
Ο Israel Broussard ( FEAR THE WALKING DEAD ) είναι ο αδιάφορα όμορφος συμφοιτητής Carter Davis . Η Tree ξυπνάει πάντα στο κρεβάτι του δωματίου του . Την έχει μεταφέρει εκεί μετά από ένα άγριο πάρτι με μάλλον αγαθές προθέσεις . Με τόση επανάληψη έρχονται πιο κοντά στο ευτυχισμένο τέλος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.