Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

JIGSAW (2017)

Γραμμένο από τους Pete Goldfinger και Josh Stolberg ( PIRANHA 3D & 3DD ) .
Σκηνοθετημένο από τους αδελφούς Michael και Peter Spierig ( UNDEAD , DAYBREAKERS , PREDESTINATION ) .
Γνωστό και ως SAW: LEGACY .
10 χρόνια μετά τον οριστικό "θάνατο" από καρκίνο του αρχιτέκτονα βασανιστή/δολοφόνου John Kramer/Jigsaw και γενικότερα του franchise , η ιστορία αποκτά φρέσκια κινηματογραφική πνοή πορσελάνινης οδοντοστοιχίας .
Ο Tobin Bell ( THE QUICK AND THE DEAD , BEST OF THE BEST 4: WITHOUT WARNING , FINDERS KEEPERS ) είναι ο φαίνεται-πως-δεν-έχω-πεθάνει-αλλά-ο-σκηνοθέτης-σας-κορόιδεψε-και-οι-σκηνές-όπου-εμφανίζομαι-είναι-από-το-παρελθόν John Kramer , γνωστός και ως Jigsaw .
O μακαρίτης εκδικητής παλιανθρώπων κάνει αιματοβαμμένο καμέο από το παρελθόν εξοντώνοντας περίτεχνα τόσο τους αμαρτωλούς που έχει αλυσοδεμένους μέσα σε μια εγκαταλειμμένη αποθήκη φάρμας όσο και την επαγωγική σκέψη του θεατή , αποκαλύπτοντας προηγούμενους φόνους που δεν έλυσε ποτέ η αστυνομία από την ιστορία της πρώτης ταινίας .
ΟΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΣΤΟ ΤΩΡΑ :
Ο Αυστραλός σαπουνοπεράς Matt Passomore ( MCLEOD'S DAUGHTERS ) είναι ο ιατροδικαστής/πρώην στρατιωτικός γιατρός του Αμερικανικού στρατού στη Μέση Ανατολή , Logan Nelson . Έχει χάσει την γυναίκα του από ατιμώρητο έγκλημα και ζει με την μονάκριβη κόρη του .
10 χρόνια νωρίτερα είχε κάνει ένα λάθος με τα ονόματα σε δύο ακτινογραφίες που είχε ως αποτέλεσμα να μην διαγνωστεί ο καρκίνος του Kramer νωρίτερα . Ο σοφός εκτελεστής των είχε έτοιμο για σφαγή αλλά ένα μπέρδεμα στον μηχανισμό εκτέλεσης τον έκανε να το ξανασκεφτεί και να τον συγχωρέσει . Μετά τον Χ πόλεμο στο Όπουναναισταν ο σπασμένος Nelson βρίσκει θαλπωρή στην κοσμοθεωρία του μανιακού εκδικητή και σχεδιάζουν μαζί τις παγίδες τους έχοντας την αναδρομική εκδίηκηση τους στο περίμενε .
Η Hannah Emily Anderson ( LIZZIE BORDEN TOOK AN AX ) είναι η έξαλλη βοηθός του Nelson . Ζει με τους δικούς της κανόνες αν κρίνουμε από το τατουάζ μανίκι στο δεξί χέρι . Τον ελεύθερο χρόνο της μαζεύει σαδομαζόχ μηχανήματα βασανιστηρίων με ειδίκευση στις μηχανές θανάτου του Kramer . Επιζεί της σφαγής .
Ο Callum Keith Rennie ( TIMECOP , EXISTENZ , BATTLESTAR GALACTICA , 24 , FLASH FORWARD , ALPHAS , THE MAN IN THE HIGH CASTLE ) είναι ο ντετέκτιβ Halloran . Διεφθαρμένος μέχρι το κόκαλο , ήταν αυτός που άφησε ελεύθερο τον δολοφόνο της γυναίκας του Nelson επειδή ήταν πληροφοριοδότης του . Τελειώνει την ταινία με διθυραμβική σκηνή όπου το κεφάλι του ανοίγει σαν χταπόδι που απλώνει τα πλοκάμια του μετά από ταυτόχρονες τομές χειρουργικού λέηζερ .
ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΟΤΕ :
H Laura Vandervoort ( SMALLVILLE , V , BITTEN ) είναι η Anna . Παίζει το παιχνίδι του τρελού γιατί θεώρησε καλή ιδέα μετά την τοποθέτηση μαξιλαριού στο πρόσωπο του μωρού της επειδή της έσπαγε τα νεύρα να το τοποθετήσει δίπλα στον κοιμισμένο συζυγό της και να τον κατηγορήσει για θανατηφόρο άλλαγμα πλευρού στον ύπνο . Μπόνους δράμα και κατηγορητήριο από τον λαϊκό δικαστή Jigsaw το κρέμασμα του συζύγου από τύψεις μέσα σε τρελάδικο .
O Mandella Van Peebles ( AMERICAN BATTLESHIP ) είναι ο Mitch . Έκανε το λάθος να πουλήσει ελλατωματική μοτοσυκλέτα στον ανηψιό του Kramer . Τα απομηνάρια της μοτοσυκλέτας (με φτιαγμένα τα φρένα αυτή τη φορά) έγιναν μέρος της μηχανής κιμμά όπου και άφησε τις τελευταίες του κραυγές ο Mitch .
Ο Paul Braunstein ( THE TUXEDO , THE THING ) είναι ο Ryan . Κάθαρμα τζογαδώρος και έκφυλος μοίχος εγωιστής . Στο κολέγιο είχε πει ψέματα μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα . Παραμένει κλεισμένος σε δωμάτιο μαζί με την Anna , μετά από λάθος χρήση κοντόκανης καραμπίνας και φυσιγγείου που περιείχε τα κλειδιά της ελευθερίας τους . Εκείνη χάνει το προσωπό της , εκείνος απλά χάνει και μένει εκεί για πάντα - τους ξαναβλέπουμε μουμιοποιημένους από το πέρασμα της δεκαετίας στην επεξηγηματική σκηνή της ανατροπής προς το τέλος της ταινίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.