Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

A CERTAIN JUSTICE (2014)

 
"Υποθέτω έκανα κακή δουλειά στο να προσαρμοστώ στην πολιτική ζωή . Αλλά επρόκειτο να τραβηχτώ μέσα σε έναν καινούργιο πόλεμο .."
- John Nguyen , πρασινοσκούφης
 
Γραμμένο και σκηνοθετημένο μέσα σε 17 μέρες από τον κατευθείαν-σε-dvd δραματουργό Giorgio Serafini ( GAME OF DEATH , AMBUSHED , BLOOD OF REDEMPTION ) και τον παραγωγό του TEKKEN (2010) , ηθοποιό στο ξεχασμένο από όλους MAN-THING (2005) της Marvel , James Coyne ( σεναριογράφος του VIKINGDOM ) .
Επίσης γνωστό ως PUNCTURE WOUNDS και LETHAL PUNISHER .
O Βιετναμερικάνος ΜΜΑ μαχητής/ηθοποιός Cung Le ( THE MAN WITH THE IRON FISTS , THE GRANDMASTER ) είναι ο John Nguyen , "πρασινοσκούφης με μία λίστα από μετάλλια που γεμίζει μισή σελίδα" . "Έχει γεννηθεί ηγέτης και είναι αληθινός δολοφόνος" , πριν τελειώσει η πρόταση "μοιράζε γλύκα σε παιδιά και ήταν πάντα εθελοντής σε εμβολιασμούς" (στις εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη) .
Επιστρέφει αφανής ήρωας στο Los Angeles μετά από αιματοβαμμένη τουρνέ στο Irak έχοντας μετατραυματικό στρες από την φιλοξενία των ταλιμπάν . Δεν έχει τα μούτρα να επικοινωνήσει με τους δικούς του και μένει σε ένα ξενοδοχείο β' διαλογής . Ο πατέρας του δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ στο οικογενειακό καθαριστήριο για να τον σπουδάσει , αλλά εκείνος προτίμησε να καταταγεί στον στρατό και τώρα ζει με τις τύψεις του . Πιάνει δουλειά σε μίνι μάρκετ δουλεύοντας τις νύχτες . Πίσω στην πατρίδα νιώθει ένας ξένος - ο στρατός δεν τον υπολογίζει ώς άνθρωπο παρ όλες τις βραβεύσεις του και το βίντεο στο youtube όπου εξουδετερώνει τρομοκράτες έτοιμους να τον εκτελέσουν LIVE on camera .
Μετά από μια βαρετή μεταμεσονύχτια βάρδια σαν όλες τις άλλες σώζει μια αμφιβόλου ηθικής νεαρή γυναίκα την Tanya ( Briana Evigan - STEP UP 2 THE STREETS , STEP UP ALL IN ) από φουσκωτούς αγριάνθρωπους που από τα στερεοτυπικά συμφραζόμενα ανήκουν στην Άρια Αδελφότητα και αυτό τον κάνει νούμερο ένα στόχο του αδίστακτου αρχηγού τους Hollis .
Ο John ενεργοποιεί τους δαίμονες της μάχης που του ξυπνούν τα βίαια ένστικτά για επιβολή "Σίγουρης Δικαιοσύνης" μετά την στυγερή δολοφονία όλης του της οικογένειας (μάνα , πατέρας και όμορφη αδελφή καίγονται ζωντανοί μέσα σε βαν) από τους άντρες του Hollis .
Ο Κακός :
O Dolph Lundgren είναι ο Hollis . Αδίστακτος νταβάς με ψεύτικη ξανθιά περούκα , πεταλωτό Μαντσού μουστάκι και ζεν ναζί ηγετική μορφή ακροδεξιάς οργάνωσης με έφεση στο καράτε-σε-αργή-κίνηση . Διαθέτει ράντζο/μπουρδέλο πολυτελείας , εταιρία παραγωγής πορνό , την μισή αστυνομία της περιοχής στο τσεπάκι του και πέρα από ανθρώπους διακινεί και ναρκωτικά . Μετά το επισκεπτήριο του στο νοσοκομείο ξεκινάει να ψάχνει πληροφορίες για τον Κινέζο που εξευτέλισε τους τραμπούκους του φτάνοντας μέχρι την οικογένειά του για να ολοκληρωθεί το κίνητρο της δραματικής ενεργοποίησης του ήρωα . Βρίσκει την Tanya πριν εκείνη προλάβει να την κοπανίσει από την πόλη και της πουλάει έρωτα μόνο και μόνο για να την αφήσει στους υποτακτικούς του να την βιάσουν (και στην συνέχεια να την βιάσει και ο ίδιος) .
Το καράτε δεν τον σώζει από την κομάντο ΜΜΑ λαβή του John .
O Vinnie Jones είναι ο Bennett . Λαθρέμπορος συνεργάτης του Hollis . Επίσης ακροδεξιός , αλλά έχει λατίνα γκόμενα απευθείας από τα γκέτο του Mexico . Μετά την γνωριμία του με τον John αποφασίζει να αλλάξει Πολιτεία , πιθανότατα ακόμα και Ήπειρο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.