Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

BRAWL IN CELL BLOCK 99 (2017)



Γραμμένο και σκηνοθετημένο με '70ς grindhouse αισθητική από τον πλέον αγαπημένο μου σκηνοθέτη , S. Craig Zahler ( BONE TOMAHAWK , DRAGGED OVER CONCRETE ) .
O Vince Vaughn ( TRUE DETECTIVE ) είναι ο Bradley Thomas . Έχει μόλις απολυθεί από το συνεργείο αυτοκινήτων όπου εργαζόταν ενώ τα πράγματα σπίτι με την σύζυγό του Lauren ( Jennifer Carpenter - DRAGGED OVER CONCRETE ) δεν πάνε καλά - μετά την αποβολή του πρώτου τους παιδιού το ζευγάρι διαλύεται .
Ο Bradley είναι πρώην αλκοολικός με πρόβλημα διαχείρισης θυμού ο οποίος όμως θέλει να προσπαθήσει ξανά με την γυναίκα του και να κάνουν άλλο ένα παιδί ώστε να σωθεί το μοναδικό πράγμα που αξίζει πάνω σε αυτόν τον σκατό-κοσμό : η οικογένειά τους .
Αγαπάει την πατρίδα του , ενώ το ξυρισμένο του κεφάλι θα τσιγκλίσει τους γνωστούς βλαμμένους του ίντερνετ και της πραγματικής ζωής να τον χαρακτηρίσουν ακροδεξιό .
18 μήνες μετά .
Η Lauren είναι έγκυος . Ζουν σε καινούργιο , μεγαλύτερο σπίτι .
Για να βρει χρήματα είχε αναγκαστεί να στραφεί σε παλιούς του γνωστούς και να περάσει στην απέναντι πλευρά του νόμου . Έχει γίνει ξανά μεταφορέας πακέτων που περιέχουν ναρκωτικά . Στην πρώτη δουλειά με καινούργιους λατίνους παραγωγούς από την άλλη πλευρά των συνόρων , ο Bradley συλλαμβάνεται - οι δύο συνεργάτες του αποδείχτηκαν αδίστακτα καθάρματα και επενέβη πάνω στην ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς .
Φυλακίζεται σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα μέσης ασφάλειας που θυμίζει χαβαλέ πολιτισμού βόρειας Ευρώπης (εκεί που κάνουν ζωάρα δολοφόνοι με πρόσβαση στο ίντερνετ) , αλλά τα αφεντικά των Μεξικάνων που σκότωσε/έγινε αιτία να φυλακιστούν θέλουν τα λεφτά που έχασαν από την δουλειά που χάλασε και απαγάγουν την γυναίκα του .
Για να γίνει πιο έντονο το κίνητρο του Bradley να ισοφαρίσει την χασούρα , του ζητούν (μέσω ενός δικηγόρου που ερμηνεύει ο Udo Kier) να σκοτώσει ένα κάθαρμα το οποίο βρίσκεται κρατούμενο στο Μπλοκ Κελιών 99 της Redlief , μιας φυλακής υψίστης ασφαλείας αυτή τη φορά όπου εκεί καταλήγουν μόνο αποβράσματα και μανιακοί ψυχασθενείς - αλλιώς ένας γιατρός/καλλιτέχνης βασανιστής από την Βόρεια Κορέα θα αφαιρέσει χειρουργικά τα άκρα του εμβρύου που κυοφορεί η σύζυγός του .
Για να φτάσει τον στόχο του θα πρέπει να παλέψει μέχρις εσχάτων ώστε να βρεθεί στο σημείο μηδέν χωρίς επιστροφή - ξεκινώντας από τους χαλαρούς δεσμοφύλακες της φυλακής που τον φιλοξενεί . Μερικά σπασμένα κόκαλα αργότερα μεταφέρεται με συνοπτικές διαδικασίες στο σωφρονιστήριο Redlief . Δεν αναπτύσσει SHAWSHANK REDEMPTION/GREEN MILE σχέσεις με κανέναν .
Καταλήγει σε ένα κελί γεμάτο σκατά .
Εκεί ο εξευτελισμός ξεκινά από την πρώτη μέρα , με οπλισμένους δεσμοφύλακες που δεν αστειεύονται .
Ο στόχος του Bradley δεν είναι υπαρκτός , αλλά μέσα στην ίδια φυλακή βρίσκεται ο αρχηγός του καρτέλ που του κατάστρεψε τη ζωή .
Ο Don Johnson ( MIAMI VICE , DRAGGED OVER CONCRETE ) είναι ο Αρχιδεσμοφύλακας Tuggs . Θυμίζει στον Bradley από την πρώτη στιγμή πως τα πράγματα έχουν αλλάξει . Η ζωή του δεν του ανήκει και το μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι η βίαιη προσαρμογή στους κανόνες - ζει σε "μερική ελευθερία" που θα γίνει μηδενική αν δεν αλλάξει συμπεριφορά .
Οι τρεις σφαίρες του δεσμοφύλακα πάνω στο αγρίμι που κατάφερε να πάρει την εκδίκησή του καταπραΰνουν μερικώς τον ίλιγγο της αιματοβαμμένης δράσης με μια μαύρη οθόνη πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.