Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

DRAGGED ACROSS CONCRETE (2018)


" Nigga ..
- Likewise ."
 
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον S. Craig Zahler ( BONE TOMAHAWK , BRAWL ON CELL BLOCK 99 ) .
Σχεδόν όλο το καστ ηθοποιών από το BRAWL ON CELL BLOCK 99 (2017) επιστρέφει για να ερμηνεύσει στην οθόνη αυτά που έχει στο κεφάλι του ο μάλλον Tarantino-ικός Zahler .
Το αναφέρω γιατί βλέποντας τόσο αυτό , όσο και το BRAWL , αυτή η σκέψη πηγαινο-ερχόταν στο κεφάλι μου - πρόκειται για Tarantino noir κινηματογραφία με την χαρακτηριστική σκληρή δόση έξαρσης βίας πρακτικών εφέ (σε σημείο να φτάνει το όριο του ιλαρού μερικές φορές) , την ατελείωτη πάρλα (όχι τόσο με αναφορές στην ποπ κουλτούρα εδώ , αλλά η Americana των ταχυφαγείων είναι εμβόλιμη για να δώσει ντόπιο χρώμα , έντονο άρωμα και γεύση από τριγλυκερίδια) κεντημένο με ένα σουλ-φανκ σάουντρακ από κομμάτια των The O Jays και Butch Tavares (η blaxpoitation εποχή δεν είναι τόσο μακριά όσο θέλουμε να νομίζουμε - τα συγκεκριμένα δεν θυμάμαι να τα έχω ξανακούσει σε άλλη σύγχρονη ταινία) (αν έπρεπε να συγκρίνω ή να συγκεράσω κατά κάποιο τρόπο με αυτές τις απλές λεπτομέρειες τους δύο σκηνοθέτες , αφού φαίνεται να έχουν ακριβώς τις ίδιες διαθέσεις στην ωμή δραματουργία που εξαπολύουν στο θεατή - απλά εντελώς πεζά κάποιος έχει τα περισσότερα λεφτά και τις ευλογίες μεγαλύτερων στούντιο παραγωγής για να το πετύχει σε καλύτερο βαθμό) .
O Mel Gibson ( MAD MAX ) είναι ο Brett Ridgeman , 60 χρονος ντετέκτιβ που ακόμα βρίσκεται ενεργός στον δρόμο και δεν αράζει σε κάποιο γραφείο περιμένοντας την συνταξιοδότηση .
Μαζί με τον κατά 20 χρόνια μικροτερό του συνάδελφο Antony Lurassetti ( Vince Vaughn - TRUE DETECTIVE , BRAWL ON CELL BLOCK 99 ) παρακολουθούν τις κινήσεις ένος έμπορου ναρκωτικών , έτοιμοι να τον συλλάβουν .
Κατά την διάρκεια της σύλληψης ο Brett πατάει τον πρεζέμπορα στο κεφάλι , κίνηση η οποία ξεκινάει τις διεργασίες για όλα αυτά που ακολουθούν :
Οι δύο συνάδελφοι τίθενται σε διαθεσιμότητα 6 εβδομάδων καθώς υπέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο κατά την διάρκεια σύλληψης του λατίνου πρεζέμπορα - το πόδι πάνω στον σβέρκο ενός κακόμοιρου μετανάστη καταγράφηκε σε κινητό πολίτη με ευαισθησίες και ελεύθερη ώρα .
Μιας και η πολιτική ορθότητα είναι τόσο ενοχλητική όσο και τα κινητά , οι αστυνομικοί γλύτωσαν την δουλειά τους , αλλά ξεχνάνε κάθε πιθανότητα προαγωγής ή αύξησης μισθού στο άμεσο μέλλον .
Ο Antony θέλει να παντρευτεί την καλή του (με οικονομίες έχει αγοράσει δαχτυλίδι για την πρόταση γάμου και περιμένει να της το δώσει) , ενώ ο άλλος θέλει να μετακομίσει από την μαύρη γειτονιά γιατί η αγριάνθρωποι συμμαθητές της ανήλικης κόρης του την παρενοχλούν καθημερινά .
Η γυναίκα του Melanie Ridgeman ( Laurie Holden - THE MIST , THE WALKING DEAD ) , πρώην αστυνομικός πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και χρειάζεται λεφτά για θεραπεία .
Χωρίς λεφτά για 6 εβδομάδες θα πράγματα γίνονται χειρότερα , οπότε οι δύο άντρες συμφωνούν στο να ξαλαφρώσουν έναν σκληρό εγκληματία διανομέα ηρωίνης από τα περίσσια δολάρια που έχει στις τσέπες του .
O Don Johnson ( MIAMI VICE , MACHETE , DJANGO UNCHAINED ) είναι ο διευθυντής του αστυνομικού τμήματος , Calvert .
O Udo Kier ( Andy Warhol's DRACULA , SPERMULA , SUSPIRIA , JOHNNY MNEMONIC , DRACULA 3000 , THE MOTHER OF TEARS ) είναι ο Friedrich , διευθυντής κυριλέ καταστήματος ρούχων και διακινητής ναρκωτικών . Προτείνει μια εύκολη δουλειά στον Brett .
Η Jennifer Carpenter ( THE EXORCISM OF EMILY ROSE , DEXTER , QUARANTINE ) είναι η Kelly Summer . Ο χαρακτήρας της είναι εμβόλιμος στα 80 λεπτά της ταινίας για να γιγαντώσει το σοκ αυτών που ακολουθούν . Είναι υπάλληλος στην τράπεζα όπου γίνεται η ληστεία . Την συγκεκριμένη μέρα δεν ήθελε να πάει δουλειά γιατί ήθελε να μείνει σπίτι με το μωρό της - η άδειά της όμως είχε τελειώσει και έπρεπε να επιστρέψει σε ένα μέρος που δεν γουστάρει γιατί ο άντρας της δεν βγάζει τόσο καλά λεφτά για να συντηρίσει την οικογένεια . Δεν επιστρέφει σπίτι .
Ο Κακός :
Ο Thomas Kretschmann ( BLADE II , RESIDENT EVIL: APOCALYPSE , HOSTEL 3 , KING KONG , AVENGERS: AGE OF ULTRON ) είναι ο Lorenz Vogelmann , ο αδίστακτος εγκληματίας που ετοιμάζει μεγάλη ληστεία αποθεμάτων χρυσού από τράπεζα .
Μαζί του είναι δύο μασκοφόροι , ο Μαύρα Γάντια και ο Γκρί Γάντια (βλέπε RESERVOIR DOGS , Κύριος Μπλε κτλ) που δεν διστάζουν να σκοτώσουν με την παραμικρή αφορμή τα θύματά τους ή αγνώστους .
Μαζί με τους ληστές υπάρχουν και δύο οδηγοί του τεθωρακισμένου φορτηγού χρηματαποστολής που θα μεταφέρει το χρυσάφι μετά το πέρας της επιχείρησης .
Ο Michael Jai White ( SPAWN , UNIVERSAL SOLDIER: THE RETURN , EXIT WOUNDS , UNDISPUTED II: LAST MAN STANDING , CYBORG COP , FALCON RISING , SKIN TRADE , TRIPLE THREAT ) είναι ο Bisquit . Δεν επιδεικνύει στο παραμικρό τις γνώσεις του στις πολεμικές τέχνες . Δεν καταφέρνει να αγοράσει στην μαμά του μια καινούργια τηλεόραση .
Ο Tory Kittles ( SONS OF ANARCHY , TRUE DETECTIVE , COLONY ) είναι ο Henry Johns . Απευθείας από τη γειτονιά , η καρδιά του χτυπάει εκεί . Ο λόγος του είναι συμβόλαιο , κάτι το οποίο είναι δύσκολο να εμπιστευτείς όταν υπάρχουν όπλα έτοιμα να εκπρυσοκροτήσουν ανά πάσα στιγμή στη μέση . Η μάνα του έχει γίνει πόρνη για να τα φέρει βόλτα , ενώ ο μικρός αδελφός του είναι παραπληγικός και χρειάζεται χρήματα για θεραπεία και για σπουδές σε σχολή που βγάζει developers βιντεοπαιχνιδιών . Το πανεπιστήμιο του δρόμου βοηθά τον Henry στην πορεία της εκτροχιασμένης ληστείας .
Οι δύο αστυνομικοί δεν γνωρίζουν πως ο Vogelmann σχεδιάζει μια ληστεία τράπεζας η οποία εξελίσσεται σε μακελειό - όμως γνωρίζουν πως είναι οι μόνοι που μπορούν να κυνηγήσουν τους ληστές .
Το χρυσάφι που είναι η λεία της ομάδας θα αποτελέσει τρόπο διαφυγής από την μιζέρια για όλους τους εμπλεκόμενους αντι-ήρωες της ιστορίας . Ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του και όλοι οι λύκοι θα αιμορραγίσουν γύρω από την χρυσή λεία τους μέχρι το τραγικό τέλος που θα αφήσει έναν νικητή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.