Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

THE HAUNTING OF SHARON TATE (2019)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον παραγωγό/σεναριογράφο/σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ για ταινίες τρόμου Daniel Farrands ( NEVER SLEEP AGAIN: THE ELM STREET LEGACY , SCREAM: THE INSIDE STORY , CRYSTAL LAKE MEMORIES: THE COMPLETE HISTORY OF FRIDAY THE 13TH ) .
Βασισμένο σε ένα όνειρο/προαίσθηση που είχε η Sharon Tate έναν χρόνο πριν σφαγιαστεί από τους σατανο-χίππιδες . Το τραγικό γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να σφίξουν οι κώλοι και να μπουκώσει το αποχετευτικό σύστημα του Hollywood από το μαζικό πέταμα των ναρκωτικών στις λεκάνες των καλλιτεχνών της εποχής . Ο διάβολος ανέβηκε στη γη και γάμησε το καλοκαίρι της αγάπης .
H ξανθιά τραγουδίστρια/ηθοποιός σε disney/κομεντί ανουσιότητες Hillary Duff ( THE LIZZIE MCGUIRE MOVIE , STAY COOL , SHE WANTS ME , FLOCK OF DUDES ) είναι η 26χρονη σταρ Sharon Tate , σταρ-έγκυος στο σταρ-παιδί του σταρ-σκηνοθέτη Roman Polanski . Τον περιμένει να γυρίσει από ένα ταξίδι στην Ευρώπη . 50 χρόνια μετά και ακόμη τον περιμένουν να γυρίσει στην Αμερική γιατί έχει κάτι δικαστικές εκκρεμότητες ο λολιτο-πληκτος .
Εκείνη γύρισε νωρίτερα και απολαμβάνει τις περιποιήσεις του γόη πρώην της Jay Shebring ( Jonathan Bennett - THE DUKES OF HAZARD: THE BEGINNING , THE LAST SHARKNADO: IT'S ABOUT TIME ) και ενός ζευγαριού , φίλων του Roman που πρόσεχαν το σπίτι όσο έλειπαν .
Οι μέρες της περνούν μέσα στο άγχος και τον φόβο καθώς η νεαρή πρωταγωνίστρια έχει ένα κακό προαίσθημα πως άγνωστοι θα εισβάλουν στο απομακρυσμένο σπίτι της πάνω στο βουνό και θα την δολοφονήσουν μαζί με τους φίλους της με κουζινομάχαιρα . Οι φάκελοι με τα τραγούδια ενός παλαβού που λέγεται Charlie εντείνουν την ατμόσφαιρα απειλής . Μουσική με υποσυνείδητα μηνύματα ξεκινάει να παίζει μόνη της στο ηχοσύστημα ,κουδούνια ακούγονται μέσα στην νύχτα και ο αγαπημένος της σκύλος βρίσκεται σφαγμένος κατά την διάρκεια ενός περιπάτου .
Η Sharon θέλει να φύγει αλλά δεν θα προλάβει ποτέ .
Τα γεγονότα διαδραματίζονται ακριβώς με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουν , αλλά μέσα από την κάμερα του σκηνοθέτη τα βλέπουμε από την άλλη πλευρά - σαν να παρακολουθούμε την καταγραφή της ιστορίας σε κάποιο παράλληλο σύμπαν . Αυτή τη φορά τα άτυχα θύματα καταφέρνουν να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους και οι κυνηγοί τους καταλήγουν αιμόφυρτοι εντός και εκτός βίλας .
Βέβαια η Sharon σποϊλεριάζει την όποια αίσθηση γαλήνης και νίκης του καλού ενάντια στο κακό όταν ανακαλύπτει στο τέλος της δράσης τα πτώματα όπως ακριβώς εξελίχτηκε η ιστορία της .
Σηκώνει το σεντόνι που κρύβει το σώμα της τελευταίο , επικυρώνοντας την προφητική αξία του εφιάλτη που μόλις ολοκληρώθηκε παράλληλα με το παιχνίδι των πιθανοτήτων μιας διαφορετικής κατάληξης .

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.