Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ESCAPE ROOM (2019)


Γραμμένο από τους Bragi F. Schut ( THRESHOLD , SEASON OF THE WITCH ) και Maria Melnik ( BLACK SAILS , AMERICAN GODS , COUNTERPART ) .
Σκηνοθετημένο από τον Adam Robitel ( THE TAKING OF DEBORAH LOGAN , INSIDIOUS: THE LAST KEY ) .
Καμία σχέση με τις δύο ταινίες που κυκλοφόρησαν το 2017 και είχαν τον ίδιο τίτλο .
6 άγνωστοι μεταξύ του άνθρωποι (οι οποίοι στο παρελθόν γλύτωσαν από τον θάνατο) λαμβάνουν ένα τετράγωνο παζλ κουτί . Ανοίγοντάς το βρίσκονται προσκεκλημένοι σε μια βραδιά διασκέδασης όπου θα πρέπει να δραπετεύσουν από τα φημισμένα δωμάτια αποδράσεων Minos Escape Rooms - κάτι το οποίο δεν έχει καταφέρει να κάνει κανείς (μόνο ο Θησέας για να κάνουμε και την αναφορά στον λαβύρινθο του Μίνωα - επίσης η ταινία αρχικά είχε τον τίτλο THE MAZE ο οποίος άλλαξε στη πορεία) .
Ο νικητής - αν καταφέρει να παραμείνει ζωντανός (κάτι το οποίο δεν αναφέρεται στην πρόσκληση)  - κερδίζει 10.000 δολάρια .
Το μυστήριο και η αγωνία για επιβίωση εντείνονται σε κάθε νέο δωμάτιο καθώς τα στοιχεία απόδρασης έχουν να κάνουν με το ένοχο παρελθόν των προσκεκλημένων .
Με την χαρακτηριστική καπιταλο-σαδομαζο εχθρική διάθεση/άνεση που ακολουθεί της ταινίες του είδους από το HOSTEL (2005) και μετά , η προσπάθεια των τύχερων παιχτών καταγράφεται από κάμερες ώστε οι ανά τον πλανήτη γουσταρλήδες σούπερ-πλούσιοι να μπορούν να ποντάρουν διαδικτιακά για τον νικητή του διαγωνισμού επιβίωσης .
H Taylor Russell ( LOST IN SPACE ) είναι η νεαρή φοιτήτρια Zoey Davis . Ακολουθεί την συμβουλή ενός καθηγητή της και αποφασίζει να βρει το θάρρος που της λείπει στις διαπροσωπικές της σχέσεις κάνοντας κάτι που την φοβίζει . Φοβάται να πετάει με αεροπλάνο . Τελευταία φορά που πέταξε , το αεροπλάνο κατέληξε σε ζούγκλα του Βιετνάμ - είδε την μητέρα της ανάποδα να κρέμεται νεκρή από την θέση της .
Την περίοδο των διακοπών του thanksgiving , πηγαίνει στο escape room αφού κατάφερε να λύσει το μυστήριο της ειδικής πρόσκλησης .
H Deborah Ann Woll ( MARVEL'S DAREDEVIL , MARVEL'S THE PUNISHER ) είναι η Amanda Harper . Μοναδική επιζών από την μονάδα της μετά από ενέδρα κάπου στο Ιράκ . Έχει κλειστοφοβία και μετατραυματικό στρες από τον στρατό . Την νικάει η βαρύτητα .
Ο Jay Ellis είναι ο Jason Walker , επιτυχημένος χαρτογιακάς που οδηγεί μηχανή και σκέφτεται σε δολάρια . Λειτουργεί Δαρβινιστικά outside the box . Ναυάγησε και έπαθε υποθερμία - ο φίλος του χάθηκε τρελός στη θάλασσα σύμφωνα με τα λεγόμενά του . Αποδεικνύεται αφρο-AMERICAN PSYCHO κάθαρμα και βρίσκει ανάλογο τέλος μέσα σε παραισθήσεις .
O Logan Miller ( SCOUTS GUIDE TO THE ZOMBI APOCALYPSE ) είναι ο Ben Miller . Προσπαθεί να φύγει από το σπίτι της μάνας του αλλά δουλεύει αποθηκάριος και δεν μπορεί να μαζέψει τα λεφτά που χρειάζεται . Οδηγούσε μεθυσμένος αυτοκίνητο με παρέα που δεν γύρισε ποτέ σπίτι της . Εθιστικός ρόλος γάντι για Edward Furlong αν τα λεφτά της παραγωγής ήταν λιγότερα και το υπόλοιπο καστ μη αναγνωρίσιμο .
O Nik Dohani είναι ο αρχετυπικός nerd video-gamer-escape-room-ist ξερόλας , Danny Khan . Η οικογένειά του πνίγηκε από διαρροή αερίου μέσα στο σπίτι τους . Εκείνους πνίγηκε στα παγωμένα νερά του δεύτερου δωματίου .
O Tyler Labine ( TUCKER & DALE VS EVIL , RISE OF THE PLANET OF THE APES ) είναι ο οδηγός νταλίκας , Mike Nolan . Εγκλωβίστηκε σε σήραγγα ορυχείου που κατέρρευσε - σώθηκε στο τσάκ από το διασωστικό συνεργείο . Τον σκότωσε ο καθιστικό τρόπος ζωής και ο Jason Walker .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.