Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

PIERCING (2018)

 Σκηνοθετημένο από τον Nicolas Pesce ( THE EYES OF MY MOTHER ) .
Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του 1994 από τον Ryu Murakami ( TOKYO DECADENCE , AUDITION , KARAOKE TERROR ) .
Το soundtrack είναι γεμάτο ήχους από παλιά giallo διαμάντια , ενισχύοντας έτσι την "πίσω ολοταχώς" τάση χρονοκάψουλας που επικρατεί τα τελευταία χρόνια του αισθητικού κατακερματισμού στην δημοφιλή κουλτούρα .
Τυποδεμένος σύζυγος φιλάει γυναίκα και παιδί και φεύγει για την δουλειά .
Στο μυαλό του έχει σχεδιάσει να πάει σε ένα ξενοδοχείο και να δολοφονήσει με παγοκόφτη μια πόρνη αφού πρώτα την φιμώσει και δέσει στο κρεβάτι . Έχει υπολογίσει σχεδόν τα πάντα , αφού πέρα από τις εντολές της δαιμονικής φωνής που ακούει μέσα στο κεφάλι του μαθαίνει την μέρα του ερωτικού ραντεβού εμπειρικά πάνω του το ποσοστό χλωροφορμίου που θα χρειαστεί να καταναλώσει μέχρι να ολοκληρώσει τον τεμαχισμό του θύματος του .
Ο Christopher Abbott ( IT COMES AT NIGHT , THE SINNER ) είναι ο Reed . Αρχιτέκτονας κρίνοντας από την κάτοψη κτηρίου πάνω στο σχεδιαστήριο του σπιτιού του . Φαίνεται να μην απολαμβάνει την θαλπωρή της οικογένειας αφού καραδοκεί πάνω από το στρουμπουλό μωρό του κρατώντας έναν παγοκόφτη . Αντί να τρυπήσει την κρεάτινη μίνι φούσκα της ζωής που τον πιέζει , κανονίζει να δολοφονήσει μια τυχαία πόρνη (αρκεί να μιλάει αγγλικά , γιατί θέλει να ακούει τον τρόμο σε αυτή τη γλώσσα) μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου . Έχει καταγράψει όλες τις λεπτομέρειες σε ένα τετράδιο και απλά περιμένει να εφαρμόσει στρατηγικά το χρονοδιάγραμμα δράσης .
H Mia Wasikowska ( ROGUE , ALICE IN WONDERLAND , ONLY LOVERS LEFT ALIVE , CRIMSON PEAK ) είναι η ανυποψίαστη πόρνη , Jackie . Η Jackie φαίνεται να αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα μέσα στο κεφάλι της από τον Reed , καθώς την βλέπουμε να τρυπάει επανειλημμένα το μπούτι της με ένα ψαλίδι μέσα στην τουαλέτα του δωματίου όταν αποτυγχάνει να σπάσει τον πάγο ερεθίζοντάς τον με ένα σόου αυνανισμού .
Το παιχνίδι ποντικού και γάτας συντονίζεται με την πλαστικότητα της ψεύτικης μακέτας της πόλης όπου διαδραματίζεται η μοιραία συνάντηση .
Ο Reed κλείνει την πόρτα στην οικογένεια και την ανοίγει σε έναν εφιάλτη υπό την επήρεια ψυχοτρόπου ναρκωτικού με τους ρόλους και τις δυναμικές τους να αλλάζουν χαρακτήρες , χωρίς αυτό να αποσυμπιέζει την αναμενόμενη έκρηξη - πιο πολύ εξερευνούν/γνωρίζουν τους εαυτούς τους σε ένα αιματοβαμμένο ραντεβού που μεταφέρεται στο σπίτι της νέας του αγαπημένης , μέσα από τα μαρτύρια και τον πόνο που υποβάλουν ο ένας στον άλλο αγκαλιάζοντας έτσι τα σώματα που διψάνε για βια περισσότερο από οτιδήποτε άλλο . Αναγνωρίζουν τα όρια τους και τα ξεπερνάνε ένα βήμα πριν το όποιο "τρύπημα" επιφέρει το τέλος της ζωής , ή αυτής της νύχτας ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.