Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

TOOTH FAIRY (2010)

Γραμμένο από τους Jim Piddock ( ηθοποιός/σεναριογράφος : έχει εμφανιστεί στο INDEPENDENCE DAY και έχει γράψει ένα επεισόδιο για το POLTERGHEIST: THE LEGACY ) , Lowell Ganz ( SPLASH , SPIES LIKE US ) , Baballoo Mandel ( συγγραφικό δίδυμο κωμωδιών με τον Lowell Ganz ) , Joshua Sternin ( MURPHY BROWN , THAT 70s SHOW ) , J.R. Ventimilia ( συγγραφικό δίδυμο με τον Joshua Sterlin ) και την Randi Mayem Singer ( MRS DOUBTFIRE , ALVIN AND THE CHIPMUNKS: THE ROAD CHIP ) .
Σκηνοθετημένο από τον Michael Lembeck ( MAJOR DAD , MAD ABOUT YOU , TWO GUYS AND A GIRL , FRIENDS ) .
Τα 48 εκατομμύρια δολάρια κόστος παραγωγής αυγάτισαν σε 112,5 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office . Τέταρτη ταινία στο πρώτο σαββατοκύριακο προβολής μετά τα AVATAR (το οποίο παιζόταν από τον Δεκέμβριο του 2009) , LEGION και BOOK OF ELI .
Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε ως "Ο ΝΕΡΑΙΔΟΣ" .
Ένα τροποποιημένο σενάριο της ιστορίας είχε προταθεί πίσω στο 1992 για τον Arnold Schwarzenegger . Το 1993 η ολοκληρωμένη ιδέα απορρίφθηκε με τον Arnold να επιλέγει το THE LAST ACTION HERO - από τότε το σενάριο παρέμεινε στο χρονοντούλαπο της σάχλας .
Ο Dwayne "The Rock" Johnson ( FAST & FURIOUS: HOBBS & SHAW ) είναι ο Derek Thompson , ο Νεράιδος του τίτλου . Είναι ένας σκληροτράχηλος παίχτης του ice hockey σε ομάδα της Minor League κατηγορίας - παλιότερα ήταν στην πρώτη κατηγορία , αλλά μετά από έναν σοβαρο τραυματισμό στον ώμο έχασε την αυτοπεποιθησή του και την ικανότητα να ονειρεύεται .
Το προσωνύμιο "Νεράιδος των Δοντιών" το έχει πάρει από τα σκληρά μαρκαρίσματα που κάνει στους αντιπάλους του , τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να χάνουν τα δόντια τους .
Όταν αποκαλύπτει στην ανήλικη κόρη της φιλενάδας του Carly ( Ashley Judd - HEAT , OLYMPUS HAS FALLEN , DIVERGENT TRILOGY , TWIN PEAKS ) πως οι Νεράιδες των Δοντιών δεν είναι αληθινές , βγάζει φτερά κατά την διάρκεια του ύπνου και τηλεμεταφέρεται το ίδιο βράδυ στον μαγικό κόσμο τους (όπου όλοι μιλούν με Βρετανική προφορά) . Κάπου εκεί ξεκινάει η φαρσοκωμωδία με τον κτηνάνθρωπο Derek να προσπαθεί για μια εβδομάδα να τοποθετεί δολάρια κάτω από τα μαξιλάρια μικρών παιδιών που χάνουν τα δόντια τους ντυμένος μπαλαρίνος με φτερά , εκτείοντας έτσι την ποινή του για την απιστία του στο φανταστικό κόσμο (ο οποίος κινδυνεύει με αφανισμό αν σταματήσουν όλα τα παιδάκια να πιστεύουν σε αυτόν) .
Ο Seth MacFarlane ( FAMILY GUY , TED ) είναι ο Ziggy , ο μαυραγορίτης Νεράιδος . Το σκάρτο εμπόρευμα που προμηθεύει στον Derek , τον οδηγεί πίσω από τα σίδερα .
H Julie Andrews ( THE SOUND OF MUSIC , MARY POPPINS ) είναι η αρχι-Νεράιδα Lily . Δεν ξεσπάνε όλοι μαζί σε αυθόρμητο χορευτικό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.