Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

THE PACIFIER (2005)

"We're going to do this my way, no highway option ."
- Shane Wolfe , Navy Seal .
 
Οικογενειακή σαχλο-κωμωδία γραμμένη από τους κωμικούς Thomas Lennon ( RENO 911! ) και Robert Ben Garant ( RENO 911! , BALLS OF FURY , A NIGHT AT THE MUSEUM , BAYWATCH ) .
Σκηνοθετημένο από τον βιντεοκλιπά Adam Shankman ( BRINGING DOWN THE HOUSE , HAIRSPRAY ) .
Στα Ελληνικά βιντεο/dvd-clubs κυκλοφόρησε ως ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ΠΙΠΙΛΑ . Άλλη δόκιμη μετάφραση θα μπορούσε να είναι και Ο ΠΙΠΙΛΑΣ , Ο ΧΑΛΑΡΟΠΟΙΟΣ , κτλ .
Γελάστε όσο θέλετε , αλλά τα 56 εκατομμύρια δολάρια κόστος παραγωγής μετατράπηκαν σε 200 στο παγκόσμιο box office - και η Disneφ ξέρει από αριθμούς (η δεύτερη παρουσία του Θείου Walt αναμένεται στην Phase 5 των ταινιών της MARVEL) .
Παλαβός συλλέκτης από την Αυστραλία έχει 2.500 κόπιες του dvd , κάνοντας την συγκεκριμένη ταινία νούμερο 3 σε αναλογικές με την χρονολογία κυκλοφορίας πωλήσεις ...
O Vin Diesel ( ανάμεσα στα THE CHRONICLES OF RIDDICK και THE FAST AND THE FURIOUS: TOKYO DRIFT ) είναι ο σκληροτράληχος Navy Seal , Shane Wolfe . Έχοντας αποτύχει να διατηρήσει στη ζωή τον απαχθέντα από Σέρβους Τρομοκράτες (η Σερβία ήρθε 7η στη Eurovision του 2005 , ίσως για αυτό τα πολλά νεύρα) επιστήμονα της Αμερικανικής Κυβέρνησης Howard Plummer ( Tate Donovan - THE MAN IN THE HIGH CASTLE ) , αναλαμβάνει να προστατεύσει την οικογένεια του (μπόνους άγριες πλάκες με οικόσιτη πάπια που νομίζει ότι είναι σκύλος φύλακας) .

Το άκρας μυστικότητας τεχνολογικό project με την κωδική ονομασία (όχι πιπίλα) GHOST (όχι το βλακώδες συγκρότημα με τον μουτσούνα τραγουδιστή) βρίσκεται ακόμη κάπου μέσα στο σπίτι του μακαρίτη και ο Wolfe εκτός από το να προστατεύσει τα 5 ανήλικα παιδιά της οικογένειας θα πρέπει να βρει και το επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια πρόγραμμα (μπορεί να αφοπλίσει τα πυρηνικά όπλα οποιασδήποτε χώρας , αρά πρέπει να βρίσκεται στα κατάλληλα χέρια της μοναδικής χώρας με πυρηνικά όπλα) .
Ο Shane μένει μόνος μαζί με τα παιδιά αγρίμια καθώς η σύζυγος του επιστήμονα θα πρέπει να ταξιδέψει στη Ζυρίχη για να παραλάβει από μια θυρίδα ένα κλειδί για το μυστικό εργαστήριο που βρίσκεται στο υπόγειο του σπιτιού . Επιβάλλοντας στρατιωτική πειθαρχία θα καταφέρει να τα επαναφέρει στον σωστό δρόμο και να τα βοηθήσει να κοινωνικοποιηθούν . Εκείνα με την σειρά τους θα τον κάνουν να αγαπήσει την έννοια της οικογένειας (επαναλαμβανόμενο μοτίβο στις επόμενες ταινίες της σειράς FAST & FURIOUS) .
Δυστυχώς ο μεγάλος γιος δεν μπλέκει με νεοναζί συμμορία όταν ο υποδιευθυντής του λυκείου/καθηγητής φυσικής αγωγής τον ξεμπροστιάζει για το ξανθό βαμμένο μαλλί και το περιβραχιόνιο με την σβάστικα που βρίσκει στον φορεαμό του - απλά ντύνεται έτσι για τον ρόλο του σε ένα ερασιτεχνικό μιούζικαλ διασκευή του ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ .
Οι Βοριοκορεάτες (;) Νίντζα που επιτίθενται στον Shane μέσα στο σπίτι είναι από την stunt ομάδα του Jackie Chan (αρχικά ήταν να ερμηνεύσει τον ρόλο του Vin Diesel και να κάνει καλαμπούρια με την πάπια τύπου "καθίστε καλά αλλιώς θα την κάνω Πάπια Πεκίνου" - ο Jackie έφυγε , η πάπια παρέμεινε) .
Άλλοι υποψήφιοι για τον ρόλο του Shane ήταν οι Bruce Willis (προτίμησε τα HOSTAGE και SIN CITY) και Dwayne "The Rock" Johnson - εκείνη τη χρονιά πρωταγωνίστησε στο DOOM .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.