Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

FAST & FURIOUS: HOBBS & SHAW (2019)

Γραμμένο από τους Chris Morgan ( 47 RONIN , FAST & FURIOUS 3-9 ) και Drew Pearce ( IRON MAN 3 , MISSION: IMPOSSIBLE - ROGUE NATION ) .
Σκηνοθετημένο από τον κασκαντερ/σκηνοθέτη David Leitch ( JOHN WICK , ATOMIC BLONDE , DEAD POOL 2 ) .
Τα 200 εκατομμύρια δολάρια κόστους παραγωγής πολλαπλασιάστηκαν σε 759 εκατομμύρια δολάρια πλανητικά έσοδα στις κινηματογραφικές αίθουσες , οπότε είμαι σίγουρος πως θα ακολουθήσουν αρκετές συνέχειες των περιπετειών του δυναμικού διδύμου .
Ο Dwayne "The Rock" Johnson είναι ο άνθρωπος του νόμου , αν όχι ο ίδιος ο νόμος ως άλλος Samoan Δικαστής Dredd , Luke Hobbs . Ζει μαζί με την ανήλικη κόρη του , απομακρυσμένος από την τεράστια οικογένεια παλαιστών που έχει αφήσει πίσω στην Samoa . Ξυπνάει και κοιμάται διαβάζοντας αφορισμούς του Νίτσε από το best-off βιβλίο που κουβαλάει μαζί του .
Πέρα από τον Rock , συμμετέχει σχεδόν όλη η WWE/Μάορι οικογένειά του όταν αποφασίζει να αντιμετωπίσει πατροπαράδοτα τον τελικό κακό - δηλαδή με μπουνιές , κλωτσιές και ρόπαλα .
O Jason Statham είναι ο cockney άνθρωπος του υποκόσμου , πρώην παρασημοφορεμένος στρατιωτικός/νυν προστάτης της ανθρωπότητας , Deckart Shaw . Οι επιπόλεες σχέσεις του υπογραμίζουν το εργένικο στυλ ζωής - της καλής ζωής κρίνοντας από το πολυτελές σπίτι και τα αυτοκίνητα που έχει στη συλλογή του .
Και οι δύο σκληροπυρηνικοί χαρακτήρες αποζητούν την οικογένεια με τον έναν ή τον άλλο τρόπο , επιστρέφοντας έτσι στην κεντρική ιδέα όλων των πορηγούμενων FAST & FURIOUS ταινιών .

Η Vanessa Kirby ( THE FRANKENSTEIN CHRONICLES , MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT ) είναι η αδελφή του Deckart , Hattie Shaw - εξίσου φονική με τα αδέλφια της .
Η Hattie είναι πράκτορας της M16 , αλλά δεν ξεχνάει τους παλιούς της τρόπους . Κατηγορείται άδικα πως δολοφόνησε τα μέλη της ομάδας της στην προσπάθειά της να αποτρέψει τρομοκρατικό χτύπημα , χορηγώντας στον εαυτό της έναν επικίνδυνο ιό .
Ο ιός με την κωδική ονομασία "Χιονονυφάδα" έχει 100% ποσοστό θνησιμότητας και λειτουργεί μέσα σε 72 ώρες . Το άτυπο παρεάκι έχει 72 ώρες να σώσει την οικογένεια και ολόκληρη την ανθρωπότητα ...
Η Hattie φυσικά και ερωτεύεται τον Rock , δημιουργώντας έξτρα καλαμπούρι μεταξύ των δύο αντρών .
Κωμική Ανακούφιση :
Ο Kevin Heart ( INTELIGENCE , JUMANJI SAGA ) είναι πλέον χαρακτηριστικό side-kick του Rock , οπότε δεν γινόταν να λείπει από αυτή τη ταινία . Ερμηνεύει τον air marshall Dinkley και βοηθάει το δίδυμο να επιστρέψει άμεσα στη Samoa .
O Ryan Raynolds ( BLADE TRINITY , GREEN LANTERN , DEADPOOL ) είναι ο πράκτορας της CIA και καλύτερος φίλος του Hobbs , Locke .
Ο Κακός :
Ο Idris Elba ( ROCKNROLLA , THOR , PROMETHEUS , PACIFIC RIM , THE DARK TOWER ) είναι ο γενετικά τροποποιημένος υπεράνθρωπος εγκληματίας , Brixton Lore , γνωστός και ως "Μαύρος Σούπερμαν" . Σταδιακά μετατρέπεται σε μηχανή και είναι ικανός να αμύνεται ενάντια σε κάθε επίθεση (αρκεί να είναι ένας ένας και όχι tag-team) . 8 χρόνια νωρίτερα ο Shaw τον είχε αφήσει για νεκρό μετά από τρεις πυροβολισμούς (δύο στη πλάτη και έναν στο κεφάλι , έτσι τους είχαν μάθει στη spec-ops σχολή) καθώς δεν είχε δεχτεί την προτασή του να γίνει μέλος μιας οργάνωσης που θα άλλαζε τον πλανήτη .
Ο Brixton είναι πρωτοπαλίκαρο μιας σκιώδους παρακρατικής οργάνωσης με παγκόσμια επιρροή , γνωστής ως ETEON . Σκοπός της οργάνωσης είναι να σώσει την ανθρωπότητα με το ζόρι , ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να την αφανίσει .
Διευθυντής της ETEON είναι μια παραμορφωμένη φωνή υπολογιστή . Δεν γνωρίζουμε ποιός μιλάει (είχε γίνει πρόταση στον Keanu Reeves αρχικά) αλλά θα δούμε την φυσική του μορφή σε επόμενη ταινία της σειράς ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.