Τρίτη 10 Μαΐου 2022

4 HORSEMEN: APOCALYPSE (2022)

 











H Asylum παράγει άλλο ένα καταστροφολογικό on-demand ανοσιούργημα για το μεταμεσονύχτιο πρόγραμμα συνδρομητικών πλατφόρμων με σκοπό να προάγει το αφήγημα της "κλιματικής αλλαγής". Γραμμένο από τους συνήθεις αργόσχολους Lauren Pritchard ( ROBOT APOCALYPSE, PLANET DUNE, MOON CRASH) και Joe Roche (COLLISION EARTH, METEOR MOON, ALIEN CONQUEST). Σκηνοθετημένο με χρήση δημιουργικής συρραφής stock-footage ειδήσεων από τον Geoff Meed (ηθοποιός/κασκαντερ στα LEPRECHAUN 4: IN SPACE, THE REDEMPTION: KICKBOXER 5, AIRLINE DISASTER, σκηνοθέτης των THE AMYTIVILLE HAUNTING, ASTEROID-A-GEDDON).

Το τέλος του κόσμου δεν είναι απλά καθοδόν, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: Ηφαίστεια εκρήγνυνται ανά τον πλανήτη, φωτιές, σεισμοί, καταποντισμοί, ψηφιακά σμήνη εντόμων(;), γαλάζιες εκλάμψεις ενέργειας(;) και το επίκεντρο του κακού βρίσκεται για άλλη μια φορά στους "πνεύμονες της γης", κάπου στη ζούγκλα του Αμαζονίου (κάποιο πάρκο κάτω από τον λόφο του Hollywood). Αντί για κάποια απειλή από το διάστημα, ή κάποιο κρυπτοζωικό φρικιό από τον ζωολογικό κήπο της Asylum, οι λόγοι είναι κυρίως θρησκευτικού χαρακτήρα: Οι 4 (ψηφιακοί) Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης εκπληρώνουν τις γραφές σε όλη την 4Κ μεγαλοπρέπειά τους! (μόνο που πρέπει να συγκεντρώσεις την προσοχή σου για να τους δεις καθαρά στο μονόλεπτο πέρασμά τους μέσα από τα σύννεφα)

Ο Αμερικανικός στρατός μαζεύει με συνοπτικές διαδικασίες 3 (και όχι 4, δεν υπάρχει μάχη σώμα με σώμα με τους καβαλάρηδες) πρόχειρους ειδικούς με phds στην οικολογία και στις αναφορές κατά του Trump στο facebook: έναν μικροβιολόγο ("Let's Go"Brandon Alan Smith - GOTHAM, MARVEL'S IRON FIST, BRAWL IN CELL BLOCK 99, THE AMYTIVILLE HARVEST), μια ηφαιστειολόγο (Arie Thompson - DOCTOR DEATH, WAR OF THE WORLDS: ANNIHILATION) και μια μετεωρολόγο (Eva Ceja - THE AMYTIVILLE HARVEST, AQUARIUM OF THE DEAD, MOON CRASH, TITANIC 666) (λείπουν ο πόντιος και ο "πρόπερσης" για να ολοκληρωθεί το ανέκδοτο). Οι επιστήμονες συνοδεύονται από σκληροτράχηλους στρατιώτες καθώς υπάρχουν (αόρατοι) αντάρτες στη περιοχή που δεν βλέπουμε ποτέ γιατί είναι τόσο καλοί στο καμουφλάζ - δεν παρακολουθούμε ποτέ μεγάλης κλίμακας εχθροπραξίες μεταξύ τους. Συνήθως όλοι οι χαρακτήρες της περιπέτειας τρέχουν να γλυτώσουν από κάποια ψηφιακή ανωμαλία μέσα στο εθνικό πάρκο όπου έγιναν τα γυρίσματα. Πίσω στο Πεντάγωνο, η Στρατηγός Norris (Dominique Swain - FACE/OFF, LOLITA, NAZIS AT THE CENTER OF THE EARTH, SHARKANSAS WOMEN'S PRISON MASSACRE, THE FAST AND THE FIERCE, NAZI OVERLORD, BLOOD CRAFT, METEOR MOON) κάνει πως αγχώνεται και στην συνέχεια πως προσεύχεται (γιατί έχουμε να κάνουμε με βιβλική καταστροφή) μέσα στο κόντρα πλακέ Αρχηγείο Αντιμετώπισης Κρίσεων της Asylum. Στο imdb έχουν ξεχάσει να την αναγράψουν στο καστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.