Κυριακή 29 Μαΐου 2022

A QUIET PLACE PART II (2020)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο στις μύτες των ποδιών από τον ηθοποιό John Krasinski (THE OFFICE, JACK RYAN, πατέρας στο πρώτο μέρος της ιστορίας, φημιζόμενος Mister Fantastic στο αναμενόμενο FANTASTIC FOUR). Περίμενα ομάδα σκληροτράχηλων αναλώσιμων με ηχητικά όπλα θορύβου να περιφέρονται στην ύπαιθρο με αθόρυβα πασουμάκια, αλλά ευτυχώς η ιστορία συνεχίζεται στο ίδιο καταθλιπτικό μεταποκαλυπτικό μοτίβο αναμενόμενα σε μεγαλύτερη κλίμακα (εκτός φάρμας, ανακαλύπτουμε την πόλη και τους κατοίκους της). Τα πάντα εξακολουθούν να είναι καλυμμένα από άγρια αναρριχητικά φυτά, οι σκελετοί ασπρίζουν μέσα στα μέσα μεταφοράς και η θανατηφόρα ησυχία είναι προαίρεση της επιβίωσης.

Η ταινία συνεχίζει την μουγκή δράση αμέσως από εκεί που την είχαμε αφήσει: Η πρότυπη φάρμα της οικογένειας εξακολουθεί να καίγεται, οι ηχητικά υπερευαίσθητοι εξωγήινοι φρίκουλες εισβολείς κείτονται νεκροί και η μητέρα (Emily Blunt - THE WOLFMAN, THE ADJUSTMENT BUREAU, EDGE OF TOMORROW, JUNGLE CRUISE) παρέα με τα τρία παιδιά κάνει αθόρυβη έξοδο προς έναν αισιόδοξο καπνό σωτηρίας που φαίνεται κάπου πίσω από τα βουνά.

Ο Cillian Murphy (28 DAYS LATER, INCEPTION, PEAKY BLINDERS) είναι ο μοναχικός επιζώντας, Emmett. Κάποτε είχε οικογένεια, τώρα έχει μούσια και τις αναμνήσεις του. Δεν κατάφερε να σώσει την οικογένειά του, αλλά θα ακολουθήσει NLP ψυχολογία και θα κάνει τα πάντα για την νέα οικογένεια που εμφανίστηκε στο σκόπευτρο του κυνηγητικού του όπλου. Δεν υπάρχει σαχλο-ρομάντζο με την Emilly Blunt (μη ξεχνάμε πως ο σύζυγος έχει λίγες ώρες που χαιρέτησε σεναριακά τον μάταιο και σιωπηλό τούτο κόσμο και στην "πραγματική" ζωή είναι ο σκηνοθέτης, οπότε όχι πολλά μπαλαμούτια με το ομορφόπαιδο Tommy Shelby κι ας είμαστε στον διασκεδαστικό κατήφορο του εκφυλισμένου Hollywood), αλλά αναπτύσσεται μια THE LAST OF US ο πρώτο, όχι το ουρανιοτοξικό δεύτερο μέρος) σχέση πατέρα-κόρης με την κωφάλαλη νεαρή έφηβη καθώς διασχίζουν το υπέροχο πρασινισμένο τίποτα του νεκρής φύσης τοπίου μέχρι να φτάσουν σε ένα κοντινό παρθένο νησί (οι εξωγήινοι δεν ξέρουν κολύμπι). Η δράση χωρίζεται στα τρία: Emmett-κωφάλαλη-ταξίδι στην εξοχή-συνάντηση με πιθανόν κανίβαλους βιαστές επιζώντες, μητέρα-αναζήτηση φαγητού για το μωρό, μικρός κλαψιάρης γιος, μελλοντικός β' αρσενικός χαρακτήρας-μωρό εναντίον εξωγήινου φρίκουλα-εγκλεισμός μέσα σε καμίνι και έλλειψη οξυγόνου. 

O Scott McNairy (NARCOS: MEXICO) κάνει μια σύντομη εμφάνιση ως ο "άνθρωπος της προβλήτας". Φαίνεται πως είναι ο αρχηγός των ημι-αγρίων επιζώντων που παγιδεύουν τον Emmett και παίρνουν την μικρή για λάφυρο/ερωτική σκλάβα/πιθανό γεύμα, κάτι σαν σιωπηλός Charles Manson. Δεν υπολογίζει στην εξυπνάδα του Emmett και καταλήγει να ουρλιάζει στην αγκαλιά του ψηφιακού ηχοβόρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.