Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

JU E DAO (2020)

 










Web film το οποίο κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2020 για την ψηφιακή πλατφόρμα iQiyi, γραμμένο από τον Minming Ni (EXORCIST JUDGHE BAO). Σκηνοθετικό ντεμπούτο στα εύπεπτα κλισέ μονοπάτια των δυτικών creature-features από τους Shixing Xu και Simon Zhao. Κυκλοφόρησε συμπιεσμένο και έτοιμο για κατέβασμα στη δύση ως CROCODILE ISLAND. Ήταν το πιο επιτυχημένο web film της Κίνας για το 2020.

Η πτήση GZ261 από Αυστραλία καταρρίπτεται από ψηφιακούς πτεροδάκτυλους στις ακτές ενός αχαρτογράφητου νησιού, του "νησιού των Κροκοδείλων" του τίτλου, κάπου στα βάθη της θάλασσας του Διαβόλου κοντά στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Το αστείο ντουμπλάρισμα αγγλικών του μουσάτου δυτικού πιλότου εντείνει την κωμικοτραγική ατμόσφαιρα. Οι Κινέζοι επιβάτες θα κληθούν να επιστρατεύσουν το κομμουνιστικό τους σθένος με σκοπό να ανταπεξέλθουν στις τεραστίων διαστάσεων (οι οποίες αυξομειώνονται με Asylum-ική άνοδο από σκηνή σε σκηνή) κρυπτοζωϊκές φρικωδίες που ξέχασε ο χρόνος.

Κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο μεσήλικας Lin Hao (ο τηλεοπτικός '90ς μορφονιός, Gallen Lo - FINALGATE). Ο Hao επιστρέφει από Αυστραλία μετά την κηδεία της πρώην συζύγου του μαζί με την απομακρυσμένη κόρη του η οποία έχει αρχίσει το κάπνισμα από αντίδραση. Γύρω από το ενδο-οικογενειακό τους δράμα μαζεύονται και οι υπόλοιποι δευτερεύοντες χαρακτήρες οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με γιγαντιαίες αράχνες και έναν τεράστιο κροκόδειλο που θυμίζει ταυτόχρονα και κινέζικο δράκο της όπερας του Πεκίνου. Η εμπειρία του "Θείου Hao" θα αποδειχθεί σωτήρια, αλλά όχι για όλους - τουλάχιστον θα ξαναφτιάξει την σχέση του με την κόρη του, η οποία θα κόψει το βλαβερό, τόσο για το κόμμα όσο και για το έθνος, κάπνισμα. Τα ψηφιακά διασωστικά ελικόπτερα εμφανίζονται λίγο πριν τους τίτλους τέλους και εξαφανίζονται ως κουκίδες στο βάθος της ζούγκλας με την προοπτική να αποχαιρετά το κοινό μαζί με τους τελευταίους επιζώντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.