Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

ALIEN INVASION (2023)

 











Γραμμένο από τον Craig McLearie (HATCHED, PTERODACTYL, CURSE OF JACK FROST, DEMONIC CHRISTMAS TREE, AMITYVILLE SCARECROW 2, DINOSAUR HOTEL 2) και σκηνοθετημένο από τον Fred Searle (βοηθός σκηνοθέτη στα THE LEGEND OF JACK AND JILL, SUMMONING BLOODY MARY, MIDNIGHT PEEPSHOW).

Η νοσοκόμα Lyra (Sarah T. Cohen - JURASSIC ISLAND, CURSE OF HUMPTY DUMPTY 2, DEMONIC CHRISTMAS TREE 2, MEDUSA'S VENOM) γιορτάζει τα γενέθλιά της παρέα με τους αργόσχολους φίλους της όταν κατά την διάρκεια παιχνιδιού θάρρους ή αλήθειας θεωρούν καλή ιδέα να κάνουν βουτιές στην πισίνα του γείτονα ο οποίος λείπει σε "διακοπές". Ο εν λόγω γείτονας, ο δόκτωρ Micha (Richard Kovacs - HATCHED, THE GARDENER, CURSE OF JACK FROST, MEGA LIGHTNING) τυχαίνει να είναι επιστήμονας, μάλλον αστρολόγος ή κάτι σχετικό με το διάστημα ο οποίος έχει στο υπόγειο του ένα φωσφορίζον αυγό από το μακρινό αστρικό σύστημα Lacerta (102 έτη φωτός μακριά), κρατημένο κάτω από ένα καθόλα ασφαλές πλέξιγκλας που απλά το σηκώνεις και το αρπάζεις (στη κεντρική πόρτα έχει στρατιωτικής ισχύς κωδικό εισόδου, αλλά η ασφάλεια πετάει από το παράθυρο στο υπόλοιπο σπίτι). Φυσικά οι περίεργοι θα μπουν μέσα στο άδειο σπίτι (να σπάσει ο κωδικός της πόρτας είναι κάτι εύκολο για έναν πρώην στρατιωτικό) και θα πειράξουν το αυγό, κάτι που θα οδηγήσει στα (ψηφιακώς) αιματοβαμμένα γεγονότα που θα ολοκληρώσουν την επαφή τρίτου τύπου (και διαλογής) με την εξωγήινη οντότητα.

Ο Ξεδιάντροπος Εξωγήινος από το ALIEN:

Στο ταραχοποιό πνεύμα αντιγραφής ιδεών του Roger Corman, ο ψηφιακός εξωγήινος από το αστρικό σύστημα Lacerta (102 έτη φωτός μακριά) μοιάζει πολύ με το xenomorph από το αγαπημένο franchise (που πλέον έχει περάσει στα χέρια του αρρωστημένου woke ποντικού της Disneφ). Όταν κινείται μέσα στο κυριλέ αγροτόσπιτο που γυρίζονται σχεδόν όλες οι Βρετανικές ταινίες τρόμου/επιστημονικής φαντασίας που γυρίζουν οι Scott Jeffrey και Rebecca Matthews την τελευταία δεκαετία, είναι φτιαγμένος από υπολογιστή, ενώ στα κοντινά φαίνεται κομπάρσος με πλαστική ολόσωμη αποκριάτικη giger-ο-στολή στης οποίας το κεφάλι είναι σαν κάσκα με κλειστό στόμα που δεν ανοιγοκλείνει (βλέπε και το επίσης Βρετανικό XTRO). Αντί για όξινο αίμα, ο σεναριογράφος έκανε το εξωγήινο μας να είναι αλλεργικός στο νερό και να καίγεται όποτε έρχεται σε επαφή με το υγρό στοιχείο. Επίσης υπάρχει σκηνή μάχης σώμα με σώμα με ιερέα πρώην μποξέρ, τον οποίο σώζει η κόρη του με χρήση αγιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.