Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

OLDER GODS (2023)

 










"All that you love will bleed"

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον David A. Roberts. Γυρισμένο στην Ουαλία κατά τη διάρκεια της "πανδημίας" με 7 άτομα συνεργείο και ανάλογο προϋπολογισμό του τρόμου (500 χιλιάδες δολάρια).

Ο Chris Rivers είναι ένας νεαρός άνδρας ο οποίος επιστρέψει στην πατρική του γη όταν ο καλύτερός του φίλος αυτοκτονεί. Για να μάθει την αλήθεια πίσω από το τραγικό γεγονός, μένει στο εξοχικό αγροτόσπιτο κάπου στον διάολο της Ουαλίας όπου πέρασε τις τελευταίες του στιγμές ο αγαπημένος του κολλητός. Εκεί θα κολλήσει αποκόμματα από εφημερίδες στον τοίχο serial killer/detective style μέχρι να αρχίσουν οι παραισθήσεις και η συνειδητοποίηση πως πίσω από τους θανάτους κ άλλων ανθρώπων ανά την Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται μια αρχέγονη αίρεση χαοτικού κακού που προσπαθεί να επαναφέρει τον αρχαίο θεό της Bαρεμάρας πίσω στην πραγματικότητα φορώντας fullface μάσκες από COD Ghosts κάθε φορά που παρατηρούν τα θύματά τους να ουρλιάζουν μέσα στο δάσος.

Αν θεωρείς συναρπαστικό και διασκεδαστικό τρόπο την εισαγωγή σου στον κοσμικό τρόμο ένα θέαμα από καλογυαλισμένα drones πάνω από δάση και θολές φιγούρες στο βάθος να χάνονται στην εστίαση και στο ενδιαφέρον σου, τότε καλύτερα διάβασε καμιά νουβέλα του Lovecraft, που ούτε κι αυτός είχε υπόψιν του τι ξεκινούσε στο συλλογικό ασυνείδητο μέσα από τα νευροπαραλυτικά-συφιλητικά του όνειρα όταν έγραφε για τους Μεγάλους Παλαιούς και τους εκφυλισμένους αραπάδες που έβλεπε σε πραγματικό χρόνο με τρόμο παντού γύρω του να περιφέρονται σαν αβυσσαίοι στις μεγαλουπόλεις της εποχής του (πλέον οι άφυλοι δαίμονες έχουν καταλάβει τους πάντες και δεν χρειάζεσαι τέτοιες διασκεδάσεις/διαπιστώσεις, αρκεί να βάλεις στην οθόνη σου κάτι από την χαοτική αίρεση του youtube και να παρακολουθήσεις τον επόμενο κατατρεγμένο και τους διαμαρτυρόμενους αλληλέγγυους που ψωλάρουν επανάσταση με μπλε μαλλιά και κομμένα αρχίδια στην μετα-χριστιανική εποχή της νεο-ταξίτικης ανέχειας του Εγώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.