Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

JEEPERS CREEPERS: REBORN (2022)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον εξυπνάκια Φιλανδό, Timo Vuorensola (STAR WRECK: IN THE PIRKINNING, IRON SKY, IRON SKY: THE COMMING RACE). Tο 2001 είχε βγει η πρώτη ταινία η οποία έγινε κλασική. Το 2003 η δεύτερη που κράτησε ένα κάποιο επίπεδο με παρουσίαση γεγονότων στην τελευταία μέρα της δράσης του μακελάρη (κάθε 23 χρόνια το τέρας βγαίνει παγανιά για 23 μέρες σφαγής, οπότε η παραγωγή έπρεπε ή να ταξιδέψει στο χρόνο, ή να μας δείξει τι συνέβει κάποια άλλη μέρα). Το 2017 η τρίτη που δεν την περίμενε κανείς (ανάμεσα στις μέρες της πρώτης και της δεύτερης ταινίας) και τώρα (μιας και περάσαν τα χρόνια εντός και εκτός οθόνης) έχουμε την αναγέννηση του franchise με καμία ανάμιξη του δημιουργού Victor Salva (ο οποίος παρόλο που είναι καταδικασθέντας παιδεραστής, δεν είχε την ανάλογη ανέλιξη στο Hollywood και έχουν χαθεί τα ίχνη του από το 2017).

Το μικτό ζευγάρι Chase και Laine ταξιδεύουν στην επαρχία με σκοπό να βρεθούν σε cosplay καρναβάλι και να βγάλουν τα απωθημένα τους μεταμφιεσμένοι ως διαβόητοι αιμοσταγείς χαρακτήρες της σύγχρονης κινηματογραφικής ποπ κουλτούρας του τρόμου. Εκείνος είναι μαύρος και λατρεύει τις θεωρίες συνομωσίας, κάτι το οποίο είναι φυλετικώς οξύμωρο (τα "αδέλφια" ασχολούνται με άλλα προβλήματα στη γειτονιά). Εκείνη είναι λευκή και λατρεύει την "επιστήμη", σίγουρα στο πέμπτο ενισχυτικό εμβόλιο κατά φανταστικών πανδημιών με 0,001% ποσοστό θνησιμότητας. Το ζευγάρι θα βρεθεί μπλεγμένο σε μια μυστηριακή συνομωσία που περιλαμβάνει τον μεταφυσικό slasher σφαγέα ο οποίος έχει ξυπνήσει από την 23χρονη νάρκη του για να γευτεί φρέσκια σάρκα. Το γεγονός πως η Laine είναι έγκυος θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τις εσχατολογικές προεκτάσεις της αίρεσης που δρα στην περιοχή καθώς το αίμα του εμβρύου θα δώσει αιώνια ζωή στον αφέντη τους (βλέπε παρόμοια λάθη εισχώρησης μυστικών οργανώσεων στο σενάριο τύπου THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE: THE NEXT GENERATION). Ως βιολόγος, η Laine δεν χρησιμοποιεί καμία γνώση του επιστημονικού της πεδίου στην αντιμετώπιση του φρίκουλα, αλλά μαζί με τον αγαπημένο της ξεπερνούν τα εμπόδια και καρφώνουν τον μανιακό με σιδερένιο ανεμοδείκτη/αλεξικέραυνο. Το τέλος αφήνει δυσοίωνα ερωτηματικά για ακόμη χαμηλότερου προϋπολογισμού συνέχεια.

Γνωστές Φυσιογνωμίες:

Ο Gary Graham (ALIEN NATION, ROBOT JOX, NECRONOMICON) και η Dee Wallace (THE HOWLING, CUJO, CRITTERS) είναι το ζευγάρι αληθινών συνταξιούχων που εμφανίζονται στην αρχή της ταινίας προς τέρψη των βετεράνων κυνηγόσκυλων πηχτού αίματος. "Εμφανίζονται" σε επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς μυστηρίου σχετικό με τον θρύλο του Creeper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.