Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

BLOOD RED SKY (2021)

Βαμπιρική περιπέτεια σε κλειστοφοβικό περιβάλλον υπερατλαντικής πτήσης από το κακό στο χειρότερο, γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Peter Thorwarth (DIE WELLE, WIR SIND DIE WELLE, BLOOD & GOLD).

H Nadja (Peri Baumeister) είναι μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τον ανήλικο γιο της μετά τον χαμό του συζύγου της σε ένα χιονισμένο χωριό της Ανατολικής Ευρώπης. Η περίεργη αρρώστια από την οποία πάσχει η Nadja ουρλιάζει από την αρχή πως έχουμε να κάνουμε με θηλυκό βρικόλακα (ακόμη και το όνομα είναι αναφορά στη ταινία του Michael Almereyda από το μακρινό 1994) - και όχι με ρομαντικές μορφές σπασμένου καρπού, Γαλλικής διανόησης και γοτθικής δαντέλας, αλλά με Nosferatou καραφλο-φρίκουλες. Μητέρα και γιος επιβιβάζονται σε υπερατλαντική πτήση από Γερμανία προς Νέα Υόρκη με σκοπό να πάνε σε έναν γιατρό που θα την "θεραπεύσει", αλλά για
κακή τους τύχη μέσα στο αεροπλάνο υπάρχει ομάδα αδίστακτων τρομοκρατών που θέλουν να ανατινάξουν το αεροπλάνο πάνω από το Λονδίνο γιατί έτσι, επειδή μπορούν - ο καθένας δικαιολογεί τα κίνητρά τους από την δική του οπτική γωνία ανάμεσα στους μελλοθάνατους επιβάτες. Τελικά το αεροπλάνο καταλήγει κάπου στη Σκοτία (;) και οι γεωπολιτικοί αναλυτές εκτός οθόνης παρακολουθούν τα αιματοβαμμένα στην κυριολεξία γεγονότα που οδήγησαν στην αναγκαστική προσγείωση με χρήση αυτόματου πιλότου στο απομακρυσμένο επαρχιακό αεροδρόμιο.

Γνωστές Φυσιογνωμίες:

O Dominic Purcell (BLADE TRINITY, PRISON BREAK, ο Heat Wave στις τηλεοπτικές σειρές της DC/CW) σε ένα διάλλειμα από ρόλους σε ταινίες του Uwe Boll είναι ο Berg, ο "εγκέφαλος" των τρομοκρατών. Γεροδεμένος μέσα στα στενά του ρούχα αλλά δεν μεταμορφώνεται σε βρικόλακα για την τελική μάχη (την παράσταση στην απάνθρωπη μεταχείριση αθώων από τους τρομοκράτες κλέβει ο Alexander Scheer που θα μπορούσε άνετα να ερμηνεύσει κάποιον Γερμανό Joker ενός παράλληλου σύμπαντος).

O Graham McTavish (φωνή σε videogames από το 2006 και μετά, RAMBO IV, OUTLANDER, THE HOBBIT TRILOGY, THE WITCHER, HOUSE OF THE DRAGON) είναι ο Συνταγματάρχης του Σκοτσέζικου Στρατού Alan Drummond. Παριστάνει τον αγχωμένο μέσα στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου (ρόλος τιμής συνταξιούχου πάλε ποτέ σκληροτράχηλου αναλώσιμου που συναντάμε σε κάθε ταινία δράσης), έτοιμος να χρησιμοποιήσει βία. Τον έχω δει τόσες φορές καβάλα σε άλογο στις παραγωγές του φανταστικού όπου εμφανίζεται που μου φαίνεται ξένο σώμα στη σύγχρονη πεζή εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.