Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

REGRESSION (2015)


Γραμμένο χωρίς εμπιστοσύνη στην πρόοδο της ψυχολογίας και σκηνοθετημένο με διάθεση να πείσει τον θέατη να σταματήσει τις σύγχρονες πρακτικές της παλινδρόμησης από τον Alejandro Amenabar ( THE OTHERS ) .
O Ethan Hawke ( THE PURGE , SINISTER ) είναι ο ντετέκτιβ Bruce Kenner . Ζει και εργάζεται στην Minessota . Ερευνά την υπόθεση ενός John Gray , ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε την 17χρονη κόρη του Angela . Με την βοήθεια του διακεκριμένου ψυχολόγου δόκτωρ Kenneth Raines ( David Thewlis - BASIC INSTINCT 2 ) και της τεχνικής της παλινδρόμησης αναμνήσεων μέσω υπνοτισμού ο ντετέκτιβ φτάνει στο συμπέρασμα πως στην περιοχή δρα σατανική σέχτα που θυσιάζει βρέφη .
Με αυτή την προδιάθεση στην πορεία των ερευνών του και των ξαφνικών σατανικής θεματικής εφιαλτών που αρχίζουν να του χαλάνε τις νύχτες ο Kenner καταφέρνει να κλείσει στην φυλακή έναν αθώο , να χαμουρευτεί με ένα 17χρονο κορίτσι και να καταστρέψει την καριέρα δύο συναδέλφων του .
H Emma Watson ( THE HARRY POTTER SAGA ) παριστάνει την 17χρονη κόρη του παλαβού χριστιανού . Η νεαρή κοπέλα κατηγορεί τον πατέρα της για σεξουαλική κακοποίηση καθώς με αυτόν τον τρόπο ήθελε να ξεφύγει από την μιζέρια της ζωής που την περίμενε στην μικρή πόλη , ακριβώς όπως και ο ομοφυλλόφιλος αδελφός της . Το οποίο και το πέτυχε μέσα από τα φώτα τη δημοσιότητας που της έδωσε η ιστορία της αιμομιξίας που αποφάσισε να παραδεχτεί ο πατέρας της στην πρότυπη ψυχο-ανάκριση της αστυνομίας - καλύτερα αιμομίκτης στα μάτια του θεού παρά να έχει γιο "σοδομίτη" όπως δηλώνει .
----------------------------------
Ο σατανικός τρόμος που θα περίμενε κάποιος από το trailer της ταινίας αντικαθήσταται από την μίζερη αγωνία μιας στερημένης από μυστικισμό πραγματικότητας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.