Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

M.O.Zh. (2014)

Γραμμένο με πολιτικο-οικονομικό σχόλιο και σκηνοθετημένο χωρίς πολλά λόγια από τον Ρωσο-Αρμένιο Aik Karapetian . Γυρισμένο στην Λετονία .
Γνωστό στην δυτική αγορά ως THE MAN IN THE ORANGE JACKET .
Απολυμένος από την δουλειά του στο λιμάνι , νεαρός διαταραγμένος με φορητή εργαλειοθήκη και αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή επισκέπτεται το πλούσιο αφεντικό του στο απομακρυσμένο-μέσα-σε-δάσος αρχοντικό με τα πόδια . Αυτός και άλλοι 200 άνθρωποι βρέθηκαν ξαφνικά στο ταμείο ανεργείας για να συνεχίσει να βγάζει άνετα εκατομμύρια ο εργοδότης τους .
Η επίσκεψη ολοκληρώνεται με το μακέλεμα του 60αρη χομπίστα πάνω στο κρεβάτι του και της κατά 40 χρόνια νεώτερης συζύγου του σε άλλο δωμάτιο του τεράστιου σπιτιού με συνοπτικές slasher διαδικασίες - οι διακοπές στην Ιταλία θα πρέπει να περιμένουν .
Ακολουθεί κατάληψη του σπιτιού και των οικονομιών του ιδιοκτήτη από τον αμίλητο απροσάρμοστο με αποτέλεσμα η πρωτόγνωρη καλοπέραση να ρίξει την αντίληψη κινδύνου για τον δράστη ο οποίος χάνεται μέσα στις σεξουαλικές/δολοφονικές παραισθήσεις του αγνοώντας το γεγονός πως η γυναίκα του αφεντικού είναι ακόμη ζωντανή μέσα στο νάυλον όπου βρίσκεται τυλιγμένη και έτοιμη να υπερασπιστεί τον εαυτό της ...
-------------------------------
Η ιστορία διαδραματίζεται ακροβατικά με λιγοστό διάλογο , δίνοντας περισσότερη βαρύτητα στην δράση του νεαρού μέσα στο αχανές αρχοντικό περασμένων εποχών . Η χρήση της μουσικής εντείνει την αρρώστια που τρώει το μυαλό του δράστη , μεταφέροντας το θολό τοπίο της ελεγχόμενης χαρισματικά από τον σκηνοθέτη έντασης εκτός οθόνης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.