Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

DAYLIGHT'S END (2016)


Γραμμένο από τον Chad Law ( ONE IN THE CHAMBER , 6 BULLETS , CLOSE RANGE ) .
Σκηνοθετημένο από τον William Kaufman ( ONE IN THE CHAMBER , THE MARINE 4:MOVING TARGET , JARHEAD 3: THE SIEGE ) .
Χρόνια μετά από βιολογική πανδημία η οποία έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε αιμοδιψή κτήνη που δεν αντέχουν τις ακτίνες του ήλιου , ένας μοναχικός ήρωας θα έρθει αντιμέτωπος με το πλάσμα που του στέρησε την ευτυχία πάνω σε αυτόν τον πλανήτη και ταυτόχρονα θα βοηθήσει μια ομάδα επιζώντων να ξεφύγουν από τον μανιασμένο όχλο που τους απειλεί κάθε φορά που νυχτώνει .
Ο Johnny Strong ( THE GLIMMER MAN , GET CARTER , THE FAST AND THE FURIOUS , BLACK HAWK DOWN ) είναι ο καλλισθενικός αντι-ήρωας Thomas Rourke - ρίχνει στο έδαφος ότι τον απειλεί σε λιγότερο χρόνο από όσο κάνει για να απελευθερώσει τους αλαβάστρινους κοιλιακούς του από την μπλούζα του . Έχει βάλει σκοπό της ζωής του να εξολοθρεύσει όσους μολυσμένους μπορεί στην προσπάθεια του να βρει τον μεγάλο Άλφα μιας αγέλης ο οποίος σκότωσε την έγκυο σύζυγό του . Στην πορεία θα βρεθεί με καταϊδρωμένους επιζώντες οι οποίοι ζουν μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο κτήριο φυλακής υπό την ηγεσία του πρώην μπάτσου Frank Hill .
Δεν θέλει να κάνει καινούργιους φίλους , απλά χρειάζεται αρκετά εκρηκτικά και πυρομαχικά για να ανατινάξει την κοντινή φωλιά των μολυσμένων στον αέρα . Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο παράτολμο σχέδιο του είναι ευπρόσδεκτοι .
O Lance Henriksen ( ALIENS ) είναι ο Frank Hill . Πείθει για ηγέτης μικρής κοινότητας - θα μπορούσε να είναι και ο συνταξιούχος σερίφης κάποιας ξεχασμένης πόλης της άγριας δύσης . Έχει άλυτα θέματα με τον θάνατο των αγαπημένων του όπως οι περισσότεροι χαρακτήρες της ιστορίας , γεγονός που τον ωθεί σε ηρωική έξοδο από την δύσκολη κατάσταση . Δεν γίνεται φίλος με τον Rourke .
O Louis Mandylor ( THE QUEST , GANG OF ROSES , SILENT VENOM , SORORITY PARTY MASSACRE , CODE OF HONOR ) είναι ο μικρότερος γιος του Frank , Ethan . Έχει τύψεις που ήταν εκείνος ο οποίος πυροβόλησε τον μεγάλο του αδελφό επειδή μολύνθηκε και θα μεταμορφωνόταν από στιγμή σε στιγμή . Κάτι το οποίο φαίνεται να θυμάται ακόμη ο πατέρας του . Προσπαθεί να φανεί αντάξιος της αγάπης του συμμετέχοντας στην αποστολή αυτοκτονίας που οργανώνει ο Rourke . Γίνεται ο μοναδικός του φίλος , αλλά έρχεται σε επαφή με δόντια μολυσμένου και βρίσκει την τύχη του αδελφού του από τα χέρια του φίλου του .
ΟΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ:
Περισσότερο βρικόλακες θυμίζουν οι μεταλλαγμένοι της ιστορίας , παρά παρκουρίστες ζόμπι όπως συνηθίζεται σε κάθε ταινία με "μεταλλαγμένους" που δεν είναι της MARVEL . Κυκλοφορούν την νύχτα μεταφέροντας στον θεατή μια ατμόσφαιρα τύπου I AM LEGEND (ευτυχώς χωρίς το cgi αίσχος) .
Πολύ τρέξιμο και ιδρώτας για το τίποτα παρόλη την αγωνία για επιβίωση - όλοι οι επιζώντες θέλουν απλά να μπουν σε ένα αεροπλάνο και να μην έρθουν σε επαφή με το αίμα των κυνηγών τους γιατί δεν υπάρχει σωτηρία - η μεταμόρφωση είναι σχεδόν άμεση .
Οι μολυσμένοι δεν αντέχουν κυρίως τον μεσημεριανό ήλιο γιατί κατά τα άλλα μια χαρά κυκλοφορούν στην συννεφιά . Επίσης λειτουργούν ως αγέλη ζώων παίρνοντας διαταγές στρατηγικής σημασίας από τον δυνατότερο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.