Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

BUSANHAENG (2016)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Sang-ho Yeon .
Το TRAIN TO BUSAN είναι η συνέχεια του animated SEOUL STATION - και οι δύο ταινίες κυκλοφόρησαν το 2016 . Αυτή είναι η πρώτη live-action προσπάθεια του .
Η ζόμπι αποκάλυψη δείχνει τα σαπισμένα δόντια της στην Seoul όταν θανατηφόρος ιός που ανασταίνει τους νεκρούς οργανισμούς ξεσπάει στην Νότια Κορέα . Οι ανυποψίαστοι επιβάτες του τελευταίου τραίνου Seoul-Busan θα πρέπει να επιβιώσουν τόσο την μελοδραματικότητα των μεταξύ τους σχέσεων (τυποδεμένος πατέρας με παραμελημένη ανήλικη κόρη την οποία συνοδεύει για να την πάει να συναντήσει την μητέρα της) όσο την επικινδυνότητα της νέας πραγματικότητας γύρω τους όταν μια νεαρή γυναίκα που έχει δαγκωθεί άσχημα από κάποιον μολυσμένο μπει κρυφά μέσα στο τραίνο . Όλοι γίνονται άμεσα επιβάτες πρώτης θέσης καθώς στριμώχνονται όπως όπως στα πρώτα βαγόνια με τους μανιακούς να ουρλιάζουν πίσω από κλειστές πόρτες . Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στους σταθμούς αποβίβασης αφού πλέον η χώρα έχει παραδοθεί στο χάος και οι ορδές των νεκροζώντανων καραδοκούν πίσω από κάθε γωνία . Φυσικά οι ζωντανοί θα καταφέρουν να δείξουν για άλλη μια φορά το χειρότερο πρόσωπό τους αφού η επιβίωση του ενός ξεπερνάει τις ανάγκες του συνόλου όταν οι νεκροί αρχίσουν να τρέχουν πάνω στην γη .
ΤΑ ΖΟΜΠΙ:
Σαν να έχουν μόλις βγει από μεγάλο αυτοκινητιστικό ατύχημα , οι νεκροζώντανοι τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση με άγνοια κινδύνου για την σωματική τους ακεραιότητα . Το τρέχουν τονίζεται αφού δεν έχουμε να κάνουμε με τα κλασικά αργοκίνητα πτώματα αλλά με άμυαλους κανίβαλους που περνάνε μαζικά μέσα από τζαμαρίες κατευθυνόμενοι προς τον στόχο τους . Φαίνεται πως έχουν πρόβλημα με το σκοτάδι αφού κάθε φορά που το τραίνο περνάει μέσα από κάποιο τούνελ , χάνουν τον προσανατολισμό τους και μοιάζουν σαν να υπνωτίζονται .
Η ακοή τους λειτουργεί άριστα παρόλα αυτά χαρίζοντας στιγμές stealth αγωνίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.