Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

FENDER BENDER (2016)


"Η ζωή σου είναι ασήμαντη , αλλά ο θάνατος σου θα είναι θρυλικός ..."
 
Γραμμένο και σκηνοθετημένο σαν να μην έχει περάσει μια μέρα από την δεκαετία που αγαπήσαμε να μισούμε από τον χαμένο στον χρόνο Mark Pavia ( σκηνοθέτης του NIGHT FLIER του Stephen King πίσω στο 1997 - αυτή είναι η δεύτερη του ταινία ) .
Υποστηριζόμενο από ανάλογο σάουντρακ εποχής .
Η 17χρονη Hilary ( Makenzie Vega - SAW , SIN CITY ) οδηγεί αναστατωμένη στους προαστιακούς δρόμους της μικρής πόλης του New Mexico όπου κατοικεί αφού μόλις έχει παρακολουθήσει το αγόρι της να φιλιέται με μια ξανθιά μαζωρέτα σε μια καφετέρια . Σε μια γωνία όπου έχει σταματήσει για να σκουπίσει τα μάτια της την τρακάρει ελαφρά ένα αυτοκίνητο ενός μεσήλικα ο οποίος συστήνεται ως Johnathon Barker ( Bill Sage - AMERICAN PSYCHO , HAP AND LEONARD ) . Ανταλλάζουν στοιχεία σεβόμενοι το κοινωνικό συμβόλαιο και τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας καθώς δεν χρειάζεται να απασχολήσουν την αστυνομία για κάτι τόσο επιπόλαιο και ο καθένας συνεχίζει τον δρόμο του .
Ο άγνωστος οδηγός τυχαίνει να είναι κατά συρροή μανιακός δολοφόνος ο οποίος αλωνίζει τους δρόμους προσπαθώντας να βρει το επόμενο θύμα του . Ο κλήρος πέφτει στην άτυχη Hilary και στην παρέα των φίλων της που αποφασίζουν να την επισκεφτούν την ίδια νύχτα για να την παρηγορήσουν .
Το θύμα δεν αργεί να γίνει αδίστακτος θύτης για να επιβιώσει την πρωτόγνωρη βία που επιβλήθηκε ξαφνικά στην ζωή της και της στέρησε σχεδόν όσους γνώριζε .
Ο Μασκοφόρος Παλαβός :
Ακολουθώντας την μακράν παράδοση παρανοϊκών με αυτοσχέδιες δερμάτινες μάσκες και όπλα που μακελεύουν έφηβους πάνω στον ανθό της νιότης τους , ο κύριος Barker φροντίζει να τερματίζει τις ζωές των φρέσκων προσώπων καρφώνοντας τα με πρωτότυπη μαχαίρα που μοιάζει με συρραπτικό/μυστρί/σουγιά . Παρακολουθεί αόρατος και παίζει με τα θύματά του μέσα στο σπίτι τους κάνοντας τα να νιώσουν εντελώς άβολα και ανασφαλή πριν κάνει την εμφάνιση του που σημαίνει σχεδόν πάντα ότι έφτασε το τέλος .
Πέρα από αιχμηρά αντικείμενα χρησιμοποιεί και το αυτοκίνητο .

1 σχόλιο:

  1. Στα θετικά του Fender Bender και το καλό soundtrack, ένα μείγμα που θύμιζε soundtrack από κλασσικές ταινίες τρόμου και το soundtrack του Drive.
    SPOILER: Η ταινία προϊδεάζει και για sequel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.