Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

OUIJA: ORIGIN OF EVIL (2016)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο σαν να βγήκε από την δεκαετία του '70 από τον Mike Flanagan ( ABSENTIA , OCULUS , HUSH ) .
Η Universal συντηρεί το πολλαπλά εξαργυρωμένο στοίχειωμα του στοιχήματος πως τέτοιου είδους ταινίες θα αποδίδουν κέρδη , διανέμοντας την .
Βρισκόμαστε στο 1967 και κάπου στο Los Angeles η χήρα Alice Zander ( Elizabeth Reaser - THE TWILIGHT SAGA ) και οι δύο κόρες της βγάζουν τα προς το ζην οργανώνοντας σικέ επικλήσεις/επικοινωνίες με πνεύματα για να καθησυχάσουν τους χαροκαμένους συγγενείς . Θα ζήσουν τον απόλυτο τρόμο όταν μια νοσηρή κολεκτίβα καταραμένων οντοτήτων που ακούει στο όνομα Marcus απαντήσει στο κάλεσμά της μητέρας μέσω της ανήλικης κόρης της η οποία θα θεωρήσει καλή ιδέα να χρησιμοποιήσει το νέο απόκτημα της επιχείρησης , έναν πίνακα ouija εμπορίου για να μπορεί να διασκεδάζει όλη η οικογένεια μιλώντας με τους παντογνώστες νεκρούς .
Η μικρή θα γίνει άμεσα φίλη με ένα από τα πονηρά πνεύματα - ελπίζοντας πως κάπου εκεί βρίσκεται και ο νεκρός της πατέρας , αλλά η ψηφιακή παρέα από το υπερπέραν είναι βιτρίνα για αστρική εισβολή μεγάλου μεγέθους στον τρυφερό ψυχισμό του παιδιού . Τα ξεσκεπάσματα , οι εφιάλτες και οι θόρυβοι μέσα στη νύχτα θα γίνουν καθημερινό φαινόμενο με τον κίνδυνο να αυξάνεται γεωμετρικά με το πέρασμα του χρόνου , τόσο για τις Zanders όσο και για τους επισκέπτες τους καθώς οι παλαιοί κάτοικοι του υπογείου έχουν βρει πάτημα να καταλάβουν το κορμάκι της μικρής κόρης .
Το Ouija έχει τρεις απλούς κανόνες χρήσης οι οποίοι δεν τηρήθηκαν με μαθηματική ακρίβεια : (1)Μην παίξεις ποτέ μόνος , (2)μην παίξεις σε νεκροταφείο και (3)πάντα να λες αντίο στο τέλος . Επειδή στην Αμερική είναι γνωστό πως τα περισσότερα σπίτια είναι χτισμένα είτε πάνω σε νεκροταφεία ινδιάνων (οπότε ή θα βγει το πνεύμα του κακού από την τηλεόραση , ή θα αναστηθούν τα νεκρά σου κατοικίδια) , είτε (στην συγκεκριμένη περίπτωση) πάνω σε νεκροταφεία ψυχασθενών οι οποίοι πέθαναν κατά την διάρκεια πειραμάτων ναζί επιστήμονα , το σεναριακό σαβουαρ βιβρ επιβάλει τον δυσοίωνο εκτροχιασμό των ζωών των χαρακτήρων που βιώνουν το μεταφυσικό δράμα .
Ο Henry Thomas ( ο μικρός Elliot που βοήθησε τον E.T. να πάει σπίτι του το 1982 ) είναι ο Πατέρας Tom Hogan , Διευθυντής του Καθολικού σχολείου όπου φοιτούν τα δύο κορίτσια της οικογένειας , Lina ( Annalise Basso - OCCULUS ) και Doris ( Lulu Wilson - DELIVER US FROM EVIL , ANNABELLE 2 ) .
Η προθυμότητά του να βοηθήσει την οικογένεια είναι και η τελευταία καλή πράξη που θα κάνει στην ζωή του . Υπάρχει ένα ειδύλλιο με την μητέρα το οποίο δεν αναπτύσσεται αφού ο ιερέας είναι αφοσιωμένος στο λευκό κολάρο του . Το "σε μια άλλη ζωή" που προτείνει σε ένα ραντεβού έρχεται πολύ πιο γρήγορα από όσο περίμεναν και για τους δύο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.