Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

AMITYVILLE: THE AWAKENING (2017)


Από τον παραγωγό των INSIDIOUS , THE PURGE και THE VISIT η ταινία είχε ξεκινήσει να δουλεύεται από το 2012 ως άλλη μια found-footage χρυσή χήνα .
Ξαναγραμμένο και σκηνοθετημένο από το 2014 από τον Franck Khalfoun ( P2 , MANIAC ) .
Μετά από πολλές καθυστερήσεις κυκλοφόρησε τσαμπέ το 2017 στο Google Play και σε επιλεγμένες (στα δάχτυλα του ενός χεριού) αίθουσες όπου και τελικά έπιασε την 60η θέση στο box office .
40 χρόνια μετά τα αιματοβαμμένα γεγονότα στο καταραμένο σπίτι του τίτλου , στην 10 ταινία της σειράς μια καινούργια οικογένεια κορόιδων δράττεται της ευκαιρίας να αγοράσει το φτηνό σπίτι μη γνωρίζοντας την αγωνία για επιβίωση που θα κληθεί να νιώσει κάθε μέλος της ξεχωριστά .
Η Belle ( Bella Thorne - FORGET ME NOT , SCREAM: THE TV SERIES ) , η ανήλικη της αδελφή Juliet ( McKenna Grace - INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE , ONCE UPON A TIME , FULLER HOUSE ) και ο δίδυμος σε κωματώδη κατάσταση αδελφός της James ( Cameron Mnaghan - VAMPIRE ACADEMY , ο νεαρός Joker του GOTHAM ) παρέα με την μητέρα τους Joan ( Jennifer Jason Leigh - THE HITCHER , EXISTENZ , THE HATEFUL EIGHT , TWIN PEAKS ) μετακομίζουν στο καινούργιο σπίτι με σκοπό να κάνουν οικονομία για την ακριβή περίθαλψη του νεαρού κατάκοιτου - είναι κοντά στην οικογένεια της μητέρας και στο καλύτερο νοσοκομείο της πολιτείας .
Η Belle ζει με τους δικούς της γοτθικούς κανόνες ζωής και ντύνεται/βάφεται/ποζάρει ανάλογα απέναντι σε μια κοινωνία που δεν την καταλαβαίνει - παρόλο που η εξωτερική της εμφάνιση στον πραγματικό κόσμο θα την κατέτασσε μάλλον στους δημοφιλείς του σχολείου .
Έχει χάσει κάθε ελπίδα για την επαναφορά του δίδυμου αδελφού της καθώς υποστηρίζει πως από τότε που έπαθε το ατύχημα (έπεσε από το μπαλκόνι τρίτου ορόφου πηγαίνοντας να ζητήσει τον λόγο από τον τύπο που ανέβασε γυμνές φωτογραφίες της Belle στο διαδίκτυο) "δεν τον αισθάνεται" . Πιστεύει στον θεό παρόλα αυτά και νομίζει πως ότι γίνει είναι δική του απόφαση πάνω σε αυτή τη γη .
Τα περίεργα φαινόμενα δεν αργούν με δυναμική αρχή την θαυματουργή επαναφορά του James .
Η Belle αρχίζει να υποπτεύεται πως η μητέρα κρύβει κάτι , αλλά όταν αρχίσει να δίνει σημασία στα κουτσομπολιά που ακούει στο καινούργιο σχολείο και καταλάβει πως έχουν μετακομίσει στο καταραμένο σπίτι του Amityville είναι αργά - 03:15 μετά τα μεσάνυχτα για την ακρίβεια (είναι η ώρα των φόνων) .
Η φαεινή ιδέα της Belle να καλέσει τους φίλους της και να δούνε την πρώτη ταινία της σειράς (του 1979 , όχι το remake το οποίο και εξευτέλισαν ως σωστοί διανοούμενοι) που βασίστηκε στο αληθινό γεγονός της στυγερής οικογενειοκτονίας (ταινία μέσα στην ταινία μέσα στο αληθινό γεγονός) θα ξυπνήσει το δαιμονικό πνεύμα του σπιτιού για άλλη μια φορά .
Σύντομα ο κατάκοιτος James ζητάει από την αγαπημένη του αδελφή να τον σκοτώσει καθώς έχει έναν καινούργιο συγκάτοικο μέσα στο φριχτά παραμορφωμένο κορμί του , την ίδια στιγμή που η μητέρα τους κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει ζωντανό . Αυτή της η πίστη στην ζωή θα οδηγήσει στην τελική ανάσταση του αποστεωμένου James ο οποίος θα αναζητήσει ματωμένη εκδίκηση ως κινούμενο πτώμα υπό τις κατευθύνσεις του νέου του οδηγού ξυπνώντας πάλι τις μνήμες του 1979 στον τοπικό τύπο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.