Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

DAY OF THE DEAD: BLOODLINE (2017)


Δεύτερο remake του DAY OF THE DEAD (1985) , γυρισμένο για άλλη μια φορά στην μαγευτικά φτηνή Βουλγαρία , αυτή τη φορά με μείον 10 εκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό του από το προηγούμενο remake του 2008 .
Γραμμένο από τους σκηνοθέτες Mark Tonderai ( THE HOUSE AT THE END OF THE STREET , GOTHAM ) και Lars Jacobson ( BABY BLUES ) .
Σκηνοθετημένο με έμφαση σε κλασικές λάτεξ προτάσεις από τον Ισπανο Hector Hernandez Vicens ( THE CORPSE OF ANNA FRITZ ) .
Ομάδα στρατιωτών και λοιπών (ανατολικοευρωπαίων κομπάρσων) επιζώντων της ζόμπι αποκάλυψης βρίσκονται παγιδευμένοι σε στρατιωτική βάση προσπαθώντας να βρουν μια λύση στον κακό χαμό που επικρατεί γύρω τους αν καταφέρουν να παραμείνουν ζωντανοί .
Στο συγκεκριμένο καταφύγιο ο στρατός προσπαθεί να μαζέψει στοιχεία με την συνδρομή μιας λαμπρής γιατρίνας . Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με τις αρχές για πάνω από έναν χρόνο και οι προμήθειες λιγοστεύουν . Όταν ένα μικρό κορίτσι αρρωστήσει άσχημα θα χρειαστεί να γίνει επιχείρηση ανεύρεσης φαρμάκων σε κοντινό νοσοκομείο για να αποφευχθεί περαιτέρω ανθρωπιστική κρίση εντός του στρατοπέδου .
O Jonathon Schaech ( THE DOOM GENERATION , ROAD HOUSE 2: LAST CALL , PROM NIGHT , LAID TO REST 1&2 , JACKALS ) είναι ο Max , το χαρακτηριστικό ζόμπι που διατηρεί ακόμη στοιχεία από τον ανθρώπινο εαυτό του και κοσμεί το εξώφυλλο του dvd θυμίζοντας τον Bub από την αρχική ταινία . Εδώ ο Max είναι εθελοντής αιμοδότης στο ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Whittendale . Οι ερωτικές του πάσες προς την όμορφη φοιτήτρια ιατρικής Zoe δεν αποδίδουν καρπούς και βρίσκεται ένα βήμα πριν την σύλληψη για σεξουαλική παρενόχληση .
Ο παρολίγον βιαστής καταλήγει νεκροζωντανος στα δόντια ενός μολυσμένου πτώματος και η σαπουνοπερατική εμμονή του με την όμορφη φοιτήτρια μεταφέρεται και μετά τον θάνατο . Σε αυτό το σημείο ξεκινάει η πανδημία και φτάνουμε έναν χρόνο αργότερα με την Zoe να είναι η μοναδική γιατρός της στρατιωτικής βάσης που ανέφερα παραπάνω .
Στην μοιραία επιχείρηση στο νοσοκομείο χάνει ένα κομμάτι από τον ρουχισμό της .
Ο Max βρίσκεται στο σημείο (ίδια σκηνικά με το πανεπιστήμιο νωρίτερα) και από την μυρωδιά καταφέρνει να βρει την χαμένη του αγάπη ακολουθώντας την πίσω στην βάση προσκολλημένος κάτω από ένα στρατιωτικό τζιπάκι .
Το κακό δεν θα αργήσει να γίνει και η εντροπία θα ακολουθήσει την όποια ερωτική σχέση και τάξη είχε καταφέρει να δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο (αφήνοντας έναν αισιόδοξο τόνο συνεργασίας και κοινότητας στο τέλος) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.