Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ZASHCHITNIKI (2017)

Γραμμένο από τους Andrey Gavrilov και Sarik Andreasyan . Σκηνοθετημένο από τον δεύτερο .
Η παραγωγή κόστισε μόλις 380 εκατομμύρια Ρούβλια , δηλαδή γύρω στα 5 εκατομμύρια δολάρια .
Γνωστό ως THE GUARDIANS .
Μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου , μυστικά στρατιωτικά πειράματα πάνω σε ανθρώπους από διάφορες "δημοκρατίες" της Ρωσικής επικράτειας με την κωδική ονομασία Πατριώτης είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι 4 φανταστικοί εκδικητές φρουροί της μεγάλης πατρίδας . Οι 4 αυτοί ήρωες αναγκάστηκαν να ζήσουν στην αφάνεια και να δουν τους αγαπημένους τους να πεθαίνουν καθώς οι ίδιοι παρέμεναν αγέραστοι μέσα στα σκοτάδια της νέας τάξης πραγμάτων .
Ο άνθρωπος που τους δημιούργησε και βασικός επιστήμονας του σχεδίου Πατριώτης ανατινάχτηκε μέσα στο εργαστήριό του όταν πήγε να τον συλλάβει ο στρατός πολλά χρόνια αργότερα . Ως αποτέλεσμα ο δόκτωρ Avgust Kuratov απορρόφησε διάφορες ουσίες που βρίσκονταν μέσα στο δωμάτιο αποκτώντας και ο ίδιος σούπερ ικανότητες και σούπερ λατέξ σώμα μποντιμπιλντερά υπό την επήρεια Bane toxin . Η μεγάλη του οργή εναντίον του κράτους που τον πούλησε τον οδήγησε στο να υποκλέψει υπερσύγχρονα ρομποτικά συστήματα με την δύναμη του μεταλλαγμένου του μυαλού και να χακάρει από το κέντρο της Μόσχας ένα κανόνι λέιζερ που είχε τοποθετήσει στο διάστημα η σατανική κυβέρνηση του Προέδρου Reagan ακριβώς πάνω από την Ρωσία πίσω στην δεκαετία του '80 . Σκοπός του μάλλον να καταστρέψει την χώρα , η τουλάχιστον να απειλήσει το κράτος για να ικανοποιηθούν τα όποια κρυφά αιτήματα έχει .
Το σχέδιο Πατριώτης επαναλειτουργεί υπό την ηγεσία του σκιώδους Στρατηγού Nikolay Dolgov και της Ταγματάρχη Elena Larina . H Elena αναλαμβάνει χρέη Nick Fury/Natasha Romanoff καθώς ο στρατηγός αποδεικνύεται διεφθαρμένος . Έχει συζητήσεις συναισθηματικής φόρτισης επιπέδου προαύλιου δημοτικού με τους παρεξηγημένους φρουρούς και καταφέρνει να τους ενώσει κάτω από τον κοινό σκοπό της σωτηρίας της πατρίδας .


ΟΙ 4 ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΦΡΟΥΡΟΙ : 
 
Ο Anton Pampushnyy είναι ο Arseniy , γνωστός και ως Arsus . Έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε αρκούδα , οπότε είναι ο δυνατός της παρέας .
Ως επιστήμονας άγνωστης ειδικότητας ζει απομονωμένος σε μια καλύβα μέσα στο δάσος και προσπαθεί να μην κολήσει σε μια μόνιμη ζωώδη κατάσταση . Όταν μεταμορφώνεται από την μέση και πάνω σε αρκούδα είναι σαν εκείνους τους αστείους του γυμναστηρίου που ξεχνάνε πάντα το leg day (κορμός βουνό και ποδαράκια κότας) . Όταν μεταμορφώνεται ολόκληρος σε αρκούδα σκίζονται όλα του τα ρούχα αλλά όταν επανέρχεται στην ανθρώπινη μορφή επανέρχεται και το παντελόνι του στην θέση του (σύμφωνα με την δυτική σουπερ-ηρωική λογική το παντελόνι είναι φτιαγμένο από ασταθή μόρια) .
Η Alina Lanina είναι η Kseniya . Η αόρατη γυναίκα της παρέας . Περφόρμερ που βγάζει τα προς το ζην πηδώντας μέσα σε μια πισίνα όπου και μετατρέπεται η ίδια σε νερό . Ελέγχει την θερμοκρασία του σώματός της , ξέρει από πολεμικές τέχνες και φτιάχνει καταπληκτικό μπόρστ . Έχει χάσει την μνήμη της αλλά μάλλον είναι σύζυγος του Arseniy .
O Sanjar Madi είναι ο Temirkhan , γνωστός και ως Khan , o σούπερ γρήγορος Καζακστανός winter soldier νίντζα με σπαθιά που θυμίζουν δρεπάνι της παρέας . Τον ελεύθερο χρόνο του κάνει αυτοσυγκέντρωση στην έρημο τεμαχίζοντας κουστουμαρισμένους γκάνγκστερς . Όταν απέκτησε τις δυνάμεις του σκότωσε κατά λάθος τον αδελφό του .
Ο Sebastien Sisak είναι ο Lernik , γνωστός και ως Ler , ο Αρμένιος μοναχός που μπορεί και ελέγχει την βαρύτητα . Του αρέσει να παίζει με πέτρες και συνήθως φοράει μερικές . Έχει δει ολόκληρη την οικογένειά του να πεθαίνει από φυσικά με το πέρασμα των χρόνων .
Είναι ο αρχηγός της παρέας περισσότερο λόγω ηλικίας . Δεν αναπτύσεται κάποιος σοβαρός δεσμός ανάμεσα στους 4 , απλά καταστρέφουν τα σχέδια του παλαβού και συνεχίζουν τις ζωές τους (υπό την εποπτία της νέας τους καλής φίλης Elena) με υπόνοιες για δεύτερη ταινία στους τίτλους τέλους .
Με λίγα λόγια :
Οι λέξεις κλειδιά της υπόθεσης που αναφέρει το Imdb είναι : "πατριώτης" , "γυμνόστηθο αρσενικό" , "θάνατος" , "σκοτωμοί" , "τεχνολογία" (ακριβώς ότι κάνουν τα Marvel Studios από το 1993 δηλαδή , μόνο που εδώ γελάμε ακόμη περισσότερο επειδή είναι Ρώσοι και η φανφάρα δεν είναι τρόπος ζωής - εκτός αν αναφέρεσαι στο κόμμα) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.