Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

BLONDE ICE (1948)

"What day is it? -Tuesday. -What happened to Sunday and Monday? -I took care of them for you"
Film noir β' διαλογής , γραμμένο από τον Kenneth Gamet ( NANCY DREW REPORTER ) . Βασισμένο στην νουβέλα του Whitman Chambers ( TO HAVE AND HAVE NOT ) , ONCE TOO OFTEN (1938) . Σκηνοθετημένο για την Martin Mooney Productions από τον Jack Bernhard ( DECOY , VIOLENCE , UNKNOWN ISLAND , GIGANTIS THE FIRE MONSTER ) .

Η δημοσιογράφος κοινωνικών ρεπορτάζ σε μια εφημερίδα του San Francisco και κατά συρροή δολοφόνος , Claire Cummings ( Leslie Brooks - THE SECRET OF THE WHISTLER , HOLLOW TRIUMPH ) είναι η θανατηφόρα ξανθιά "χρυσοθήρας" του τίτλου , με πάγο στις φλέβες τις  και παγάκια στην καρδιά όπως υποστηρίζει η αφίσα της ταινίας . Παντρεύεται τον καλοστεκούμενο/μεσήλικο εκατομμυριούχο Carl Hanneman ( John Holland ) με σκοπό να συνεχίσει την ακριβή ζωή της και να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα . Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε πως όλοι οι πρώην άντρες της ήταν εύποροι και είχαν κοινωνική επιρροή . 

Πριν προλάβει να γευτεί τα λεφτά του όμως αναζωπυρώνει τον έρωτα ενός πρώην αγαπημένου της , του γεροδεμένου αθλητικογράφου με το τριμαρισμένο Clark Gable μουστάκι , Les Burns ( Robert Paige - HEARTS IN BONDAGE , FLYING G-MEN ) . Ο σύζυγος την πιάνει στα πράσα την στιγμή που έγραφε μια ερωτική επιστολή και απειλεί να ακυρώσει τον γάμο επιστρέφοντας την επόμενη ημέρα από το ταξίδι του μέλιτος . Πριν προλάβει να κάνει την απειλή του επικυρωμένη πραγματικότητα η Claire ενοικιάζει ένα ιδιωτικό  αεροπλάνο μέσα στην νύχτα και επιστρέφει πρώτη στο σπίτι του , σχεδιάζοντας την αυτοκτονία/δολοφονία του , χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την παρουσία της στην άλλη πλευρά της Αμερικανικής Ηπείρου . Αρχικά οι υποψίες πέφτουν πάνω στον Les , ο οποίος ως ο χρήσιμος ηλίθιος της ιστορίας προσπαθεί να σώσει την αγαπημένη του που έχει επιστρέψει πίσω στην παλιά της δουλειά για να ξεχαστεί από τον "χαμό" του συζύγου της . Η αδίστακτη Claire συνεχίζει κανονικά την ζωή της σαν να μην έχει συμβεί τίποτε και βάζει στο μάτι τον επόμενο στόχο της που είναι ένας εισαγγελέας με πολιτικές βλέψεις , άρα με δρομολόγιο προς την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών και το κέντρο των αποφάσεων . Όταν και αυτός την κάνει τσακωτή με τον πάντα διαθέσιμο Les , η Claire τον δολοφονεί εκτός κάδρου με ένα ψαλίδι και κατηγορεί άμεσα τον αγαπητικό της ο οποίος το πρώτο πράγμα που κάνει όταν μπει μέσα στο δωμάτιο είναι να πιάσει το ματωμένο αποδεικτικό στοιχείο καταδικάζοντας τον εαυτό του . Η σαπουνόπερα ξεφουσκώνει άνευρα όταν η πρωταγωνίστρια χάσει την υποθερμική ψυχραιμία της μετά από την προσθήκη ενός ψυχιάτρου στο καρέ των δευτερευόντων χαρακτήρων και παραδεχτεί τα πάντα . Πάνω στην αναμπουμπούλα του βίαιου ξεσπάσματος καταφέρνει να πυροβολήσει τον εαυτό της και να ολοκληρώσει το ψυχόδραμα της καριέρας της ως "μαύρη χήρα" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.