Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

TOO LATE FOR TEARS (1949)

 "Don't ever change, tiger. I don't think i'd like you with a heart"

Αστυνομικό film noir β' διαλογής γραμμένο από τον Roy Huggins ( WOMAN IN HIDING , THREE HOURS TO KILL , THE FUGITIVE , U.S. MARSHALLS ) - η ιστορία είχε δημοσιευτεί σε συνέχειες στο περιοδικό SATURDAY EVENING POST το 1947 . Σκηνοθετημένο από τον Byron Haskin ( ARSENIC AND OLD LACE , WAR OF THE WORLDS , FROM THE EARTH TO THE MOON , ROBINSON CRUSOE ON MARS ) . Βγήκε ξανά στις αίθουσες το 1955 ως KILLER BAIT double bill με το JOHNNY HOLIDAY (1949) με τίτλο BOY'S PRISON .

H Lizabeth Scott ( THE STRANGE LOVE OF MARTHA IVERS , DEAD RECKONING , PITFALL ) είναι η θανατηφόρα ξανθιά Jane Palmer . Παντρεμένη με τον Alan ( Arthur Kennedy - THE LIVING DEAD AT MANCHESTER MORGUE , CYCLONE ) και φαινομενικά χαρούμενη . Κάτι όμως τις λείπει από την ζωή και αυτό είναι τα περισσότερα χρήματα . Ένα βράδυ , κατά την διάρκεια μιας κοινωνικής τους επίσκεψης , προφασίζεται αδιαθεσία για να γλυτώσει τον κοινωνικό εξευτελισμό από την ψιλομήτα οικοδέσποινα του σπιτιού με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να αλλάξει κατεύθυνση απότομα στο αυτοκίνητο και να τρεμοπαίξουν τα φώτα του - κάτι το οποίο τους βοήθησε στο να βρεθούν ξαφνικά με 60 χιλιάδες δολάρια στο πίσω κάθισμα . Ο Alan θέλει να παραδώσει τα χρήματα στην αστυνομία , εκείνη όμως θέλει να γλυτώσει από την μικροαστική μιζέρια και να τα κρατήσουν ελπίζοντας σε ένα πιο λαμπερό μέλλον . Τα χρήματα είναι αμαρκάριστα , οπότε και έτοιμα για ξόδεμα και dolce vita . 

Ο Dan Duryea ( THE GREAT FLAMARION , SCARLET STREET , LARCENY , CRISS CROSS ) είναι ο Danny Fuller , o "νόμιμος" κάτοχος των χρημάτων , προϊόν εκβιασμού . Έτυχε εκείνη τη νύχτα να οδηγεί πίσω από το ζευγάρι , με αποτέλεσμα να χάσει την τσάντα στο πίσω μέρος του δικού του αυτοκινήτου παρά τα συνθηματικά που έκανε με τα φώτα μέσα στο σκοτάδι . Φυσικά και τους ανακαλύπτει αργότερα παριστάνοντας τον αστυνομικό αλλά σύντομα γίνεται έρμαιο στις ορέξεις της γυναίκας αράχνης . Κατά την διάρκεια ρανταβού για την παραλαβή των χρημάτων σε μια ειδιλλιακή λίμνη ο Alan πεθαίνει μετά από σαχλή εκπυρσοκρότηση του όπλου μέσα στη βάρκα . O Danny παίρνει την θέση του μέσα στο σκοτάδι και ξεκινάει ο κατήφορος για όλους τους εμπλεκόμενους χαρακτήρες . Από σκληρός εκβιαστής μούτρο ο καρατερίστας κακοποιός καταλήγει αλκοολικό χαλάκι στα πόδια της Jane με το που γευτεί τα χείλη της . Δεν αργεί να γευτεί και το δηλητήριο που ο ίδιος της αγόρασε με σκοπό να την βοηθήσει στο να ξεπαστρέψει την ενοχλητική αδελφή ( Kristine Miller - I WALK ALONE , SHADOW ON THE WALL , SCIENCE FICTION THEATRE ) του μακαρίτη άντρα της .

O DonDeFore ( THE ADVENTURES OF OZZIE & HARRIET ) είναι ο φάντης μπαστούνι χαρακτήρας από το παρελθόν της Jane ο οποίος λειτουργεί ως δικαστής τιμωρός της αδίστακτης γυναίκας όταν εκείνη νομίζει πως έχουν τελειώσει όλα καλά και βρίσκεται στο Μεξικό - τα δάκρυά της δεν τον πείθουν για την αθωότητά της καθώς είναι πλέον "πολύ αργά για δάκρυα" . Είναι ο Don Blake , αδελφός του επίσης μακαρίτη πρώτου συζύγου της Jane , ο οποίος είναι σίγουρος πως εκείνη τον οδήγησε στην αυτοκτονία . Παρουσιάζεται ως φίλος του Alan από το στρατό . H αδελφή του Alan τον ερωτεύεται .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.