Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

THE RED HOUSE (1947)

"Everything i love ... dies" 

Ψυχολογικό θρίλερ με film noir στοιχεία , γραμμένο και σκηνοθετημένο για την Thalia Productions από τον Delmer Daves ( DARK PASSAGE , BROKEN ARROW , 3:10 TO YUMA , DEMETRIUS AND THE GLADIATORS ) . Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του George Agnew Chamberlain που είχε εκδοθεί το 1943 .

O Edward G. Robinson ( LITTLE CAESAR , DOUBLE INDEMNITY , THE STRANGER , KEY LARGO ) είναι ο μεσήλικας Pete Morgan . Ζει απομονομένος μαζί με την αδελφή του Ellen ( Judith Anderson - LADY SCARFACE , THE STRANGE LOVE OF MARTHA IVERS , LAURA , STAR TREK III: THE SEARCH FOR SPOCK , SANTA BARBARA ) και την υιοθετημένη κόρη τους Meg σε μια φάρμα και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα όπως μπορεί . Το ξύλινο πόδι του όμως τον εμποδίζει στο να ανταπεξέλθει στις σκληρές εργασίες της αγροτική ζωής οπότε χρειάζεται βοήθεια .

Η νεαρή Allen Roberts ( BOMBA ON PANTHER ISLAND , KNOCK ON ANY DOOR , THE ADVENTURES OF SUPERMAN ) είναι η γλυκήτατη Meg . Η ομοιότητά της με την Eleven από το STRANGER THINGS είναι χαρακτηριστική , αλλά δυστυχώς δεν χρησιμοποιεί τηλεπαθητικές δυνάμεις για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της φάρμας . Ζητά από τον συμμαθητή της Nath Storm ( Lon McCallister - THE BIG CAT )  να έρθει στο σπίτι της ως δεύτερο χέρι . Ώς νεαρή κοπέλα έχει συναισθήματα για τον νεαρό φίλο της ο οποίος όμως έχει "σοβαρή σχέση" με την σεξοβόμβα του χωριού Tibby ( η swing τραγουδίστρια Julie London - NABONGA ) η οποία φαίνεται ξαπλωμένη με ένα ανοιχτό βραδινό φόρεμα γεμάτη υποσχέσεις στο κέντρο της αφίσας της ταινίας υποδηλώνοντας έτσι το σεξουαλικώς επικίνδυνο στοιχείο του χαρακτήρα της . Η Tibby θέλει να φύγει από την μικρή πόλη και να κάνει μεγάλη ζωή , ενώ ο Nath θέλει να δουλέψει την γη και να αφήσει μια λειτουργική φάρμα στα παιδιά τους . Κάπου εδώ μπαίνει στη μέση το ομορφόπαιδο Teller ( Rory Calhoun - από ηρωϊκός καουμπόης στις δεκαετίες 40-50 , συμπληρωματικός ρόλος/πέρασμα σε επεισόδια τηλεοπτικών σειρών στην δεκαετία του '70 , μανιακός αγρότης στο κλασικό slasher MOTEL HELL ) ο οποίος ως προ-ροκαμπίλι μπράβος προσέχει τα χωράφια του Pete και ποζάρει με την καραμπίνα του μπροστά στον φακό . Έχοντας πρόχειρα αρκετά λεφτά μετά από κάποια άγνωστη απάτη , πουλάει έρωτα στην Tibby και προσπαθεί να δραπετεύσει μαζί της αφού πρώτα έχει κάνει υπερβολική χρήση του οπλισμού που του έχει διαθέσει το αφεντικό του πάνω στη θεία Ellen .

Ο Pete βλέπει την θετή του κόρη κάπως διαφορετικά καθώς η ομοιότητά της (πέρα από την Eleven) με την νεκρή μητέρα της τον κάνει να μπερδεύει τα ονόματά τους . Πολλά χρόνια πρίν ο Pete είχε εκδηλώσει τον ακραίο έρωτά του για την μητέρα της Meg Elizabeth με τον χειρότερο τρόπο : Σκότωσε και εκείνη και τον σύζυγό της και τους έθαψε στο κελάρι ενός κόκκινου σπιτιού χαμένο κάπου στο δάσος της μεγάλης εκτάσεως  ιδιοκτησίας του . Με το πρόσχημα πως οι γονείς της έχουν μετακομίσει και χάθηκαν , μεγάλωσε την Meg ώς παιδί του , περιμένοντας την σεξουαλική της ενηλικίωση για να αρχίσει να χάνει ξανά τα λογικά του . Ως ιδιοκτήτης του 50% της εταιρίας παραγωγής Thalia Productions (αυτή είναι η πρώτη ταινία της εταιρίας) , ο Robinson ξεσπαθώνει στην ερμηνεία του καταπιεσμένου παράφρονα οδηγώντας το αυτοκίνητό του σε έναν αργό υγρό θάνατο αυτόχειρης δικαιοσύνης προς το τέλος του προσωπικού του ψυχοδράματος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.