Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

LADY OF BURLESQUE (1943)

"Hey lady, you left your motor runnin' - Don't get excited, you didn't get it started"

Μιούζικαλ μυστηρίου 55% , εν μέρη κωμωδία με παλαιομένο χιούμορ εποχής 35% , εν μέρη film noir 10% , γραμμένο από τον James Gunn (καμία σχέση με τον οραματιστή σκηνοθέτη της Troma/Marvel) . Βασισμένο στην εκτός των φόνων βιογραφική νουβέλα της "εξοτικής χορεύτριας" Gypsy Rose Lee THE G-STRINGS MURDERS (1941) . Σκηνοθετημένο για την RKO Pictures από τον William A. Wellman ( THE PUBLIC ENEMY ) . Γνωστό και ως G-STRING MURDERS .

Η Barbara Stanwyck ( DOUBLE INDEMNITY , THE STRANGE LOVE OF MARTHA IVERS ) είναι η νεαρή στιπτιζέζ , Deborah Hoople , γνωστή στο καλλιτεχνικό κύκλωμα του είδους ως Dixie Daisy . Ειναι δημοφιλής με τους πελάτες και το μέλλον της διαγράφεται φωτεινό και διάφανο όπως τα εσώρουχά της στο νυχτερινό μαγαζί όπου εργάζεται , όμως ο ανταγωνισμός της με την ψιλομύτα ντίβα Lolita La Verne ( Victoria Faust - uncredited πέρασμα στο JOHNNY O'CLOCK ) και την πρώην αγαπημένη του μεγάλου αφεντικού και ακόμη πιο αλλοπαρμένη Princess Nirvena ( Stephanie Bachelor με αριστοκρατική προφορά λατινικής αμερικής/ανατολικής ευρώπης - CRIME OF THE CENTURY , BLACKMAIL ) θα της προκαλέσει προβλήματα επιβίωσης τόσο εντός όσο και εκτός σκηνής . Όταν οι δύο γυναίκες βρεθούν δολοφονημένες με τα στιγκάκια τους τυλιγμένα γύρω από τον λαιμό τους (παράδοξο το πως ένα στριγκάκι κατάφερε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο και να περάσει στην οθόνη κάτω από την μύτη της λογοκρισίας της εποχής) , αρκετές από τις υποψίες της αστυνομίας θα πέσουν πάνω στους καλλιτέχνες/ανθρώπους της παραγωγής . Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα , η Dixie θα πρέπει να αποδείξει την αθωότητά της και να παγιδέψει τον αληθινό ένοχο .

Η Stanwyck ξεδιπλώνει ευχάριστα τις χορευτικές ικανότητες του ευλύγιστου κορμιού της μέσα από τα χορευτικά νούμερα όπου συμμετέχει με τους συμπρωταγωνιστές της . Οι υποτιθέμενες σκηνές του στριπτίζ είναι καλυμμένες στα ακατάλληλα σημεία , αλλά υπάρχει ο διάχυτος ερωτισμός του υπονοούμενου . Η δράση εξελίσσεται κυρίως στα παρασκήνια του θεάτρου σε φρενήρεις ρυθμούς φαρσοκωμωδίας με την όλη ατμόσφαιρα να θυμίζει παλαιολιθικό επεισόδιο RuPauls Drag Race , με την διαφορά πως οι εξωπραγματικές γυναίκες κάτω από τα φτερά και τα πούπουλα δεν είναι ομοφυλόφιλοι άντρες .

Ο vaudeville βετεράνος Michael O'Shea ( VIOLENCE , THE THREAT , THE UNDERWORLD STORY ) είναι το ερωτικό ενδιαφέρον της Dixie , Biff Brannigan . Είναι ένας από τους κλόουν της παραγωγής , γνωστούς και ως "κωμικούς" στο συγκεκριμένο κύκλωμα . Οι πλάκες του έχουν μουχλιάσει και δεν βγαίνει γέλιο . Είναι ερωτευμένος πραγματικά με την Dixie και προσπαθεί  να την βοηθήσει και να κερδίσει ένα της φιλί . Στο τέλος το παίρνει το κορίτσι το οποίο είχε ενδιασμούς στο να κάνει σχέση με κάποιον μέσα από το θέατρο - αυτοί οι κωμικοί δεν είναι άνθρωποι εμπιστοσύνης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.