Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

MONKEY MAN (2024)

 











Γραμμένο με ύποπτες δόσεις trans-woke ατζέντας (με την βοήθεια των Paul Angulawela και John Collee) και σκηνοθετημένο ως ινδικό JOHN WICK (εξ ου και οι καλές στιγμές δράσης) αλλά χωρίς σφαλιάρες που αψηφούν τους νόμους της φυσικής από τον ηθοποιό Dev Patel (SLUMDOG MILLIONAIRE, THE LAST AIRBENDER, CHAPPIE, THE GREEN KNIGHT). Γυρισμένο στο Μπατάμ της Ινδονησίας το 2021 λόγω του covid τρομο-αφηγήματος που έβαλε φρένο στα γυρίσματα της παραγωγής στην Ινδία το 2020. H Monkeypaw Productions είναι η εταιρία παραγωγής, δηλαδή ο περιούσιος Win Rosenfeld, ο αγαπημένος ρατσιστής νέγρος γελοτοποιός της democrat λευκής νεολαίας β' αρσενικών Jordan Peele και ο φιλαράκος του Ian Cooper.

O Patel είναι ο ανώνυμος ήρωας της περιπέτειας. Ζει στους σκουπιδόδρομους της Ινδίας ως ισχνός φτωχοδιάβολος στις παρυφές του νόμου. Βγάζει το μεροκάματο του πόνου ως "Μαϊμού", τρώγοντας άγριο ξύλο σε παράνομους αγώνες πολεμικών τεχνών. Στο μυαλό του έχει σκοπό την ματωμένη εκδίκηση εισχωρώντας στον εσωτερικό κύκλο μιας συμμορίας καθαρμάτων με συνδέσμους στην πολιτική ζωή της χώρας και την αστυνομία. Όταν ήταν μικρό παιδί και ζούσε ευτυχισμένος σε κάποια χωμάτινη καλύβα στο χωριό του, η αστυνομία τους έδιωξε όλους παράνομα λόγω "ανακάλυψης αρχαίων". Κατά τη διάρκεια της βίαιης εκτόπισης η μητέρα του βρίσκει μαρτυρικό θάνατο στα χέρια του αδίστακτου Rana (Sikandar Kher - SOORYAVANSHI). Τα χρόνια περνούν αλλά το μίσος παραμένει στην καρδιά του ανώνυμου ήρωα. 

Με τα πολλά ο ανώνυμος ήρωας, γνωστός πλέον ως Bobby στους νέους του εργοδότες κυριλέ μπουρδελόμπαρου για παχιές τσέπες, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον άνδρα που του στέρησε τα πάντα αλλά δεν καταφέρνει να τον σκοτώσει. Καταματωμένος καταλήγει σε ένα ποτάμι το οποίο τον παρασέρνει σε έναν ναό όπου τον λειτουργούν hijras (το υποτιθέμενο "τρίτο φύλλο" της Ινδίας). Εκεί εκπαιδεύεται ημίγυμνος στο γρονθοκόπημα σάκου με ρύζι υπό την ρυθμική εποπτεία ινδικής τάμπλας από κονσερβοκούτια. Ακολουθούν ανάλογες καλλισθενικές σαολίν πρακτικές αντοχής και ενδυνάμωσης πριν επιστρέφει έτοιμος για αντίδραση πίσω στον πραγματικό κόσμο: κερδίζει λεφτά ως "Μαϊμού" ποντάροντας στον εαυτό του, στηρίζει οικονομικά το παγκάρι του τραβεστί θεού πίσω στο "μοναστήρι" με τις τίγκα στη τεστοστερόνη τριχωτές αδελφές και ακολουθεί ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την ταξική διαφθορά με βοήθεια νιντζα τραβεστί μονάδας κρούσης.

O Sharlto Copley (DISTRICT 9, ELYSIUM, CHAPPIE, HARDCORE HENRY) είναι ο Tiger, ο καρατερίστας λευκός σατανάς διοργανωτής των παράνομων αγώνων.

Ο Κακός:


Ο μεσόκοπος Makrand Deshpande είναι ο γιόγκι μεσσίας 10ου βαθμού Πεφωτισμένος Baba Shakti. Ξεκίνησε από το μηδέν μονάχα με ένα σώβρακο στη πλάτη και κατέληξε αδίστακτος μεγαλοκαρχαρίας πνευματικός ηγέτης με haute couture ξυλόγλυπτες σαγιονάρες που πλένεται σε zen λαϊκά σκατόνερα ως ένας από εμάς. Έχει δεσμούς με ισχυρό πολιτικό κόμμα που προάγει τη βία ενάντια στους μουσουλμάνους και τους τραβεστί ψυχοναύτες (woke κλύσμα της συμμορίας του αλφάβητου στην νοτιοανατολική Ασία που δεν ασχολείται με αυτά τα σκατά, καθώς τα kathoey και οι λοιποί παρακατιανοί ήταν μέρος της σεξουαλικής υποκουλτούρας πριν ξεκινήσει το θεατρικό των αντωνυμιών στην παρακμάζουσα Δύση). Ήταν αυτός που διέταξε την βίαιη μετατόπιση των χωρικών ξεκινώντας έτσι τον κύκλο του αίματος. Σε εμβόλιμες σκηνές τον παρακολουθούμε να παίρνει ταντρικές πόζες ενέργειας, αλλά δεν τις χρησιμοποιεί στην τελική μάχη με τον ανώνυμο αντίπαλο/ήρωα. Καταλήγει μαχαιρωμένος και με ένα καρφί στο κούτελο. Ο υποτακτικός του Rana έχει δεχθεί λίγο πριν θανατηφόρες τακουνιές αυξάνοντας τις τιμές οιστρογόνου του θεατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.