Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

VERMINES (2023)











 Γραμμένο ως πιθανή αλληγορία στο πρόσφατο πλανητικό θεατρικό της "πανδημίας" και σκηνοθετημένο να θυμίζει την αγωνία του πρώτου REC (2007) χωρίς να είναι μονοπλάνο πρώτου προσώπου από τον Sebastien Vanicek (αυτή είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους προσπάθεια). Γνωστό και ως INFESTED.

O Kaleb είναι ένας 30χρονος μιγάς φτωχοδιάβολος ο οποίος ζει μαζί με την αδελφή του σε ένα καταβλημένο συγκρότημα πολυκατοικιών. Προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην στα όρια της παρανομίας πουλώντας λαθραία αθλητικά παπούτσια. Το λαϊκό οικοσύστημα της φιλότιμης πολυπολιτισμικής ανέχειας διαταράσσεται όταν πέφτει στα χέρια του ένα επικίνδυνο είδος αράχνης από κάποια χώρα πάνω στην άμμο που μάλλον έχει κατάληξη σε -σταν. 

Μετά την ανακάλυψη του πρώτου θύματος το κτήριο απομονώνεται από την αστυνομία με διαδικασίες εξπρές βιολογικού ολοκληρωτισμού (βλέπε μπατονέτα στο ρουθούνι και κωδικό στο κινητό αλλιώς δεν έχει έξοδο) και κηρύσσεται καραντίνα με τους ένοικους να μένουν εγκλωβισμένοι παρέα με τους νέους τους οχτάποδους φίλους. Η αράχνη που πήρε υπό την προστασία του ο συλλέκτης εξωτικών ειδών φαίνεται πως έχει την ικανότητα να μεταλλάσσεται και να αυξάνεται γεωμετρικά σε μέγεθος με σκοπό να προστατέψει το είδος της το οποίο πολλαπλασιάζεται εξίσου επικίνδυνα στα σκοτεινά σημεία του βρωμερού κτηρίου. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφά για τον Kaleb και την παρέα του με τον Δαρβίνο να πετάει την "εξέλιξη των ειδών" από το παράθυρο ενός μεταφυσικού μονισμού. Τα αρθρόποδα σιχάματα δεν είναι φίλοι του ανθρώπου και στον τρόπο αντιμετώπισής τους λειτουργούν μόνο τακτικές xeno-αφανισμού STARSHIP TROOPERS. Ο μόνος τρόπος να σε "αγκαλιάσει" μια αράχνη είναι μέσα στο κουκούλι που θα σε τυλίξει ώστε να σου ρουφήξει τα υγρά όσο θα ουρλιάζεις μέσα στο κεφάλι σου παράλυτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.