Κυριακή 5 Μαΐου 2024

SOMETHING IN THE WATER (2024)

 











Καλοκαιρινή ταινία όπου το λεσβιακό δράμα συναντά τα σαγόνια του καρχαρία, γραμμένη και σκηνοθετημένη από γυναίκες. Η Cat Clarke (ένα επεισόδιο στο τηλεοπτικό GOOD OMENS) γράφει και η Haley Easton Street (art director στα FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM, THE JUSTICE LEAGUE, STAR WARS: EPISODE VII - THE FORCE AWAKENS) σκηνοθετεί. Μια ευλογημένη από οιστρογόνα παραγωγή του Σαμουήλ Γκόλντγουιν (όχι του ιδίου, μιας και εκείνος έχει πάει πίσω στην φλεγόμενη βάτο από το 1973, αλλά της αθάνατης εταιρίας ταινιών όπου ήταν ιδρυτικό μέλος).

Παρέα από πέντε κολλητές συναντιούνται σε τροπικό θέρετρο με σκοπό να παρευρεθούν στον γάμο της μιας από την παρέα. Οι δύο ήταν πρώην ζευγάρι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με καρχαρίες και αγωνία, αλλά ας υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μια και η κατήχηση κολλάει το μικρόβιο της παρέκκλισης με την συνεχόμενη προβολή. Σε μια προσπάθεια να ξαναζεσταθεί η σχέση τους, οι φίλες πάνε σε ένα κοντινό νησί και τις αφήνουν σε άλλη παραλία ώστε να λύσουν της διαφορές τους. Εκτός οθόνης μπορείτε να βάλετε το ταμπόν σας και να σκεφτείτε ποια αντωνυμία σας εκφράζει για την συγκεκριμένη μέρα μέχρι να εμφανιστεί ο καρχαρίας. 

Οι κολλητές χαίρονται με την "επανασύνδεση" και μπαίνουν στο μικρό σκάφος για να επιστρέψουν στον τουριστικό πολιτισμό όταν ο καρχαρίας δαγκώνει μια και το πάρτι κραυγών εκεί που δεν σε ακούει κανείς ξεκινά. Το σκάφος βυθίζεται και οι φιλενάδες αρχίζουν να γίνονται τροφή για το τέρας της θάλασσας. Ο καρχαρίας χάνει το ενδιαφέρον του στην μια ώρα, ο θεατής το έχει χάσει από το πρώτο λεπτό. Επίσης ο καρχαρίας στο artwork της αφίσας φαίνεται πολύ απειλητικός οπότε μπορεί κανείς να απολαύσει την εικόνα για μιάμιση ώρα μιας και εκεί θα βρει περισσότερη δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.