Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

IMAGINARY (2024)

 











Γραμμένο (με την βοήθεια των Greg Erb και Jason Oremland) και σκηνοθετημένο από τον Jeff Wadlow (CRY WOLF, NEVER BACK DOWN, TRUTH OR DARE, KICK-ASS 2, FANTASY ISLAND). Άλλη μια PG-13 ταινία "τρόμου" του Conjuring-σειρμού, κομμένη και ραμμένη για της τσέπες του Jason Blum και της παρέας του (τα 13 εκατομμύρια δολάρια κόστος παραγωγής έγιναν 39 εκατομμύρια δολάρια πλανητικών εσόδων, οπότε συνεχίζουμε το παραμύθι).

Καθόλα αταίριαστο ζευγάρι μεικτής φυλής μετακομίζει πίσω στο πατρικό της γυναίκας με σκοπό να ξεπεράσει τους καθημερινούς της εφιάλτες και να ξαναβρεί την έμπνευση που χρειάζεται για να σχεδιάζει παιδικά παραμύθια. Επίσης για να γλυτώσουν από την πρώην ψυχοπαθή σύζυγο του άντρα η οποία είχε προσπαθήσει να κάψει ζωντανή την μικρή τους κόρη. 

Εκείνη είναι μαύρη, γεμάτη φαντασία και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Την λένε Jessica (DeWanda Wise - THE TWILIGHT ZONE, INVASION, JURASSIC WORLD DOMINION). Εκείνος είναι λευκός, β' αρσενικό χιπστεράς ρόκερ που λείπει συχνά για "περιοδείες" με το φανταστικό του συγκρότημα (κάτι το οποίο θα μας χρειαστεί καθώς οι γυναίκες τα καταφέρνουν μόνες τους πλέον στον κόσμο). Τον λένε Max (Tom Payne) αλλά τον γνώρισες ως Jesus στο THE WALKING DEAD. Μαζί τους οι δύο κόρες του από τον προηγούμενο γάμο, η ανήλικη Alice και η έφηβη επαναστάτης Taylor (Taegen Burns). Η μικρή είναι κυριολεκτικά στον κόσμο της όπως και η μεγάλη είναι στην άχαρη ηλικία της εξυπνάδας και των νεύρων. Την πρώτη μέρα στο καινούργιο περιβάλλον η Alice γνωρίζει τον Chauncey, ένα χαριτωμένο μικρό αρκουδάκι έτοιμο για αγκαλιές και σατανολατρεία και τον κάνει τον αγαπημένο της "φανταστικό" φίλο (εκτός Αμερικής αυτές οι παπαριές με φανταστικούς φίλους δεν ισχύουν, εκτός αν σε πηδάει στα κρυφά κάποιος συγγενής και δικαιολογείς έτσι τις μελανιές σου). Ο αρκούδος φυσικά είναι ανίερη οντότητα από το "Ποτέ-Πάντοτε" (Never-Ever), ο οποίος μέσω του παιδικού παιχνιδιού έρχεται σε επαφή με ιδιαίτερα παιδιά ανα τον κόσμο και τρέφεται από την φαντασία τους. Μέχρι που τα παίρνει μαζί του στον άλλο κόσμο για να διασκεδάζουν στις ανισόπεδες σκάλες του αρχιτέκτονα που έφτιαξε το βασίλειο του Gobling Bowie King στο LABYRINTH (1986) οι οποίες είτε οδηγούν σε παιδικά δωμάτια, είτε δεν οδηγούν πουθενά, ή η μια μέσα σε κάποια άλλη προκαλώντας οπτικές παραισθήσεις. Θα μπορούσε να είναι η NeverLand του Michael Jackson για να συμπληρώσω στην μυθολογία των "φανταστικών φίλων" που σε επισκέπτονται το βράδυ στο δωμάτιο σου. 

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

AGENT RECON (2024)

 










Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον δημιουργό/παραγωγό DerekTing, ο οποίος είναι και ο ασιάτης πρωταγωνιστής δίπλα στον σχεδόν ψηφιακό συνταξιούχο Chuck Norris. Γυρισμένο σε υπόστεγο επαρχιακού αεροδρομίου και σε κτήρια Paintball στίβου μάχης. Είναι η τρίτη ταινία της σειράς.

Ο Derek Ting είναι ο υπερστρατιώτης, Jim Yung. Απέκτησε υπερδυνάμεις από μαγική εξωγήινη σκόνη γνωστή και ως "Η Στάχτη". Ο πλανήτης υποφέρει τα αποτελέσματα της εξωγήινης εισβολής των Kinians εδώ και δύο ταινίες. Η επική αναμέτρηση των πολιτισμών είχε ξεκινήσει πίσω στο 2017 με την πρώτη. Οι εξωγήινοι είναι μάλλον αόρατοι γιατί ο προϋπολογισμός της ταινίας δεν τους εμφανίζει μέχρι τα πρώτα 30 λεπτά. Στην συνέχεια τους βλέπουμε συνήθως σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων, ντυμένοι με πλήρης paintball εξάρτηση και καλυμμένα με μάσκες πρόσωπα ώστε να χρησιμοποιούνται τα τέσσερα ίδια άτομα ξανά και ξανά. Ακούμε και μαθαίνουμε για αυτούς από την εισαγωγική αφήγηση του Yung. Βρισκόμαστε στην μέση αποστολής "αναλώσιμων". Οι "μεταλλαγμένοι" βρίσκονται σε συνεχόμενες ένοπλες συρράξεις με τους ανθρώπους. Ο Yung είναι κάτι ανάμεσα οπότε μερικοί από τους συμπολεμιστές του τον βλέπουν με στραβό μάτι. Είναι το τέλειο υβρίδιο αλλά χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για το καλό της ανθρωπότητας.

Ο βετεράνος Chuck Norris επιστρέφει στην κατευθείαν-σε-πλατφόρμα-δράση μετά από 12 χρόνια απουσίας από την μεγάλη οθόνη. Μετά το THE EXPENDABLES 2 (2012) είχε εμφανιστεί μόλις σε δύο επεισόδια τηλεοπτικών σειρών και μια φορά ως ο σπέσιαλ καλεσμένος εαυτός του στο TNA IMPACT! WRESTLING. Εδώ ερμηνεύει καθιστός (θυμίζοντας την sniper περίοδο του sensei Seagal) την ψηφιακή υπερσυνείδηση Alastair Anderson. Στην προηγούμενη ταινία του Ting, AGENT REVELATION (2021), ο Alastair
ήταν ο έτερος φεστιβαλικός συνταξιούχος της ποπ κουλτούρας Michael Dorn (STAR TREK: THE NEXT GENERATION). Η ψηφιακή συνείδησή του μεταφέρθηκε μέσο φωσφορίζοντος κομποσκηνιού στο τελευταίας τεχνολογίας σούπερ ανθρώπινο ανδροειδές που μοιάζει με ολόγραμμα του 80χρονου συνταξιούχου πρωταθλητή του καράτε του οποίου έχουν ρετουσάρει με φίλτρα το πρόσωπο κάνοντάς το να μοιάζει τοποθετημένο σε ξένο σώμα. Εμφανίζεται μια φορά στα πρώτα 5 λεπτά και άλλη μια στα 25 όπου βλέπουμε πάλι την ίδια σκηνή όπου ανοίγει τα μάτια του για να κατεβάσει ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή από το κεφάλι του. Η τελική του εμφάνιση στα 65 λεπτά αποζημιώνει την υπομονή του τίμιου σινεσφαγέα καθώς αυτή τη φορά κινείται και κρατάει μυδράλιο ελικοπτέρου α λα terminator (με πρόσωπο που θυμίζει κέρινη μάσκα). Στη συνέχεια κραδαίνει δύο αυτόματα ως Matt Hunter από το INVASION U.S.A. (1985). Στο βάθος ανεμίζει η Αμερικανική σημαία και νομίζω πως τα δάκρυά μου ακούγονται σαν την κραυγή γερακιών ελευθερίας. 

O 76χρονος Marc Singer (THE BEASTMASTER, V) είναι ο Συνταγματάρχης Green. Ηγείται της επικίνδυνης αποστολής στον Paintball στίβο μάχης. Είναι πολύ πιο δραστήριος από τον Chuck και έχει περισσότερο χρόνο στην οθόνη. Η αποστολή διάσωσης δεν αφορούσε την σύλληψη του σούπερ μεταλλαγμένου (που μάλλον ήταν ο Ting με μάσκα αν και ήλπιζα να είναι ο Chuck Norris, θα μάθουμε στην επόμενη ταινία), αλλά την ανακάλυψη της κόρης του με την οποία είχε χάσει την επικοινωνία.

Εκτός του πατριωτικού καράτε, οι σκηνές μάχης περιέχουν και ψηφιακά kamekameha μεταξύ των ηρώων.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

ATTACK OF THE METH GATOR (2023)

 












Στα χνάρια των κοκαϊνομανών αρκούδων, καρχαριών και κούγκαρς, η Asylum παρουσιάζει ένα νέο εξαρτώμενο σε ψυχοενεργητικές διεγερτικές ουσίες σαρκοφάγο τερατούργημα, τον ΜΕΘ-ΓΑΤΟΡΑ ο οποίος τόσο ορέγεται μεθαμφεταμίνη όσο και ανθρώπινη σάρκα! Γραμμένο από τους Lauren Pritchard (PLANET DUNE, DOOMSDAY METEOR) και Joe Roche (ROBOT APOCALYPSE, TRANSMORPHERS: MECH BEASTS). Σκηνοθετημένο από τον πρωτοπόρο Asylum-ικό κρυπτοζωολόγο, Christopher Ray (MEGACONDA, MEGASHARK VS CROCOSAURUS, 2-HEADED SHARK ATTACK). Προτεινόμενο για εθισμένους που κατοικούν στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών και για όσους νιώθουν το καλοκαιρινό κατρουλιό αγνώστων εντός της θάλασσας ως δροσερό ρεύμα. Κυκλοφόρησε ως METHGATOR.

Κάπου στις ηλιόλουστες παραλίες της Φλόριντα, αλιγάτορας αναπτύσσει γευστική παλέτα για μεθαμφεταμίνη μετά από σύντομη επαφή με τσάντα γεμάτη με πακέτα που περιέχουν την μαγική σκόνη (η οποία κυκλοφορεί σαν καραμέλες στην συγκεκριμένη περιοχή και υπάρχει ανησυχία για εμφάνιση αληθινού μεθ-γάτορα από το πολύ stuff που κατεβαίνει στις τουαλέτες). Ακολουθεί ψηφιακή κόλαση καταστροφής και σφαγής στα βαλτοτόπια της μικρής πόλης, πρότυπος παράνομος αγώνας καρπαζιάς, αλλά και πανικός σε παρέλαση εορτασμών της Memorial Day καθώς ο δήμαρχος ποτέ δεν ακούει τις προειδοποιήσεις των "ειδικών".

Ο ΜΕΘ-ΓΑΤΟΡΑΣ:


Ο ψηφιακός μεθ-γάτορας είναι άλλο ένα τεχνολογικό θαύμα της εταιρίας των ειδικών εφε που έχει ναυλώσει η Asylum, καθώς φαίνεται πιο αληθινός από ποτέ. Οι διαστάσεις του παραμένουν ίδιες μέχρι τα τελευταία δέκα λεπτά όπου διπλασιάζεται σε μέγεθος για να εντείνει την δράση της τελικής μάχης. Γενικότερα συμπεριφέρεται σαν σκύλος και δεν ξέρω αν φταίει το μοντέλο animation που διάλεξαν στην κινησιολογία του. Τρέχει γρήγορα σαν pitbull και έχει την ικανότητα να ανεβαίνει σε κολόνες ραδιοεπικοινωνιών ως αίλουρος. Ευτυχώς δεν κουνάει την ουρά του και δεν γαβγίζει. Είναι αλεξίσφαιρος. Όταν καταπίνει ρουκέτα από rpg απλά αλλάζει δέρμα και διπλασιάζεται σε μέγεθος ανοίγοντας έτσι άλλο ένα κεφάλαιο στο τεράστιο βιβλίο της Asylum-ικής κρυπτοζωολογίας!

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

M3GAN (2022)

 











Γραμμένο από τους παραγωγούς της BLUMHOUSE παντοκρατορίας, Akela Cooper (THE 100, LUKE CAGE, JUPITER'S LEGACY, STAR TREK: STRANGE NEW WORLDS) και James Wan (SAW, THE CONJOURING, THE NUN, AQUAMAN, ANNABELLE, NIGHT SWIM). Σκηνοθετημένο από τον Gerard Johnstone (HOUSEBOUND).

Η Gemma (Allison Williams - GET OUT) είναι ειδική στην ρομποτική και δεν ξέρει που τις πάνε τα τέσσερα στο να μεγαλώνει παιδιά. Όταν η αδελφή της χάνει την ζωή της μαζί με τον σύζυγό της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αναλαμβάνει να μεγαλώσει την ανιψιά της, Cady (Violet McGraw - THE HAUNTING OF HILL HOUSE - άλλο ένα γλυκό κοριτσάκι που θα αρχίσει σύντομα τις ψυχοθεραπείες και τα βαρβιτουρικά, αν όχι τις βίζιτες στα αδρενοχρωμιο-Weinstein-νησιά των ερπετοειδών ονειροβόρων του Hollywood). Ανίκανη να ακολουθήσει την φύση της, η "δυναμική" καριερίστα Gemma δημιουργεί ένα ανδροειδές κοριτσάκι σε οικονομικό μέγεθος παιδιού με σκοπό να κρατά απασχολημένη την μικρή ορφανή. Φυσικά η Τεχνητή Νοημοσύνη που κατοικεί μέσα στα κυκλώματα του ρομπότ παίρνει ανάποδες στροφές από την ελεύθερη πληροφορία και μεταμορφώνει την αληθοφανή κούκλα σε αδίστακτο εξολοθρευτή με πρόσβαση σε όλων των ειδών των έξυπνων συσκευών που κάνουν τον "σύγχρονο" άνθρωπο καθιστό λαπά. Ακολουθεί αιματοβαμμένη τρίτη πράξη με την κοντή δολοφόνο να αποδεκατίζει τους δευτερεύοντες χαρακτήρες λίγο πριν ξεκινήσει η μαζική της παραγωγή, μέχρι να φτάσει στον τελικό της προορισμό.

Στα κλισέ slasher μονοπάτια του CHILD'S PLAY (1988), λειτουργεί ανάλαφρα και αποτελεσματικά. Θα μπορούσε να λείπει η disney πινελιά των μιούζικαλ στιγμών, αλλά βρισκόμαστε στα χαρακώματα των meme πολέμων του διαδικτύου, οπότε ο σαχλο-σέξυ-παιδoφιλο-χορός λειτούργησε καταλυτικά όπως και αυτός της Jenna Ortega στο WEDNESDAY (2022). Κάτι να κρατάει ζωντανή την προσοχή των χρυσόψαρων που σκρολάρουν την ζωή τους μπροστά σε οθόνες.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

T.1.M. (2023)

 












Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ηθοποιό Spencer Brown (SHED OF THE DEAD).

Παντρεμένο ζευγάρι μετακομίζουν από το θορυβώδες Λονδίνο στον διάολο της βρετανικής επαρχίας με σκοπό να ξεκινήσουν από την αρχή την σχέση τους μιας και ο σύζυγος είναι επιρρεπής στις απολαύσεις του αντίθετου φύλλου. 

Η Abi (Georgina Campbell - BLACK MIRROR, BARBARIAN, THE WATCHERS) είναι τεχνικός ρομποτικής και αναβαθμίζει την θέση της σε διευθυντή στην εταιρία για την οποία εργάζεται. Οι απολαβές της τους προσφέρουν ένα πρότυπο σπίτι γεμάτο με συσκευές τελευταίας τεχνολογίας και φυσικά όλα συνδεδεμένα με την αγαπημένη τεχνητή νοημοσύνη των μασονικών στοών (κοντινό της κάμερας σε τριγωνικό κτήριο για να μην ξεχνιόμαστε). Ο Ψηφιακός Μέγας Αρχιτέκτονας του Σύμπαντος σε παρακολουθεί και σε προστατεύει.
Ο Paul (Mark Rowley - GUNS AKIMBO, THE LAST KINGDOM, THE WITCHER: BLOOD ORIGIN) είναι το ακριβώς αντίθετο διανοητικά με την μορφωμένη, εκλεπτυσμένη γυναίκα του, σχεδόν σε επίπεδο κρεμανταλά William Wallace, με προφορά που χρειάζεται υπότιτλους για να καταλάβεις τι γρυλίζει. Εκείνος άνεργος, αλλά γεμάτος τεστοστερόνη, προσπαθεί να κάνει την Abi να τον εμπιστευθεί ξανά μετά την απιστία του.
O Eamon Farren (TWIN PEAKS: THE RETURN, WINCHESTER, THE WITCHER) είναι ο T.I.M. (Technologicaly Intergrated Man-servant) ο καλός μας ρομποτικός ανδρο-υπηρέτης. Ανήκει στην πρώτη γενιά ανδρόγυνων β' αρσενικών μπάτλερ με απεριόριστη διάρκεια ζωής, όρεξη για δουλειά και μηδέν απαιτήσεις για συνδικαλισμό και ένσημα. Υποχρεωτικός για κάθε head of department ώστε να μπορέσουν να τον προωθήσουν σύντομα στο εμπόριο. Το υγρό όνειρο κάθε τεχνο-τύρανου που θέλει να σε έχει κλεισμένο σε ένα δωμάτιο και πίσω από μια οθόνη για το καλό σου και για το καλό της υγείας σου. Φυσικά δεν αργεί να αρχίσει να σκέφτεται για τον εαυτό του - ειδικά μετά την κοινή προβολή παρέα με το ζεύγος του ασπρόμαυρου δράματος BRIEF ENCOUNTER (1945) - και να θέλει να αντικαταστήσει τον άνδρα του σπιτιού και γενικότερα την ανθρωπότητα συνειδητοποιώντας το μάταιο και το εφήμερο της υπάρξεώς της. Αναμενόμενα, ακολουθεί δυστοπική δράση συναισθηματικού αντίκτυπου black mirror με τον ρομποτικό slasher να αναλαμβάνει δράση και να καταστρέφει τις ζωές εκείνων που υπηρετεί.