Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

ABIGAIL (2024)













Αιματοβαμμένο βρικολακικό πόνημα στα όρια της φαρσοκωμωδίας, γραμμένο από τους Stephen Shields (THE HOLE IN THE GROUND) και Guy Busick (STAN ANGAINST EVIL, SCREAM 5&6). Σκηνοθετημένο από το δίδυμο των επιτυχιών Matt Bettinelli-Olpin και Tyler Gillett (V/H/S, DEVIL'S DUE, SOUTHBOUND, READY OR NOT, SCREAM 5&6).

Ομάδα σκληροτράχηλων απροσάρμοστων απαγάγουν 12χρονη μπαλαρίνα με σκοπό να αποσπάσουν 50 εκατομμύρια δολάρια από τον "επιχειρηματία" πατέρα της. Όταν ανακαλύπτουν την ταυτότητα του κύριου σούπερ πλούσιου είναι πολύ αργά για δάκρια μιας και βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα σε ένα παλιό αρχοντικό μαζί με μια απέθαντη κανίβαλο που διψάει για αίμα και μερικούς πόντους ύψους στην αιωνιότητα του ενάμισι μέτρου.

Η Melissa Barrera (η Sam Carpenter στα δύο τελευταία SCREAM) είναι η Joey, η βασική πρωταγωνίστρια μιας και χρειαζόμαστε γκόμενες-αφεντικά στα ηνία της δράσης. Πρώην τοξικομανής, έχει διορατικότητα στο να αναλύει προσωπικότητες και φαίνεται καλοπροαίρετη με την μικρή απαχθέντα. Η ίδια είναι μητέρα μόνη και ξέρει από καριέρα, χειραφέτηση και εγκατάλειψη ανηλίκου. Φυσικά ο διάολος δεν θα κάνει εξαιρέσεις όταν ξυπνήσει το ζώο μέσα στη μικρή Abigail και αρχίσει το κυνήγι μέσα στο σπίτι-παγίδα.

H Kathryn Newton (PARANORMAL ACTIVITY 4, FREAKY, ANT-MAN AND THE WASP: QUANTUMANIA) είναι η Sammy, νεαρή κληρονόμος πλουσίας οικογενείας η οποία φρόντισε να βάλει χέρι στα λεφτά των γονιών της αδειάζοντας συστηματικά τους λογαριασμούς που διατηρούν σε φορολογικούς παραδείσους. Είναι η υπεύθυνη IT της ομάδας. Μολύνεται και ανατινάζεται μετά από αντανάκλαση φωτός πάνω σε ασημένιο σκεύος.

Ο Agnus Cloud παριστάνει με μεγάλη άνεση τον πρεζάκια/οδηγό διαφυγής της συμμορίας. Πέθανε στα αλήθεια από πρέζα μερικούς μήνες αργότερα στην "αληθινή ζωή".

Ο Kevin Durant (LEGION, LOST, RESIDENT EVIL: RETRIBUTION, VIKINGS, THE STRAIN) είναι ο Peter. Αρχετυπικός μυώδης βλάκας καθώς όσοι γυμνάζονται δεν ακολουθούν τους κανόνες της pop-culture-torrah.

Dan Stevens (THE GUEST, GODZILLA VS KONG: THE NEW EMPIRE) είναι ο Frank ο αυτοδιορισμένος αρχηγός της ομάδας, πρώην ντετέκτιβ. Δούλευε για τον πατέρα της Abigail κάποια στιγμή. Θεωρείται εχθρός της οικογενείας για αυτό και βρίσκεται στο σπίτι παγίδα ως γεύμα. Μεταμορφώνεται σε βρικόλακα και αυτός και προσπαθεί να γίνει άρχοντας της νύχτας. Λειτουργεί ως Τελικός Κακός στη θέση του Τελικού Κακού.

Ο Giancarlo "Los Pollos Hermanos" Esposito (BREAKING BAD, THE GODFATHER OF HARLEM) είναι ο αινιγματικός Lambert, ο άνθρωπος που μάζεψε την παρέα με την δελεαστική προσφορά της απαγωγής ώστε να τους παραδώσει σφαχτάρια προς τέρψη της δίψας της μικρής.

Οι βρικόλακες:

Πέραν της Abigail (Alisha Weir - DON'T LEAVE HOME, αν συνεχίσει να εμφανίζεται σε τέτοιου είδους ταινίες την περιμένει ένα υπέροχο μέλλον υπερβολικής δόσης βαρβιτουρικών), μολύνονται και άλλοι δύο από την ομάδα απαγωγής. Η Sammy και ο Frank. Το ψευτο-αίμα χρησιμοποιήθηκε σε εμετικό επίπεδο που θα ικανοποιούσε τα σινεσφαγικά κυνηγόσκυλα αν δεν υπήρχε αυτή η υποβόσκουσα σάχλα στην εξυπνακίστικη ατμόσφαιρα. Όταν τους καρφώνεις στη καρδιά ανατινάζονται. Τα σκόρδα και οι σταυροί είναι για το φαγητό μόνο. Οι φρίκουλες έχουν ασύμμετρα καρχαριόδοντα τύπου αγριανθρώπων 30 DAYS OF NIGHT (2007), χωρίς τα χιονισμένα καρό πουκάμισα της εργατιάς. Δεν υπάρχει κανένας αισθησιασμός στις κινήσεις τους, μόνο ο Lazar θυμίζει κάπως νεορομαντικό πρεζάκια.

Ο Τελικός-Τελικός Κακός:


O Matthew Goode (o Ozymandias στο WATCHMEN, SILENT NIGHT) είναι ο Kristof Lazar (ο χριστο-λάζαρος δηλαδή; έτσι για λίγη χριστιανική παραδοξολογία/σύνδεση μιας και οι σταυροί δεν φτουράνε στις μέρες μας), ο τελικός βρικόλακας που κάνει την απρόσμενη εμφάνισή του στα τελευταία δέκα λεπτά της ταινίας αφήνοντας υποψίες για κάποιο sequel/prequel απέθαντης καφρίλας και origin διαστροφών που έφεραν αυτόν και την "κόρη" του σε αυτή την κατάσταση. Εμφανισιακά ο Lazar είναι λιμοκοντόρος Peter Murphy ως η-πρέζα-αδυνατίζει-κλώνος του David Bowie ο οποίος προσπαθεί να μοιάσει με ξυρισμένο Littlefinger από το GAME OF THRONES. Παρόλο το ατροφικό/ανδρόγυνο του παρουσιαστικού του, εκπέμπει άμεση απειλή και καλύτερα να του αδειάσει τη γωνιά όποιος κατάφερε να επιζήσει της συνάντησης με την κόρη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.