Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

AGENT RECON (2024)

 










Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον δημιουργό/παραγωγό DerekTing, ο οποίος είναι και ο ασιάτης πρωταγωνιστής δίπλα στον σχεδόν ψηφιακό συνταξιούχο Chuck Norris. Γυρισμένο σε υπόστεγο επαρχιακού αεροδρομίου και σε κτήρια Paintball στίβου μάχης. Είναι η τρίτη ταινία της σειράς.

Ο Derek Ting είναι ο υπερστρατιώτης, Jim Yung. Απέκτησε υπερδυνάμεις από μαγική εξωγήινη σκόνη γνωστή και ως "Η Στάχτη". Ο πλανήτης υποφέρει τα αποτελέσματα της εξωγήινης εισβολής των Kinians εδώ και δύο ταινίες. Η επική αναμέτρηση των πολιτισμών είχε ξεκινήσει πίσω στο 2017 με την πρώτη. Οι εξωγήινοι είναι μάλλον αόρατοι γιατί ο προϋπολογισμός της ταινίας δεν τους εμφανίζει μέχρι τα πρώτα 30 λεπτά. Στην συνέχεια τους βλέπουμε συνήθως σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων, ντυμένοι με πλήρης paintball εξάρτηση και καλυμμένα με μάσκες πρόσωπα ώστε να χρησιμοποιούνται τα τέσσερα ίδια άτομα ξανά και ξανά. Ακούμε και μαθαίνουμε για αυτούς από την εισαγωγική αφήγηση του Yung. Βρισκόμαστε στην μέση αποστολής "αναλώσιμων". Οι "μεταλλαγμένοι" βρίσκονται σε συνεχόμενες ένοπλες συρράξεις με τους ανθρώπους. Ο Yung είναι κάτι ανάμεσα οπότε μερικοί από τους συμπολεμιστές του τον βλέπουν με στραβό μάτι. Είναι το τέλειο υβρίδιο αλλά χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για το καλό της ανθρωπότητας.

Ο βετεράνος Chuck Norris επιστρέφει στην κατευθείαν-σε-πλατφόρμα-δράση μετά από 12 χρόνια απουσίας από την μεγάλη οθόνη. Μετά το THE EXPENDABLES 2 (2012) είχε εμφανιστεί μόλις σε δύο επεισόδια τηλεοπτικών σειρών και μια φορά ως ο σπέσιαλ καλεσμένος εαυτός του στο TNA IMPACT! WRESTLING. Εδώ ερμηνεύει καθιστός (θυμίζοντας την sniper περίοδο του sensei Seagal) την ψηφιακή υπερσυνείδηση Alastair Anderson. Στην προηγούμενη ταινία του Ting, AGENT REVELATION (2021), ο Alastair
ήταν ο έτερος φεστιβαλικός συνταξιούχος της ποπ κουλτούρας Michael Dorn (STAR TREK: THE NEXT GENERATION). Η ψηφιακή συνείδησή του μεταφέρθηκε μέσο φωσφορίζοντος κομποσκηνιού στο τελευταίας τεχνολογίας σούπερ ανθρώπινο ανδροειδές που μοιάζει με ολόγραμμα του 80χρονου συνταξιούχου πρωταθλητή του καράτε του οποίου έχουν ρετουσάρει με φίλτρα το πρόσωπο κάνοντάς το να μοιάζει τοποθετημένο σε ξένο σώμα. Εμφανίζεται μια φορά στα πρώτα 5 λεπτά και άλλη μια στα 25 όπου βλέπουμε πάλι την ίδια σκηνή όπου ανοίγει τα μάτια του για να κατεβάσει ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή από το κεφάλι του. Η τελική του εμφάνιση στα 65 λεπτά αποζημιώνει την υπομονή του τίμιου σινεσφαγέα καθώς αυτή τη φορά κινείται και κρατάει μυδράλιο ελικοπτέρου α λα terminator (με πρόσωπο που θυμίζει κέρινη μάσκα). Στη συνέχεια κραδαίνει δύο αυτόματα ως Matt Hunter από το INVASION U.S.A. (1985). Στο βάθος ανεμίζει η Αμερικανική σημαία και νομίζω πως τα δάκρυά μου ακούγονται σαν την κραυγή γερακιών ελευθερίας. 

O 76χρονος Marc Singer (THE BEASTMASTER, V) είναι ο Συνταγματάρχης Green. Ηγείται της επικίνδυνης αποστολής στον Paintball στίβο μάχης. Είναι πολύ πιο δραστήριος από τον Chuck και έχει περισσότερο χρόνο στην οθόνη. Η αποστολή διάσωσης δεν αφορούσε την σύλληψη του σούπερ μεταλλαγμένου (που μάλλον ήταν ο Ting με μάσκα αν και ήλπιζα να είναι ο Chuck Norris, θα μάθουμε στην επόμενη ταινία), αλλά την ανακάλυψη της κόρης του με την οποία είχε χάσει την επικοινωνία.

Εκτός του πατριωτικού καράτε, οι σκηνές μάχης περιέχουν και ψηφιακά kamekameha μεταξύ των ηρώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.