Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

IMAGINARY (2024)

 











Γραμμένο (με την βοήθεια των Greg Erb και Jason Oremland) και σκηνοθετημένο από τον Jeff Wadlow (CRY WOLF, NEVER BACK DOWN, TRUTH OR DARE, KICK-ASS 2, FANTASY ISLAND). Άλλη μια PG-13 ταινία "τρόμου" του Conjuring-σειρμού, κομμένη και ραμμένη για της τσέπες του Jason Blum και της παρέας του (τα 13 εκατομμύρια δολάρια κόστος παραγωγής έγιναν 39 εκατομμύρια δολάρια πλανητικών εσόδων, οπότε συνεχίζουμε το παραμύθι).

Καθόλα αταίριαστο ζευγάρι μεικτής φυλής μετακομίζει πίσω στο πατρικό της γυναίκας με σκοπό να ξεπεράσει τους καθημερινούς της εφιάλτες και να ξαναβρεί την έμπνευση που χρειάζεται για να σχεδιάζει παιδικά παραμύθια. Επίσης για να γλυτώσουν από την πρώην ψυχοπαθή σύζυγο του άντρα η οποία είχε προσπαθήσει να κάψει ζωντανή την μικρή τους κόρη. 

Εκείνη είναι μαύρη, γεμάτη φαντασία και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Την λένε Jessica (DeWanda Wise - THE TWILIGHT ZONE, INVASION, JURASSIC WORLD DOMINION). Εκείνος είναι λευκός, β' αρσενικό χιπστεράς ρόκερ που λείπει συχνά για "περιοδείες" με το φανταστικό του συγκρότημα (κάτι το οποίο θα μας χρειαστεί καθώς οι γυναίκες τα καταφέρνουν μόνες τους πλέον στον κόσμο). Τον λένε Max (Tom Payne) αλλά τον γνώρισες ως Jesus στο THE WALKING DEAD. Μαζί τους οι δύο κόρες του από τον προηγούμενο γάμο, η ανήλικη Alice και η έφηβη επαναστάτης Taylor (Taegen Burns). Η μικρή είναι κυριολεκτικά στον κόσμο της όπως και η μεγάλη είναι στην άχαρη ηλικία της εξυπνάδας και των νεύρων. Την πρώτη μέρα στο καινούργιο περιβάλλον η Alice γνωρίζει τον Chauncey, ένα χαριτωμένο μικρό αρκουδάκι έτοιμο για αγκαλιές και σατανολατρεία και τον κάνει τον αγαπημένο της "φανταστικό" φίλο (εκτός Αμερικής αυτές οι παπαριές με φανταστικούς φίλους δεν ισχύουν, εκτός αν σε πηδάει στα κρυφά κάποιος συγγενής και δικαιολογείς έτσι τις μελανιές σου). Ο αρκούδος φυσικά είναι ανίερη οντότητα από το "Ποτέ-Πάντοτε" (Never-Ever), ο οποίος μέσω του παιδικού παιχνιδιού έρχεται σε επαφή με ιδιαίτερα παιδιά ανα τον κόσμο και τρέφεται από την φαντασία τους. Μέχρι που τα παίρνει μαζί του στον άλλο κόσμο για να διασκεδάζουν στις ανισόπεδες σκάλες του αρχιτέκτονα που έφτιαξε το βασίλειο του Gobling Bowie King στο LABYRINTH (1986) οι οποίες είτε οδηγούν σε παιδικά δωμάτια, είτε δεν οδηγούν πουθενά, ή η μια μέσα σε κάποια άλλη προκαλώντας οπτικές παραισθήσεις. Θα μπορούσε να είναι η NeverLand του Michael Jackson για να συμπληρώσω στην μυθολογία των "φανταστικών φίλων" που σε επισκέπτονται το βράδυ στο δωμάτιο σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.