Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

T.1.M. (2023)

 












Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ηθοποιό Spencer Brown (SHED OF THE DEAD).

Παντρεμένο ζευγάρι μετακομίζουν από το θορυβώδες Λονδίνο στον διάολο της βρετανικής επαρχίας με σκοπό να ξεκινήσουν από την αρχή την σχέση τους μιας και ο σύζυγος είναι επιρρεπής στις απολαύσεις του αντίθετου φύλλου. 

Η Abi (Georgina Campbell - BLACK MIRROR, BARBARIAN, THE WATCHERS) είναι τεχνικός ρομποτικής και αναβαθμίζει την θέση της σε διευθυντή στην εταιρία για την οποία εργάζεται. Οι απολαβές της τους προσφέρουν ένα πρότυπο σπίτι γεμάτο με συσκευές τελευταίας τεχνολογίας και φυσικά όλα συνδεδεμένα με την αγαπημένη τεχνητή νοημοσύνη των μασονικών στοών (κοντινό της κάμερας σε τριγωνικό κτήριο για να μην ξεχνιόμαστε). Ο Ψηφιακός Μέγας Αρχιτέκτονας του Σύμπαντος σε παρακολουθεί και σε προστατεύει.
Ο Paul (Mark Rowley - GUNS AKIMBO, THE LAST KINGDOM, THE WITCHER: BLOOD ORIGIN) είναι το ακριβώς αντίθετο διανοητικά με την μορφωμένη, εκλεπτυσμένη γυναίκα του, σχεδόν σε επίπεδο κρεμανταλά William Wallace, με προφορά που χρειάζεται υπότιτλους για να καταλάβεις τι γρυλίζει. Εκείνος άνεργος, αλλά γεμάτος τεστοστερόνη, προσπαθεί να κάνει την Abi να τον εμπιστευθεί ξανά μετά την απιστία του.
O Eamon Farren (TWIN PEAKS: THE RETURN, WINCHESTER, THE WITCHER) είναι ο T.I.M. (Technologicaly Intergrated Man-servant) ο καλός μας ρομποτικός ανδρο-υπηρέτης. Ανήκει στην πρώτη γενιά ανδρόγυνων β' αρσενικών μπάτλερ με απεριόριστη διάρκεια ζωής, όρεξη για δουλειά και μηδέν απαιτήσεις για συνδικαλισμό και ένσημα. Υποχρεωτικός για κάθε head of department ώστε να μπορέσουν να τον προωθήσουν σύντομα στο εμπόριο. Το υγρό όνειρο κάθε τεχνο-τύρανου που θέλει να σε έχει κλεισμένο σε ένα δωμάτιο και πίσω από μια οθόνη για το καλό σου και για το καλό της υγείας σου. Φυσικά δεν αργεί να αρχίσει να σκέφτεται για τον εαυτό του - ειδικά μετά την κοινή προβολή παρέα με το ζεύγος του ασπρόμαυρου δράματος BRIEF ENCOUNTER (1945) - και να θέλει να αντικαταστήσει τον άνδρα του σπιτιού και γενικότερα την ανθρωπότητα συνειδητοποιώντας το μάταιο και το εφήμερο της υπάρξεώς της. Αναμενόμενα, ακολουθεί δυστοπική δράση συναισθηματικού αντίκτυπου black mirror με τον ρομποτικό slasher να αναλαμβάνει δράση και να καταστρέφει τις ζωές εκείνων που υπηρετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.