Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

DRAGON LEE'S WAYS OF KUNG FU (1979)

Ο τίτλος βρίσκεται στην ευγενική ευχέρεια του καθενός από εμάς να τον ερμηνεύσει όπως θέλει  .
Ο Dragon Lee , ευτυχώς ΔΕΝ κάνει τον Bruce Lee και βάζει τα δυνατά του σε άλλη μια φανταστική περιπέτεια πολεμικών τεχνών , παραγωγής Joseph Lai και σκηνοθετημένη από τον Godfrey Ho ...
O Dragon Lee είναι ο Dragon , γνωστός και ως "Ασημένιος Δράκος του Καράτε" (βλέπε ελληνική βιντεοκασέτα) . Μαζί με άλλους τρεις δυναμίτες των πολεμικών τεχνών που θα βρεθούν κάποια στιγμή όλοι μαζί όπως θα τα φέρει η ζωή , έχουν σκοπό να πάρουν ματωμένη εκδίκηση από τον σατανικό πολέμαρχο του κούνγκ-φου , Kong Tien γιατί τους άφησε όλους χωρίς πατέρα ! Στην αρχή πάντως , ο Dragon βρίσκει σκούρα τα πράγματα , αφού δεν καταφέρνει να εισχωρήσει στο άδυτο του βουνού και τον πλακώνουν συνέχεια στις μάπες ... Η τύχη του γυρίζει όταν γνωρίζει έναν περιπλανόμενο γέρο , τον Λευκό Σύννεφο , που τυγχάνει να είναι μάστορας των πολεμικών τεχνών . Το βιβλίο με τις κινήσεις που θα του δώσει να μελετήσει , θα του αλλάξει τη ζωή ! Ο παππούς πεθαίνει και ο Dragon αποκτάει επιπλέον κίνητρο για να γίνει καλύτερος !
O Kong φυσικά δεν είναι κανένας τυχαίος πολέμαρχος , αφού πέρα από το ψαροτικό δρακο-τατού που έχει στη καράφλα , βρίσκεται κρυμμένος μέσα στο σατανικό βουνό του (σε κάτι σπηλιές από νοβοπαν) , και φυλάσσεται από 18 γκομενάκια που το καθένα διαθέτει το προσωπικό του θανατηφόρο κουνγκ-φου στυλ !
Ο Bruce Lai (γνωστός και ως Yi Tao Chang) δεν αναφέρεται καν στο dvd και είναι ο δεύτερος περιπλανόμενος που ζητάει ματωμένη εκδίκηση από τον Kong . Ούτε αυτός κάνει τον Bruce Lee αφού η ιστορία δεν λαμβάνει χώρα στην δεκαετία του εβδομήντα , αλλά έναν αιώνα πριν . Είναι με κάποιον που μοιάζει με τον Bruce Le , αλλά δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για το κάστινγκ , μιας και κανείς δεν έχει κάνει μια σοβαρή προσπάθεια να βάλει σε μια τάξη τις ταινίες με τους κλώνους του Bruce Lee (φαίνεται πως είναι το ίδιο κάστινγκ με το DRAGON ON FIRE που γυρίστηκε την ίδια χρονιά από τον ίδιο παραγωγό/σκηνοθέτη - Lai και Ho) !
Η τέταρτη της παρέας είναι η Miss Ting . Ήταν στις Αμαζόνες , αλλά έφυγε ετοιμοθάνατη γιατί τόλμησε να βοηθήσει τον Dragon . Θέλει και αυτή εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα της .
--------------------------------------------------
Η τελική μάχη είναι τρεις εναντίον ενός , αλλά με δυσκολία τον κάνουν καλά , αφού μόνο ο Dragon θα ξαναβγεί ζωντανός από την σπηλιά ...
Σβήνουν και τα τατουάζ από το κούτελο λόγω ιδρώτα , αλλά ευτυχώς που τελειώνει η ταινία και το ξεχνάμε ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.