Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

FATAL NEEDLES VS FATAL FISTS (1978)

Ο αυθεντικός τίτλος αυτής της "σπάσε-μούτρα-στο-όνομα-της-δικαιοσύνης" περιπέτειας είναι GOU HUN ZHEN DUO MING QUAN ! Σκηνοθετημένη από τον Tso Nam Lee ( EXIT THE DRAGON ENTER THE TIGER , BLACK BELT JONES 2 , THE HOT THE COOL AND THE VICIOUS , SHAOLIN VS LAMA ) .
Η ιστορία πέρα από αιματοβαμμένη , είναι και δακρύβρεχτη :
Ο αστυνόμος Meng Hu ( Don Wong ) και ο αδελφικός του συνάδελφος , Κάπτεν Chow Lung ( Lo Lieh ) είναι οι τοπικοί αστυνόμοι σουπερ-ήρωες που καταδιώκουν το έγκλημα με πυγμή και υπερηχητική παντοφλιά στα μούτρα ! Βέβαια η κακιά στιγμή δεν αργεί να έρθει , αφού πάνω στην αναμπουμπούλα μιας μάχης μέσα σε μια ταβέρνα , ο Chow χάνει την ζωή του ! Ο Meng κατηγορεί τον εαυτό του και αποσύρεται από την ενεργό δράση , ρίχνοντας το στο πιοτό ! Ντροπιασμένος βρίσκει δουλειά σε ένα τοπικό μπορντέλο , ώσπου οι αγριάδες σε μια κοπέλα που δουλεύει εκεί (αλλά σε άλλο πόστο) , θα τον βγάλουν εκτός εαυτού και θα ξαναρχίσει τις γρήγορες , παρόλο που έχει ορκιστεί να μην ξαναπαλέψει ! Τραυματισμένο σοβαρά , η μοίρα θα τον οδηγήσει έξω από την σχολή πολεμικών τεχνών του Chen ( Chui Chung Hei ) , ο οποίος τυχαίνει να είναι και ο τοπικός δικαστής . Ελπίζοντας να μείνει επιτέλους μακριά από μάχες , ο Meng πιάνει δουλειά εκεί , αλλά τα πράγματα δεν θα αργήσουν να ξαναεκτροχιαστούν ....
Ο αρχετυπικός κακός με το λευκό μακρύ μαλλί και την μπαντάνα με τον νεφρίτη , Chung Tung ( Chang Yi ) προσπαθεί να δωροδοκήσει τον Chen , ώστε να μπορέσει να περάσει ελεύθερα το όπιο του στην πόλη . Ο Chen αρνείται κατηγορηματικά με αποτέλεσμα να βρεθεί άμεσα με δολοφονικές βελόνες στο σώμα ! Ο Chung Tung , πέρα από νονός της πρέζας , είναι βελονιστής αλλά και τρομερός μαχητής ! Ο Chen έχει δύο επιλογές , είτε αφήνει τους μπράβους του Tung ανενόχλητους να κάνουν την δουλειά τους , είτε πεθαίνει από τις βελόνες που του καταστρέφουν σιγά σιγά το νευρικό σύστημα !
Δυστυχώς ο ισχυρός κώδικας τιμής του Chen , τον οδηγεί στο να βγάλει το αυθαίρετο συμπέρασμα πως τα παιδιά του δουλεύουν μαζί με τον Tung , οπότε και αφαιρεί τις βελόνες μόνος του , μην αντέχοντας τέτοια ντροπή .....
Αυτό το γεγονός θα οδηγήσει τον Meng ,παρέα με τα παιδιά του Chen να επιτεθούν χωρίς οίκτο στον Tung και εμάς στο να απολαύσουμε την τελική μάχη σε ζωγραφιστό φθινοπωρινό φόντο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.