Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

SECRET OF THE SHAOLIN POLES (1977)

Το "κοστίδα-παντόφλα-και-φιλότιμο" αφιέρωμα στην επική περιπέτεια πολεμικών τεχνών συνεχίζεται με το Fang Shi Yu da po mei hua zhuang , το οποίο κυκλοφόρησε στην  Ελλάδα ως "Ο Αδάμαστος Μποξέρ του Καράτε" !
Ο Fei Meng ( THE PRODIGAL BOXER , THE GUY WITH SECRET KUNG FU , NINJA DEATH ) είναι ο χαμογελαστός λαϊκός ήρωας Fang Shi Yu (για τέταρτη φορά) , ο οποίος μετά από 20 χρόνια σκληρής προπόνησης στο κούνγκ φου έχει βάλει σκοπό να εκδικηθεί τον θάνατο δύο φίλων του και στην συνέχεια να σώσει την μητέρα του από τον διαβολικό πολέμαρχο Ma ! Στον δρόμο του θα τα βάλει με ότι κινείται , αφού ο πολέμαρχος έχει στείλει σήμα εξόντωσης προς κάθε κατεύθυνση , με αποτέλεσμα ο Fang να παλεύει με γέρους ζητιάνους , ψευτο-τυφλούς και αγρότες που στην ουσία είναι μεταμφιεσμένοι πολεμιστές !
Τα πράγματα σοβαρεύουν , όταν ο πολέμαρχος διατάξει έναν αγώνα μέχρις εσχάτων , μεταξύ εκείνου και ενός Ιάπωνα . Πάνω σε πασάλους ! Ένας φίλος του θα πάει στη θέση του , μιας και είναι δίδυμοι για άγνωστο λόγο , με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ....
Ακολουθεί και άλλη προπόνηση , (αφού χάνει και αυτός από τον Ιάπωνα - αλλά προλαβαίνουν να τον φυγαδεύσουν βαριά τραυματισμένο) για να έχει καλύτερη ισορροπία και ο τελικός αγώνας για την εθνική υπερηφάνια δεν αργεί (και μη ξεχνάμε και τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τον πολέμαρχο) .
Ο Yi Chang ( EXIT THE DRAGON ENTER THE TIGER , EAGLE'S CLAW , PHANTOM KUNG FU , CHALLENGE OF DEATH ) , είναι ο σατάνικος πολέμαρχος Ma με την ασημένια κοτσίδα ! Πέρα από το σήμα θανάτου που έχει ρίξει στην επικράτεια , κανονίζει έναν αγώνα , επίσης θανάτου , ανάμεσα στον Fang Shi Yu και έναν σκληρό Ιάπωνα πολεμιστή πάνω σε ξύλινους πάσαλους ! Ο αγώνας και καλά θα απαλάξει τον Fang Shi Yu από κάθε κατηγορία και θα ανυψώσει το ηθικό του Κινεζικού λαού , μιας και παίρνει πλέον την αναμενόμενη εθνικιστική διάσταση όταν ο κακός είναι Ιάπωνας !
Ο Yasuaki Kurata ( MISHIMA , FIST OF LEGEND , BLOOD THE LAST VAMPIRE , THE SHINJUKU INCIDENT ) , εδώ ώς Shoji Kurada , είναι ο Dragon Lee , ο μανιακός Ιάπωνας που θα αντιμετωπίσει τον Fang Shi Yu πάνω στους πασάλους ! Έχει προηγούμενα με τον Fang Shi Yu , γιατί του είχε σκοτώσει τον αδελφό . Απαγάγει την μητέρα του Fang Shi Yu για να του αναγκάσει να βγεί απ΄την κρυψώνα του ... Και βέβαια είναι διατεθημένος να βιάσει την κοπέλα του Fang Shi Yu πάνω στους πασάλους , μετά από εντολή του Ma φυσικά , όσο εκείνος δεν εμφανίζεται .
Ο Tao-liang Tan ( THE LEG FIGHTERS , BLACK BELT JONES 2 ) είναι ο κουτσός αδελφός του πολέμαρχου Ma , Mai Chiu . Αφού δεν μπορεί να πείσει τον αδελφό του να λυπηθεί τον τραυματισμένο ήρωα , κανονίζει την ψεύτικη κηδεία του και αναλαμβάνει μυστικά την τρελή εκπαιδευσή του ...
----------------------------------------------------
Ο Αγώνας πάνω στους πασάλους :
Οι πάσαλοι ανοιγοκλείνουν , δοκάρια και μυτερά μπαμπού πετάγονται μέσα από την άμμο και περιμένουν το επόμενο θύμα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.